WIZZAIR - 50

• 40 910
  • 771
  •   1
Отговори
# 405
  • here and now
По пътя за летището, може да има катастрофа, задръстване, да аварира превозното средство и т.н. и да си изпуснете полета независимо, че нямате багаж.
Ходя си навреме и си чакам...
Но всеки си преценява за себе си.

# 406
аз ако пътувам сама и без чекиран багаж гледам да съм на познато летище 1 час по-рано за всеки случай... ако съм с детето (на 4) поне 1:15-1:30. НО и аз и детето имаме тренинг. всичко ни е добре опаковано, бързо свалям/вадя всичко за скенера.
гейтовете ги отварят около 40 мин преди полета. мразя да се редя по опашки.

# 407
Здравейте, на 18.06 ми предстои полет от София за Дортмунд. Може ли да попитам в какво мога да взема със себе си хранителни добавки ,които приемаме редовно ? Те са в кутийките си в капсули .. имам и един течен витамин!

Искам да ви попитам колко са безопасни полетите с wizz air ? Имайки предвид ниските цени , знам,че това не зависи колко от цената а това , че просто за всичко друго се плаща допълнително,но имам леко притеснение и ако може да ми помогнете с някакви позитивни мисли .. не съм пътувала от 7 години а и предвид катастрофата ,която стана в Индия наскоро , доста неприятно.
Благодаря!

# 408
  • Beyond the stars
По-вероятно е да катастрофирате с кола, особено в България.

Течният витамин - в опаковка до 100мл няма драма.
Всички капсули нося без опаковките в кейс за хапчета.

# 409
Аз съм винаги на мнение, че по-добре да чакам, отколкото да закъснея.
Та не съм критерий.
Само да препоръчам да не експериментирате в Болоня, последно там 3часа и половина имаше реален риск да не не стигнат с чекиран багаж. Толкова огромни опашки бях виждала само в Ню Йорк.
Благодаря, ще го имаме предвид ако ходим до Болоня.

Аз при чакането сутрин вдигам кортизола ли, какво, но като заминавахме от София сутринта се крих в тоалетната на летището, за да се успокоя и си плисках лицето няколко пъти със студена вода на чешмите.

Нямах нищо в мен, дори мента глог и валериана, за да ме успокои. Забелязах, че се случва предимно сутрин и вече ще избягвам сутрешните полети ако мога. Сутрин кортизолът на всички е по-висок по принцип. Като цяло не съм от ранобудните и предпочитам полети по обяд, следобед и дори вечер, защото мога да си се наспя нормално.

Най-дългото ми чакане е било 7 часа, защото просто пристигнах по-рано на летището. Градът, където бях не ми допадна както очаквах и реших, че не си струва да си губя времето повече в него. Но този полет беше късния следобед, а аз бях там точно на обяд и съответно по-леко понесох това чакане, макар, че сякаш и там имаше един момент аха да получа паник атака, но я преодолях.

Най-обичам да летя от Братиславското летище - малко, компактно, минаваш проверката много бързо и няма много полети от/до там и тълпи. Все едно си на разходка в някой мол и то празен.

Може би ще започна повече време да прекарвам в дюти фрий шоповете, досега избягвахме да пазаруваме на летищата заради по-скъпите цени, но може би би било добро разсейване за мен! Grin И разбира се, когато мога ще използвам малки, не много натоварени летища.

Bubana123, самолетът, който падна е Бойнг. Уиз едно, че не използват самолети на тази марка, и второ в Европа мерките са като цяло по-затегнати от колкото в Индия, не би трябвало да имате проблем.

Аз всъщност няколко години не исках и да чуя за чужбина и летене, но не заради самолетите, а заради паник атаките ми на летището. Забелязах, че по-добре се чувствам, когато в самолета се влиза през т.н. ръкав, но повечето летища в Европа не са с такива. В Шипхол дори и не разбрах кога пристигнах на летището, кога минах проверките и кога се качих на самолета през ръкава - но е голямо летище, там безцелно чакане, което да ме влуди просто почти никога няма. Докато намериш правилният изход и стигнеш дотам е време да се качваш.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 23:33 от Анонимен

# 410
Чакането и мен много ме дразни особено когато няма къде да седна в повечето случаи си вземав кафе и си чета на телефона или зяпам по магазинчетата и така някак си времето минава.

# 411
  • София
Нещо инцидентно се е случило в Болоня точно тогава, не е правило в никой случай. Ползвал съм го - кротко и спокойно. То е малко по-натоварено от софийското, тоест далеч от мащаби.

# 412
  • София
Историята с това колко рано да се отиде на летището е малко нож с две остриета. От днес споделям опит за пътуване от Бергамо с Wizz. За полет в 13,10 ч бяхме на гишето за чек-ин около 11.30 ч. Какъв беше случая не знам, имаше група българи и бяхме около 20 човека на опашката. Тя въобще не вървеше, минахме към 12,15 ч. и се засилихме към проверката - няма такава опашка. Страшно много хора, става много бавно, техниката им даваше фира, а работеха всички скенери с изключение на 2. Става 12,45 ч ние сме още на опашката, с другите хора тръгнахме да се молим да ни пуснат, защото изпускаме полета, но се оказа, че над Бергамо има буря и самолета от София беше пренасочен за кацане в Болоня. Почакахме го няколко часа, но се прибрахме все пак.Между другото никъде не обявиха, че полета има закъснение, а чак като стана 13,10 ч обновиха таблото.Хората си седяха на опашка пред гейта.
 Въпреки нашия забавен полет, споделям този опит, за да се има предвид, че на натоварено летище като Бергамо, дори и само с раница ще е трудно да минеш, ако отидеш един час преди полета.

# 413
  • Beyond the stars
Нещо инцидентно се е случило в Болоня точно тогава, не е правило в никой случай. Ползвал съм го - кротко и спокойно. То е малко по-натоварено от софийското, тоест далеч от мащаби.

Със сигурност.
Мисълта ми е ,че винаги може да се случи ситуация, в която 1ч със сигурност няма да е достатъчен.

# 414
Много странно, че не са ви информирали за закъснението от Wizz. Обикновено изпращат имейли и то по възможност няколко часа по-рано.

# 415
  • София
Много странно, че не са ви информирали за закъснението от Wizz. Обикновено изпращат имейли и то по възможност няколко часа по-рано.

Когато времето е кофти буквално 5 минути преди кацането на самолета и го държат да кръжи някъде наблизо какъв имейл да очаквате за закъснение и кое му е странното. Вече съм видяла какви ли не ситуации при летене със самолет. Вчерашният случай беше показателен и за друго - Бергамо е летище на Райън еър и на таблото за всички техни полети имаше отбелязано закъснение и отлагане, но за другите компании нищо - все едно полета ще се състои, но като отидеш на гейта - той е затворен.

Някой може ли да ми даде линк за подаване на иск за закъснял полет? Благодаря Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 10:26 от veka

# 416
И тази сутрин на Бергамо имаше доста хора. Ние се случихме на една служителка, на която ѝ беше все тая бързаш или не, толкова муден човек не бях виждала.
Veka, ако е заради лошо време закъснението, няма да ти дадат обезщетение. Синът ми така с един полет на Раян преди година с 7-8 часа закъснение, отхвърлиха иска, дори и на посредниците. Казаха лошо време някъде си имало. То не пречи да си поискаш де. Вероятно от самата резервация трябва да влезеш.  На Раян е така.

# 417
  • София
И тази сутрин на Бергамо имаше доста хора. Ние се случихме на една служителка, на която ѝ беше все тая бързаш или не, толкова муден човек не бях виждала.
Veka, ако е заради лошо време закъснението, няма да ти дадат обезщетение. Синът ми така с един полет на Раян преди година с 7-8 часа закъснение, отхвърлиха иска, дори и на посредниците. Казаха лошо време някъде си имало. То не пречи да си поискаш де. Вероятно от самата резервация трябва да влезеш.  На Раян е така.

С Wizz ни закъсня полета, но не съм убедена, че е времето. Ще се пробвам.

# 418
Аз сигурно за n-ти път ще задам един въпрос, ама за да ми е мирна главата Laughing
Понеже преди сме пътували с каквито и да е раници, просто не ги пълним на пълен капацитет - пълни са дотолкова, че да влязат във формата за малкия /безплатен/ разрешен багаж /40х30х20/. Сега напоследък чета и тук, и в темата за Райън, че хората купуват някакви раници с точни размери. Аз ли нещо пропускам, или все си е същото положение - важно е раницата с багажа да влиза в клетката, дори и прегъната, а не точните нейни размери? Т.е няма проблем тя да е с по-големи размери от разрешените, но при проба да не излиза от клетката. Правилно ли разсъждавам?

# 419
Да, по принцип е така. Но четох в темата за Раян, че някъде(май Берлин) не било клетка, в която багажът все пак може да се посплеска, а картон с очертания.
Ние все още пътуваме със старите раници, без да ги пълним. Правя си оглушки да купувам нови с пълното съзнание, че е леко рисково.  Тази година полетите ни са били само с Уиз и не са ни проверявали обаче. Размерите на нашите раници са 45-46/15/28-30. Т.е. единият размер доста надхвърля, а другият е по-малък и точно отгоре го оставяме празни. Вакуумиращи и компресиращи  пликове вършат доста добра работа.

Общи условия

Активация на акаунт