WIZZAIR - 50

• 40 923
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
Летяла съм отдавна с Wizz , сега ни чекирах  за полет утре и никъде не ми поиска документи - лична карта и паспорт. Погледнах в профила - нямам запаметени документи. Получих бордни карти. Така ли се чекира вече? Без документи?
Не само, че при чекиране не иска документи, ами и на летището не ни поискаха при последното пътуване. За първи път ми се случва. На излизане на българското летище показах документи, но на връщане към България дори не се наложи да ги извадя от чантата - единствено бордните карти показах.

# 436
Вече ги искат само на гейта да погледнат имената дали съвпадат с бордните карти, но ако закъсняват и там не ги гледат.

# 437
Авиокомпанията проверява имената, за да не пътува друг вместо теб (без да си плати таксата да смяна).
Граничната проверка (при излизане от Шенген) е друго нещо.

# 438
Авиокомпанията проверява имената, за да не пътува друг вместо теб (без да си плати таксата да смяна).
Граничната проверка (при излизане от Шенген) е друго нещо.
Точно авиокомпанията не ни провери, сканирах само бордните карти - на детето първо, после моята. Без проверка на лични документи. Бяхме едни от първите на опашката след отваряне на гейта.

# 439
просто казвам, че са различни неща
ако няма време или са небрежни може да не проверяват на гишето, (въпреки че не ми се е случвало), това не е гранична проверка и Шенген няма отношение

# 440
Много пъти ни се е случвало да бързат и да не проверяват и преди Шенген и сега.

# 441
  • Варна
Здравейте, искам да попитам дете на 13 навършени години за възрастен ли се счита при закупуване на билет?

# 442
Като влезеш да купуваш билети и избираш колко хора са, има написана за всяка категория възрастта

Възрастен 14+
Дете 2-14

Гледа се възрастта към датата на полета

# 443
  • Варна
Благодаря, ориентирах се, реално до 13,99 се водят деца. В процеса на резервацията разбрах, когато стигнах до въвеждането на дата на раждане.

P.S. Имам проблем с плащането на резервацията. Тъй като избрах да платя по банков път, ми иска като информация да въведа адрес. Отделно, в потвърдителния имейл ми изпратиха информация за плащане, обаче там не фигурира банкова сметка. От кол центъра въобще не разбират какво ги питам и само ми повтарят, че ще получа мейл с информация за плащането.
Ето така изглежда:

В профила ми излязоха данни за плащането,  а тая ми твърди, че на мейла трябва да получа и само там е коректна информацията.
Това ми излиза в профила:

Не следва ли това да е правилната сметка, по която да платя? Само, че тук няма адрес на получателя, а ми го иска като задължително поле при превода.
Извинявам се за лаишките въпроси, но ми 3 за пръв път, а имам 24 часа да платя резервацията.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 10:43 от smile29

# 444
  • Mostly in my mind
сигурно сте го коментирали, но цените на членството са други, не като тези на първа стр. сигурно в послествие са ги увеличили.
и да попитам нещо.  7 човека сме. мога ли от един профил да направя две резервации като разделя хората, за по-ниска уж цена...

# 445
Във всяка резервация трябва да сте един от пътниците, за да се възползвате от членството.

# 446
  • Mostly in my mind
Във всяка резервация трябва да сте един от пътниците, за да се възползвате от членството.

Без членство съм.
Т.е. по тав,което сте написали не Магадан разделя пътниците..

# 447

Без членство съм.
Т.е. по тав,което сте написали не Магадан разделя пътниците..

Щом не сте с членство, би трябвало да можете да направите една резервация за всички. Не помня какъв беше максималният брой пътници на една резервация - май 10. Проверете.

Но ако вземете членство 5+1 и 1 отделен билет, членството ще се изплати още с първия полет, а после ще можете да ползвате намаленията цяла година.

# 448
  • Пловдив
Здравейте, за първи път резервирах през сайта на wizz. При избор на седалки дадох за избиране по- късно, защото не видях по друг начин да избегна това ( за нас няма значение, че не летим един до друг.) Сега влязох да чекирам и задължително иска да платя за седалки

Има ли начин да се прескочи това ? Може би ако се чекирам ден преди полет ?
Освен това важно ли е да маркирам функцията Auto check in? Какво ми носи тя допълнително, което не мога сама да направя ?

# 449
Здравейте, за първи път резервирах през сайта на wizz. При избор на седалки дадох за избиране по- късно, защото не видях по друг начин да избегна това ( за нас няма значение, че не летим един до друг.) Сега влязох да чекирам и задължително иска да платя за седалки

Има ли начин да се прескочи това ? Може би ако се чекирам ден преди полет ?
Освен това важно ли е да маркирам функцията Auto check in? Какво ми носи тя допълнително, което не мога сама да направя ?

Можете да се чекирате безплатно без избор на места точно 24 часа преди полета. Тогава може да продължите без места. Не ползвам автоматичното чекиране, че и то може да даде засечки. Нищо допълнително не носи, дори спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт