Чудя се, дали тези офис-прогресив стъкла не направиха така, че вече и надалеч да не виждам. Преди да ги сложа, сякаш надалеч можех много по-добре да виждам, а след като ги носих една година, много по-бързо започнах да не виждам ясно надалеч.
Това нормално развитие ли е на далекогледството - след време човек да започне да не вижда и на близо и надалеч едновременно, т.е. едновременно да си и късоглед и далекоглед, това има ли го като обяснение или е друго?
Навсякъде където чета статии за проблеми с очите са или за късогледство или за далекогледство но никога и за двете едновременно. Защо няма статии за едновременно късогледство и далекогледство?
И още нещо да питам - винаги ми е било чудно, как има хора които цял живот носят очила и то носят само един чифт очила и с тях гледат както наблизо така и надалеч, а при мен това не може да се получи. За да виждам наблизо ми трябват един чифт очила, а за да виждам надалеч, вече ми трябват втори чифт очила, т.е. не мога само с едни очила да виждам едновременно наблизо и надалеч. А тези хора които носят цял живот очила си ходят с тях през целия ден и виждат и наблизо и надалеч. Как при тях става, а при мен не става с един чифт очила?