WIZZAIR - 50

• 40 966
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
На фри шоповете, ако става въпрос за тях, при плащане винаги искат бордната карта /при мен/. Но, дали защото съм купувала само цигари, не си спомням.

# 346
При всякакви покупки би трябвало да искат бордната карта, ако някой не го е направил е било негова грешка.

# 347
Аз купих един парфюм от летище Болоня - не са ми искали бордна карта, не искаха и за минерална вода...но самото летище бе адски натоварено , с объркан график , може и на това да се дължеше. Нямам спомени да са ми искали и бордна карта на летище Марсилия , въпреки че там какъвто цирк видях с изхвърлянето на продукти и напитки, другаде не съм го видяла ... (полет с Райън Марсилия -Букурещ )

# 348
  • София
Иска ли са ми бордна карта дори за покупка на бутилка с вода.

# 349
Искат се бордните карти във Фрии шоповете и ги сканират, "Сиела" на летище София не беше в зоната на излитащите, а в.чакалнята...не е Фрии шоп

# 350
Получих писмо от Уиз (УЖ) с извинение за забавяне на полет, а аз в момента нямам полет непосредствено сега..., имам в края на седмицата, писмото е с общ характер, няма номер на полет, няма нищо конкретно..., изглежда като тяхно, ама странно

влязох си независимо в профила в уиз, няма нищо променено в предстоящите ми резервации...

-**един колега и той го е получил, а той няма полети никакви

имайте едно на ум Wink

При всякакви покупки би трябвало да искат бордната карта, ако някой не го е направил е било негова грешка.

аз пък съм против такова сканиране..., за какво го правят, да събират данни само кой какво пие..., човек без бордна карта не може да пазарува там, освен ако не е служител..., само статистики..., едисикой пие само вода, или едисикой пазарува яко, дай да го наспамим следващия път като пътува с оферти на мейла и т.н...

# 351
Не знам дали е заради това? Може би ако има спор, че някои неща пътникът ги е внесъл отвън, а не от фрийшопа. Купените от летището могат да се държат отделно от  разрешения ръчен багаж.  Понякога стават инциденти (по вещите в багажа се разпознават и притежателите им), не мисля, че е да събират данни толкова.  Ама хайде.... да не говоря за катастрофи.

Понякога си взимам вода от Т2 от някакъв щанд за чай, каже, сандвичи, вода и безалкохолни... там само си плащам 2 евро за водата и това е. Но ако е от free shop, нищо, че съм купил същото нещо, на същата цена - сканират ми бордна карта.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:32 от diziler

# 352
Получих писмо от Уиз (УЖ) с извинение за забавяне на полет, а аз в момента нямам полет непосредствено сега..., имам в края на седмицата, писмото е с общ характер, няма номер на полет, няма нищо конкретно..., изглежда като тяхно, ама странно

влязох си независимо в профила в уиз, няма нищо променено в предстоящите ми резервации...

имайте едно на ум Wink

Точно за това влизам да пиша. Аз имам полет след няколко дни, нямам промяна, и мен ме притесни този имейл.
 offers@noreply.wizznews.com - от този, сега гледам, че имам и други, получени от него. Дано е бъг!

# 353
  • Beyond the stars

аз пък съм против такова сканиране..., за какво го правят, да събират данни само кой какво пие..., човек без бордна карта не може да пазарува там, освен ако не е служител..., само статистики..., едисикой пие само вода, или едисикой пазарува яко, дай да го наспамим следващия път като пътува с оферти на мейла и т.н...

Събирането на данни е последното, за което се сканира бордната карта.
Това все пак са duty free магазини - стоките са освободени от ДДС и акцизи за пътници, които пътуват извън Европейския съюз;  изисква се да пазят данни за покупките, свързани с международни пътувания, за да се гарантира, че стоките са продадени легално без данъци; има държави с ограничения в количеството на алкохол/тютюн и т.н.

# 354
  • София
Съвсем не на последно място, задължителното сканиране на бордните карти показва при бординга кой реално е купил пълна чанта и кой я е донапълнил с багаж.
Едва ли на някой ми хрумва да проверява и води последваща статистика кой колко пие, яде или пуши.
И все пак, при голям страх от статистика, пазаруването там съвсем не е задължително.

# 355
  • Beyond the stars
Съвсем не на последно място, задължителното сканиране на бордните карти показва при бординга кой реално е купил пълна чанта и кой я е донапълнил с багаж.
Едва ли на някой ми хрумва да проверява и води последваща статистика кой колко пие, яде или пуши.
И все пак, при голям страх от статистика, пазаруването там съвсем не е задължително.

Това също. Въпреки, че не знам до каква степен авиокомпаниите имат достъп до данните към момента на проверката.
Но да, противниците могат спокойно да пропуснат duty free зоните.

# 356
  • Milano
На мен са ми сканирали бордната карта и в небезмитни магазини на летището.
Покупките прибрах в раницата.

# 357
  • Beyond the stars
Да не пропускаме security причини. Сред проверките, е хубаво да се знае кой какво добавя към проверения вече кабинен багаж.

# 358
Днес и аз влязох да питам за паркинга на летището, ама явно накрая не съм си публикувала коментара.
Та, ние ще пътуваме за 3 дни и видях, че таксата на летището до 4 дни е 85 лева. Понеже ще сме и с децата, а полетът ни на отиване е малко по никое време, мъжът ми каза, че няма да се занимаваме с други паркинги, да чакаме трансфер или да взимаме такси.
Но има ли нещо специфично при паркиране на паркинга на Терминал 1? На летището във Варна си взимаш талон от машина при влизане на паркинга и после с него излизаш и плащаш на автомата. Тук така ли е пак?

# 359

имайте едно на ум Wink

Точно за това влизам да пиша. Аз имам полет след няколко дни, нямам промяна, и мен ме притесни този имейл.
 offers@noreply.wizznews.com - от този, сега гледам, че имам и други, получени от него. Дано е бъг!

това вероятно е фишинг - линковете вътре са някакви измислени, мейла е wizznews, не wizzair...

Общи условия

Активация на акаунт