WIZZAIR - 50

• 40 934
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Предстои ми пътуване другата седмица и се чудя дали да махам колелата на куфара. Има ли някой от вас, който ползва куфар на марката естил с размери 55/40/23 - влиза ли им в рамката? Притесняваме, че размерите са “точни”..

# 376
пробвай на място там ги махай, после си ги сложи обратно Simple Smile

# 377
На моя куфар махнах дръжката и е точно на размер без нея.
Говоря за тази която е статичната, а не изскачащата.
Колелцата не се махат при мен .

# 378
Паркирайте си някъде в Дружба безплатно и после с метрото за 2-3 спирки до летището. Един френд паркира някъде при магазин Metro безплатно, не знам къде точно... и от метростанция Интер експо център до летището за 4 станции.
От страната на Метро не препоръчвам да се паркира. Там много често разбиват коли. Даже преди време работих в една от сградите отсреща и полицията ползваха терасата ни за акция хвани крадеца.

# 379
И аз мисля, че не е препоръчително да се оставя кола за по-дълго от ден-два. Особено, ако не е със софийска регистрация. Моя позната си беше оставила колата в "Суха река", беше с регистрация някъде от Северозапад, мисля, че след седмица и' бяха продупчили и 4-те гуми.

# 380
Аз говоря специално за до Метро. В Дружба например не съм имала проблем с колата, въпреки несофийската регистрация. И в други квартали в София също.

# 381
  • София
Какво място бихте препоръчали за висок и едър човек? Extra room seat до прозореца или такава до пътеката? На 19 или 29 ред има повече място?

# 382
Аз лично предпочитам до пътеката, защото не ми се побират краката  (предната облегалка е твърде близо) и поне с единия крак мога да стъпвам на пътеката. За 9 и 29 ред не знам. Тези с екстра място са в средата на самолета при аварийните изходи (преди време бяха 11-12 ред, сега не знам кои са, защото сгъстиха всички редове, но си излизат на схемата като купувате места, виждат се ясно, че са с разстояние, а и са най-скъпи). При случайно разпределение бях на такова място преди месец. Предната облегалка е доста напред и можеш да ставаш (дори и да си до прозореца), да излизаш, без да вдигаш другите.

# 383
Ред 1, 12 и 13, мисля бяха. Като на аварийните седалките са две. И е доста широко. Аз съм купувала там, по повод. Пътува се удобно. Единственото условие за тях е, пътника да е над 16 год. /за аварийните места/

# 384
А и ... да, сега видях, че пишем в темата на Уизеър. При Раянеър все са с модел Boeing 737-800 (мисля, че няма други, поправете ме).. и схемата на местата е една и съща.
Но Wizzair летят с няколко вида Airbus и аварийните изходи се падат на различни редове, защото са в средата на самолета. Airbus 320 са с 30 реда, Airbus 321 са с 36 реда, доколкото помня, 321 NEO са с 39 реда. (При други авиокомпании същите модели самолети са с по-малко редове, защото не ги сгъчкват толкова), така че тук и да си говорим с номера на редове, ще е некоректно, защото не знаем с какъв тип самолет ще ви е конкретният полет. Да не говорим, че понякога ги сменят в последния момент, в зависимост от това колко седалки са продадени. При слаб интерес и по-малко пътници, слагат обикновено А320. При полети до Лутън никога не е достатъчно и с А321 и 321 Нео. Винаги има голям overbooking. Е да, за първия ред винаги важи това с повечето място за краката. Но за тези при аварийния изход - не, различни са.

# 385
Ред 1, 12 и 13, мисля бяха. Като на аварийните седалките са две. Единственото условие за тях е, пътника да е над 16 год.
Не.
На стандартния 320 широките редове са 1,12, 13 - с по три седалки на страна.
На 321 СЕО - 1, 11, 12, 26 (на 25 са две седалки, защото мястото до тях е за стюардесата, но той не е широк)
На 321 Нео - 1, 18 и 19, 29 (тук 28 също са две седалки, но пак не е широк)
Освен 16год, пътника не може да е бременна, да има нужда от удължение на колана и да ползва патерици, бастуни, да е с гипсирани крайници и т.н. Също трябва да може да разбере инструкцията на екипажа, която ще му обяснят като седне. Ако не говори някой от езиците, владеещи се от екипажа или няма кой да му преведе, ще го преместят.
Докато купувате билетите излиза схема на самолета и се вижда на кой точно вариант ще летите.

# 386
  • София
Здравейте! Предстои ми пътуване другата седмица и се чудя дали да махам колелата на куфара. Има ли някой от вас, който ползва куфар на марката естил с размери 55/40/23 - влиза ли им в рамката? Притесняваме, че размерите са “точни”...
Имам този. Побира се в рамката без проблем.

# 387
13 ред в самолета би трябвало да няма. Миналия месец седях на 14 и там беше аварийният изход, за пръв път имаше място за краката ми.

# 388
Имат. Дори, ми се върти, че съм седяла на 13ред. Но, не обръщам внимание  на такива неща. А320 и А321 имат. И там е авариен изход.

# 389
При Раянеър все са с модел Boeing 737-800 (мисля, че няма други, поправете ме).. и схемата на местата е една и съща.

Ryan използват Boeing 737-800 и 737-8-200 за DAC, UK, Malta, Buzz и Airbus 320-214 за Lauda. (Например в София от четирите базирани самолета на Buzz, два от тях са 737-800, а другите два са 737-8-200.) Първоначално са започнали с модела 737-800 и повечето им самолети са такива, но вече инвестират само в 737-8-200.
И също да благодаря за информацията за аварийните редове на различните модели Airbus, които Wizz използват.

Общи условия

Активация на акаунт