Доказани причини за погрешно прилагани инвитро практики на жени след 43 години

• 4 330
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Благодаря,  да това ми беше въпроса....дано няма усложнения....и аз ще правя пид, а при ДЯ предлагат ли пид

# 31
  • София
При всяка Я може да направиш ПИД.

# 32
Доколкото знам в Северен Кипър е до 55, но ако искаш контактите ти пратя.Знаеш ли какво ще ти кажа, каква гаранция има една жена да роди млада или не и да се радва на децата.. никой не знае колко ще живее…ако решиш, пиши на лично
Чисто статистически - доста по-голяма от това да родим на 45,50 и т.н. Гаранция в този живота няма. Но именно заради това разполагаме с мисъл и интуиция и да преценяваме (разбира се понякога и погрешно) - кога и как да постъпим.
Имам деца с доста голяма разлика, раждала съм и млада и стара, както се казва. Не съжалявам, но си нося тревогите колко ще бъда пълноценна на една по-голяма възраст, когато малката все още ще има нужда от морална, физическа и тн подкрепа.
Лично мнение, но според мен има един здравословен предел за това кога да станеш родител - без значение майка или баща.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 03:34 от Celeste_10

# 33
Това видео е с цел всяка една  от вас да си прецени изобщо дали да заплаща излишни пари за PGT-A тест или т.н предимплантанционен генетичен тест.  . Мисля, че е добре да бъдем осведомени по този въпрос.Накратко видеото показва, че дори след установени аномалии от теста през следващите няколко дни ембрионът може да елиминира хромозомните аномалии.Освен това , този тест е приложен на ембриони, получени с донорски яйцеклетки на млади жени и също е показвал аномалии, което не би следвало да е така.Така че до колко показва реалното състояние на ембриона и възможността да има реална бременност всяка една от вас да си прецени.
https://youtu.be/mhy8c1SP3ss?si=ItWHl11PiFncY9z6
Следващият клип също може да ви бъде полезен относно прилагането на хормон на растежа. Или накратко в повечето инвитро клиники го използват по време на инвитрото, но така не се постигат резултати.Същият следва да се приема в продължение на 6-8 седмици с препоръчителна доза от 2 до 6 милиграма и то в началната фаза, а може и преди цикъла.Едва след този период от 6-8 седмици ще даде резултати в инвитрото.
https://youtu.be/uk9LOkogvC8?si=LGRpAXHCCAuMYN9I

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 12:32 от Kira55

# 34
Не съм изгледала видеата , но от опит мога да кажа , че хормонът на растежа не даде желания резултат при мен. Аз имам половината стимулации на Тортила и два неуспешни трансфера с ДЯ. Чакаме втора донорка в България и ако пак не стане ще се насочим към Кипър.

# 35
Не съм изгледала видеата , но от опит мога да кажа , че хормонът на растежа не даде желания резултат при мен. Аз имам половината стимулации на Тортила и два неуспешни трансфера с ДЯ. Чакаме втора донорка в България и ако пак не стане ще се насочим към Кипър.
Този хормон на растежа по време на стимулацията ли ти го даваха да си го биеш?На мен също го даваха по време на стимулацията и нямаше ефект докато една моя позната в САЩ ми каза да гледам това видео, че там го давали преди началото на менструацията в зависимост от дължината на цикъла ти.После се свързах с една клиника в Северен Кипър и те ми казаха същото, понеже тук в България и в Турция го прилагат по време на цикъл.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 22:16 от Kira55

# 36
Това ми беше протокола като биех хормона на растежа (Genotropin 0.4mg ) всеки ден. Това в най-скъпата клиника, в която сме били и се оказа най- неуспешния. Още в началото се почувствах зле и започнах да кървя по средата на протокола :

# 37
Ясно.И поне обясниха ли ти защо си прокървила? Ама къде е гонатропин а..ти си прокървила от циклопрогинова

# 38
Гонатропина не е вписан , но го биех веднъж на ден в корема. Не, просто ми казаха да спра всичко и да изчакам следващия цикъл.

# 39
Ама тази циклопрогинова никаква работа не върши, само ще ти обърка цикъла..напълнили са те с хормонални.След 42 години резултати с тях няма ..трябва само натурални неща - добавки и ще видиш как ще правиш яйцеклетки и без да ти ги стимулират по- голям е шанса да имаш качествена.Този хормон на растежа се приема само два пъти преди цикъл.., а не всеки ден..както и да е,така са решили, така са те лекували

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 08:24 от Kira55

# 40
Кира търсиш начини и те разбирам. Накратко след определена възраст качеството спада къде крайно, къде не дотолкова. Възможно е да подобриш качеството,изцяло едва ли, по скоро някой яйцеклетки ще са ок, но кога ще се появят в кой цикъл гаранция няма. Това е дълъг процес дори с много добавки, дълго време, но пак няма гаранция. Факт е има доста с късмет да са навреме извадили заветната яйцеклетка. Даже наскоро четох за една в Турция, след 1,5 години вадят една и се оказва златната. Няма точен метод за стимулация всичко се случва как се развиват фоликули, как са хормоните и в какво състояние е тялото т.е. други процеси и органи как са. Имах топ цикъл,следене,хормони,зряла яйцеклетка,топ естроген,без мъжки фактор,калциев йонофор,пикси се приложи, но висок пролактин поради загуба в семейството и донякъде и добавки. Яйцеклетката не се оплоди което се дължи на пролактина вероятно който пречи на някой процеси. Та след перфектен протокол и следене и (вид HIER) нагаждане според как се движи и добавки 2 години пак не стана. Та понякога е чист късмет и нищо друго. Всеки протокол е проба грешка,всяка добавка е проба грешка,това научих аз от моята практика и знания.опитваш едно второ трето и чакаш да видиш кое ще е оптимално евентуално, но е строго индивидуално за всеки и ако един протокол работи за мен няма да работи за теб. Същото е с добавките,което аз изпитах на собствен гръб. "Протокол" се прави в движение според цикъл и тн. Всеки цикъл те учи на нещо което да подобриш и следващият може да е въпреки това тотално различен. Факт е че няма лекари които да правят индивидуални циклите. Прилагат се протоколи по учебник. IVF,Това е подготовка + постоянство + улавяне на момента, в който биологията предлага оцеляло яйце с добро качество. Колко време обаче си готов да чакаш да излезе тая златна яйцеклетка е друг въпрос и индивидуално решение.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 11:32 от varna2020

# 41
Varna, всеки протокол зависи както от лекаря, така и от психическото състояние на пациента. Понеже в тази тема са и по- възрастни жени тук и добре да знаят, че докато имат цикъл имат надежда.И ще им дам пример..наскоро прочетох, то не бяха един случаи, но един от тях е, когато през 2009 благодарение на д-р John Zhang жена на 49 години в New Hope Fertility Center е успяла да зачене с инвитро чрез замразената си на 48 години яйцеклетка. Така че ..замразявайте яйцеклетки, ако сега нямате възможност да ги оплодите или не ви трябват, ако имате деца, защото всяка от тях може да е здрава…Вярвайте и нещата ще се случат!

# 42
Замразяването на ембриони, не на яйцеклетки. Ембрионът има много по-големи шансове да се размрази успешно на фона на този при яйцеклетката. А тази история с 49 годишната жена - това е по-скоро огромно изключение. На тази възраст малко жени могат да извадят каквото и да е яйцеклетка, да не говорим за качествена, която да се замрази и после размрази.
Кира, възхищавам ви се на позитивизма, но смятам, че и той трябва да има здравословни граници.

# 43
Аз не измислям..това е текста от статията “ A Park Avenue fertility doctor has broken the age barrier for women longing to be moms.

Dr. John Zhang says a 49-year-old patient at his New Hope Fertility Center gave birth this month to a baby conceived with her own egg frozen at age 48 — the oldest on record”. Сама прецени яйцеклетка ли е , ембрион ли е.
Ясно ми е, че ембрионите при замразяване се запазват много по- добре.., така пише в статията..имай в предвид, че това се е случило през 2009 г., оттогава досега кой ли знае още колко други успехи имат и какви други нови техники прилагат.
Освен това не е един случая, но аз познавам няколко жени , които на 40-41 правиха по - много яйцеклетки и много инвитро без успехи.После като се отказаха, забременяха естествено…Успокоението  и това, че са спрели да мислят явно е водещо, за да се случат нещата.Едната забременя естествено на 45, а другата чак на 47 като беше на почивка.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 07:36 от Kira55

# 44
Продавачи на надежда винаги ще има. Въпросът е каква ще е цената. Разрових се за John zhang - доста неласкави коментари. И все пак да се абстрахираме от мнението и въобще достоверността на статията, много ми е любопитно - вие самата каква идея проповядвате? Жените да чакат до последно да пробват със собствени яйцеклетки, тъй като имам голям напредък с протоколите или аз нещо не съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт