WIZZAIR - 50

• 40 016
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
Последни, ама има риск после да няма места в багажника горе.

# 136
Ние летяхме на 26.03 и както многократно се пише в темата още преди скенера стоят две красавици и оглеждат и мерят....На нас ни казаха-вашите са малки продължавайте...гледат бордните карти преди това, за да видят и какъв багаж си си купил....Любезни и търпеливи са....По принцип спазваме винаги размерите,но сега го бяхме спазили съвсем точно , четейки последния месец в темата какво се случва....На връщане от Чиампино бяха по-лежерни, но тези, които много прекаляваха си платиха ....
На нас нищо не са ни мерили и теглили. Даже обувките не си събух

# 137
Даже обувките не си събух
Е, не сте изпищели на скенера. Ако имате нещо метално по обувките и пишат, ще ви накарат да се събуете.
И хора; плс, летището е Чампино, не чИампино.

# 138
  • София
Последни, ама има риск после да няма места в багажника горе.
Това обаче не е проблем на пътуващия. Виждала съм как стюардесите организират подреждането в тия случаи, но то е много рядко.

# 139
Забелязвала съм и преди, но вече съм сигурна, че е политика и умишлено ограничение. По-ниските цени са за определен брой места - това ясно, обяснимо и логично. Некоректността идва оттам, че умишлено вдигат цените ако искаш да закупиш заедно повече от 2 билета, като по този начин неутрализират предимството на WIZZ членството. Цената за трима - четирима - петима човека в група така се качва, че с членство в Wizz става равна на цената в сайтовете на посредници. Купихме билети за две дестинации днес и след няколко проби сме сигурни, че членството не ни спести  само около няколко стотинки под левче на човек, и това вероятно е от превалутирането в другите сайтове.

# 140
ами това идва от другаде
просто като има 2 билета на ниската цена, а искаш 4 - купуваш от по-високата (не я вдигат умишлено, тя си е там отпреди)
не може да се купят различни билети в една резервация, това е навсякъде по света, така са направени базите данни. Случайно в Уиз има това членство да бърка нещата, ако нямате - не ви бърка.

# 141
  • София
И аз мисля така. Извод правя от Райън, където пише, когато остават малко на брой билети от конкретната цена.
Ако има много налични, цената не се променя, независимо дали купуваш един или 4 билета. Ако обаче са останали само 2 на тази тарифа, а искаш 3, то купуваш и трите на високата.

# 142
абсолютно всички авиокомпании са така, от началото още
и понеже като се правят промени се спазва съвместимост с предната версия - няма никакъв изглед това да се промени.

# 143
Въобще няма нищо общо с раян. Там си пише колко броя билета остават. Ако беше това нямаше да пиша пост - още повече, че с това съм започнала. В момента мога да вляза в уиз и да купя 1 или 2 билета на пърноначалната цена. Това е след като купихме за 5 човека на високата.

# 144
Просто не ги пише. Но с проба, както си описала, се разбира колко са.
Именно, купили сте по-високата цена, ниската си остава. Все едно сте купили портокали, ябълките са останали.
Ако бяхте купили двата евини билета, нямаше да има още на моста цена.

# 145
Е, ти казваш същото. Няма 5 билета на ниска цена, а само 2 в твоя пример За това купуваш 5на висока цена Ако ти трябваха 2 билета, понеже все още има на ниска цена, ножеше са ги вземеш.

# 146
Тоест, според Вас, има 2 билета на ниска цена, но  ако на някой му трябват 5 - купува 5 скъпи,а двата евтини си стоят?
 Не съм съгласна.
 Много често,  ако известно време след като съм купила билети проверя каква е цената на същия брой билети , какъвто  вече съм купила , цената е по-ниска.

# 147
Да, така е. И се гледа веднага. След 1 ден (или 1 час) някой може да се е отказал или преместил датата и да са се освободили по-евтини билети. Или да са променили цените генерално, ама това става доста по-рядко.

# 148
И на Уиз пише когато остават малко места на ниската цена.

# 149
Обикновено проверявам за 10-15,20 билета. Не мисля, че  толкова много хора се отказват.
 И преди ,в темата за Раян  коментирахме  цените .  Там вариант да върнеш билет/ промениш дата не е никак изгоден, така че направо го изключвам като възможен.
 Повтарям се, но отново давам  пример с полета ни от Малта .. два дни преди полета се появиха места по 20 евро....  Не мисля, че някой, който е имал билет , закупен за 20 евро ще плати  много по-високата цена  за промяна на полет. Че да се   върнат тези  евтини билети.
 Както и да е, имат си планове, графици и алгоритми компаниите.  Едва ли ще надхитрим системата. Simple Smile
 Обикновено  когато човек спести от нещо, друго му излиза по-скъпо.  Поне при мен така действат  Вселенските закони. Simple Smile
 Та, понякога имаме късмет с евтини билети,  друг път с нещо друго

Общи условия

Активация на акаунт