Позитивен тест за бременност и цикъл

• 693
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте дами,
Аз съм млада жена на 25 години и съм в странна ситуация. Януари месец имах 3 позитивни уринарни теста за бременност, може би е важно да се спомене, че втората черта беше доста бледа на всичките. Не го очаквах, тъй като имах всички симптоми, че ще ми дойде цикъла, първия свободен час при моят гинеколог беше след 2 седмици, но още 2 дни след урихнарните тестове ми дойде цикъла. Бях доста объркана, не знаех как да постъпя. Споделих на моят лекар ситуацията, на прегледа тя не установи нещо нередно, сякаш нищо не е било.

Онзи ден отново си направих уринарен тест за бременност, отново беше със втора бледа, но видима черта, както на предните. Сега отново ми закъснява цикъла и пак имам всичките симптоми, че ще ми дойде всеки момент- болезнени гърди, по-изнервена съм от нормалното.

С моят приятел сме на метода прекъснат полов акт, защото не бихме имали против и да забременея, но не работим все още активно по въпроса.

Объркана съм, възможно ли е първия път да съм имала спонтанен аборт, без дори да усетя? Възможно ли е да е грешка в тестовете? И защо след време отново имам позитивен тест? Благодаря на всеки, който ме изчете и би ми дал някаква насока.

# 1
Възможно е, разбира се, първият път да е имало бременност и плода да е паднал.
Възможно е също така и сега отново да има бременност, симптомите в начална бременност са същите като при цикъл.

# 2
  • София
Изследвай ЧХГ и Прогестерон и се консултирай с АГ.
Възможно е бременността да спира да се  развива, а за това си има различни причини - установяват се от лекар.
Не се притеснявай, за всяка причина си има и подходяща терапия - преди и/или по време на бременността.
Стискам палци - този път, бременността да е успешна.Peace

# 3
Благодаря много за съветите! Усещам как вътрешно се надявам да има бременност сега Simple Smile С 3 дни закъснение съм, утре ще пусна ЧХГ и дано не съм разочарована Simple Smile
Четох какви ли не варианти за втора бледа черта, че невинаги означава бременност, така наречената ''изпарителна черта ''...  но то ще се разбере. Лека вечер желая на всички и дано имам повод да се похваля идните дни Simple Smile

# 4
Момичета, добър вечер! За съжаление ми дойде цикълът отново... не знам как така се получава втори път, положителен тест и хоп цикъл. След като премине ще отида да ми направят по-задълбочени изследвания. Благодаря ви за подкрепата!

# 5
Момичета, добър вечер! За съжаление ми дойде цикълът отново... не знам как така се получава втори път, положителен тест и хоп цикъл. След като премине ще отида да ми направят по-задълбочени изследвания. Благодаря ви за подкрепата!
И на мен се случи 2 пъти положителни, хоп на следващия ден цикъл. Имала съм здравословен проблем и се лекувам. Но е голяма болка, тъкмо се радваме, следващия ден плача.

# 6
Когато аз забременях (но все още не знаех) имах кървене и мислех, че съм в цикъл, но не беше обилно. Беше си в периода, когато така или иначе трябваше да имам кървене и не се усъмних изобщо. Седмица-две след това пак прокървих и запазих час при АГ, защото мислех, че имам някакъв проблем, а тъкмо бяхме започнали да работим за бебе. На прегледа явно не е видяла нищо, защото каза, че всичко ми е наред, явно е нещо хормонално, изписа ми лекарства и се разбрахме пак да отида следващия месец. Докато ми дойде часа започнаха и първите симптоми - чувствах се някак странно, сутрин ми ставаше лошо, но понеже бях и болна, пиех лекарства и мислех, че е от това. Тогава личната ми изписа антибиотик и не знам какво ме накара да си направя тест, но някак усещах, че има нещо и преди да започна антибиотика реших да проверя за всеки случай да не съм бременна 🙂 Появиха се две съвсем ясни черти. Теста направих началото на декември, а се оказа, че съм бременна още от октомври. Като отидох пак при АГ се оказа, че има отлепване на плодния сак и на това се е дължало кървенето. Пих лекарства и всичко беше наред. Желая и при вас всичко да е наред и двете чертички да са реална бременност 🙂

# 7
Здравейте, знам че въпросът ми може да е малко глупав, но найстина съм объркана. Последния МЦ беше на 3.05, в неделя вечерта направих тест на който се появи втора бледа черта, в понеделник сутринта повторих и пак имаше бледа черта, същаща ситуажия и днес сутринта. Остават ми още около 10 дни до следващия МЦ. Бихте ли ми дали някаква насока?

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 22:37 от NedyNedky

Общи условия

Активация на акаунт