Подарък за колежка чужденка

• 572
  • 34
  •   1
Отговори
  • Melmak
Предстои ми среща с колежка, която е чужденка, работи в чужбина. С нея заедно работим по един от клиентите ми. Отношенията ни са работни, но доста добри. Не сме се виждали до момента на живо, но общуваме почти всеки ден по работни ангажименти.

Искаше ми се да й подаря нещо като се срещнем. Обаче се чудя какво, нещо от България. Вие какво бихте взели на мое място?

# 1
Някакъв дребен сувенир, с наблягане на дребен за да не се почувства неудобно задължена като го подариш. То като не се познавате освен служебно, трудно можеш нещо по-специфично да избереш тъй че нещо измежду нещата с които сме известни по света или просто сувенир я с българското знаме, я с емблема на града където сте, просто за спомен. А и още е Март, можеш и някоя хубава мартеница да й вземеш като сувенир да си отнесе, на повечето чужденци им е интересно. Примерно красиво изработени Пижо и Пенда са си уникални за тук и хубав спомен. Евентуално и картичка към мартеницата. Поне аз към нещо такова бих се насочила, ако срещата е през Март.

# 2
  • Melmak
Срещата не е сега, а предстои, просто от сега го мисля. Иначе това с мартеницата е мега добра идея, хем традиционно, хем не е нещо скъпо, което да я накара да й стане неудобно.

Благодаря за отговора!

# 3
Март прави нещата лесни при такива ситуации, спор няма Grinning На когото и да подариш мартеница, няма да се почувства неудобно като обясниш че е традиция да се подаряват. А вече кой разбрал, кой не... после съм си виждала подарените "кукли" окачени на стена както всякакъв друг сувенир, че и на Коледа гордо бяха обесени на елхата Joy Хем ми стана смешно, хем се трогнах де, че си направили труда да ги снимат да ми покажат как един вид са уважили подареното. Не бяха по работа подарени, но пак отидоха в държава където това им е много чуждо.
Нещо друго традиционно тогава, евентуално сувенир с интересна нашенска шевица или от сорта, за розово масло става малко изтъркано а и не всеки го харесва него. Или нещо което видимо не е масова изработка ами ръчно, пък нека е мъничко пак за да не изглежда скъпо или задължаващо.
Зависи и тя от каква държава е и тяхната култура колко е различна от нашата.

# 4
нещо дребно или нещо евтино и малко?
химикалка с гравирано име предлагам, но е мин към 100 лв идеята

# 5
Козметика с роза или лавандула.

# 6
penshop в парадайз,
12 лв е гравирането

# 7
Сапунче с розова есенция, може и бурканче домашна лютеница Grinning

# 8
  • София
Ние винаги подаряваме нещо с роза. Аз, както и много други българи, не харесваме дамасцената, но чужденците много се радват.
И вино от Тракийската низина. Зависи от къде е дамата, но нашите вина са доста по- различни от чуждите и също се харесват.
Когато идват чужденци и има кратка раздумка в офиса, винаги някой прави баница.

# 9
Ако я знаеш кой размер е, има едни тениски с щампа на шевици, добре изглеждат. Иначе, нещо с роза, сапун, локум, балсам за устни, крем за ръце. В подлеза на Сердика е пълно с магазини за сувенири.

# 10
  • София
Точно за подлеза на Сердика пиша и аз. Има много неща наистина. Подарявала съм химикал с български мотиви. С козметиката обаче внимавам, може човекът да е алергичен. Подарявала съм сладко от рози с предупреждение да се внимава при консумацията. Ръкохватки също може. Наистина много неща са подходящи, без са са скъпи, та дори и магнитче към тях подхожда. Има и сувенирен магазин също на Витошка срещу Макдоналдс.

# 11
Лютеница е страхотна идея! Прияде ми се 😃

# 12
Ние редовно подаряваме лютата ракия и мед с люта чушка - продукти на популярна ферма за люти чушки, която има фирмен магазин на Солунска и острови в някои МОЛ-ове. Дотук грешка с този подход не сме имали, само фен база им генерирахме.

Умишлено не споменавам името, за да не се счете за реклама.

# 13
  • Melmak
Благодаря ви, не се бях сетила за магазините в подлеза на Сердика. А бях вчера в центъра…

Ракия може би за мъж е по-удачна, за жена май не толкова. Наистина благодаря за идеите.

# 14
Отиваш в магазините за сувенири и там има всичко - флакончета с розова вода, куклички с народни носии, някакви дребни пана или украшения в народен стил... Все ще си харесаш нещо.

Общи условия

Активация на акаунт