Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 830
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
И в къщи няма деца. Само едно куче. Едното е в Париж, другото на спортен лагер. Чак ми е скучно. Излишно е да казвам, че и двете не учат, там където се намират. Дано поне френския придобие друг облик и да получи вдъхновение да го учи по-старателно от тук нататък.

# 406
Честито на рожденика.
Приятно изкарване и много положителни емоции на децата по чужбинските екскурзии.
Аз се радвам, че и двете деца са си у дома. Направихме кратка екскурзия (4 дена) до Шумен и Мадара. Ходили са преди години и единственото, което си спомниха беше паметника в Шумен. Не улучихме време и не успяхме с набелязаната програма, но пък са доволни - наборката си видя приятелка от друг град, а и срещнахме нова. Така, че равносметката е положителна. Сега отхвърляме малко задачки у дома, за учене и дума не може да става - релакс на макс.

# 407
  • Пловдив
И ние, цяла седмица без деца, само с котката Simple Smile Починахме си добре, особено аз.
Девойката в Лондон, младежът в София. Нооо, довечера отиваме да си ги приберем и двамата от София.
Събота и неделя ще наваксват с ученето. От Лондон получих една единствена снимка селфи, след мнооого мрънкане. Чувахме се всеки ден и си пишехме.
А аз успях да изгледам сериала "Adolescence". Трудно ми е да разбера инсел културата...  Опитвам се...
Вие успяхте ли? Или да не я повдигаме тази тема.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 13:26 от ilik123

# 408
Нямам Нетфликс, а и не владеем английски, за да го гледаме. Ако го преведат и пуснат по нашите кина или телевизии, ок, ще го изгледаме. С дъщерята преди година-две гледахме "Звукът на свободата" - тежък филм по действителна история за отвличане на деца за педофили. Още помни някои сцени.

# 409
  • София
J_M_M, да е здрав, щастлив и много късметлив младежът!

Наборът не ми звъни, разбира се. Аз му се обаждам всяка вечер и той гледа да ме отметне за две минути. Вчера обаче, не знам какво му стана, но говорихче 45 минути! Flushed Това ми е най-дългият разговор с него EVER.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 14:04 от sanaka

# 410
  • Пловдив
Нямам Нетфликс, а и не владеем английски, за да го гледаме. Ако го преведат и пуснат по нашите кина или телевизии, ок, ще го изгледаме. С дъщерята преди година-две гледахме "Звукът на свободата" - тежък филм по действителна история за отвличане на деца за педофили. Още помни някои сцени.
А, то и аз го гледах с руски субтитри Wink Девойката го гледа на английски. Младежът не проявява интерес.
Но филма не е задължителен, за да прочетете за абсурда инсел и Aндрю Тейт..., защото е страшно...

# 411
  • Пловдив
Честит рожденик J_M_M!
Наборът изкара дъждовната ваканция вкъщи, местейки се от сериал на компютъра. Немците, дадоха ли ви вече рекциите? Има незнам колко си за ваканцията...дори не ги е преполовил. Нашата екскурзия в немско ще е след края на учебната година.

# 412
Благодаря ви момичета.
Цял ден пазих билети за Minecraft Филмът, нареждайки се на касата вече няма как да пазя, а опашката върви бавно.В един момент осъзнах , че може за следващата прожекция да останат, ама не дава предварително да купувам не бяха сигурни всички. Та добрия завършек отвориха втора зала десет минути след тази прожекция. За хапване се редиха още половин час...
Надявам се да им хареса.
Толкова деца отдавна не бях виждала.

# 413
Братчето на наборката иска на Майнкрафт, но самият той предложи да не ходим за премиерата, за да избегнем тълпите и завишените цени. При нас в четвъртък са на половин цена билетите и ще отидем тогава. Той е до 13 часа на училище, а аз съм до 14 на работа и ни устройват прекрасно и дневните прожекции

# 414
Аз го гледах на английски и си признавам, че не разбрах и 80% от разговорите. Този британски английски не ми е по силите. Ориентирах се по откъслечни фрази и действията. Иначе инсел културата няма как да я разберем ние. Тя до колкото разбирам е за комплексирани, подтиснати хора, с болезнено ниско самочувствие. За мен си е болест, а не култура.

# 415
Мини-сериала го изтеглих от Замунда и го гледах с бг субтитри. Препоръчах го на тийновете вкъщи, но дали някой ще го гледа е друг въпрос.
Наборът се прибра от Лондон във вторник. За шестдневния престой там не се обади нито веднъж, пишеше по някоя дума в Инстаграм, колкото да знам, че е ок. Читави снимки не видях. Малкото, които ми показа като се прибра бяха на коли. Попитах го дали не е снимал някоя забележителност - имал няколко сгради, но не помнел кое какво било. Dizzy Face

# 416
J_M_M, да ти е здрав и щастлив младежът!
Кой питаше за учебната тетрадка на Архимед?
Имам вкъщи една, така стои празна и тъжна Laughing

# 417
  • София
Аз и ММ избягахме за 3 дена, без деца. Наборите са на село, при баба и дядо, наваксват на макс срещи с приятели от този край, почти не ги виждам. Баткото остана в София. Прибрахме се преди малко на село и ние, доволно разпуснали и отпочинали. Наборката говореше за някакви окръжности, домъкнала тук учебници и хромбук, че трябвало да прави някаква презентация. Наборът домъкна само ластици за тренировка, бутонки и топка. Казвам ви, наистина се чудя понякога в един и същи клас ли са Joy

# 418
Цитат
Казвам ви, наистина се чудя понякога в един и същи клас ли са
Laughing Laughing .
На мен би ми било забавно да си направим групова среща С набори.

# 419
  • София
Те са в един и същи клас, но това не им пречи да са на различни планети.
Наборът каза, че не знае дали ще смогне в неделя с всички домашни. Имал някакъв огромен превод по английски да прави, както и домашни по бел и мат. Ама можело да направи само превода, пък бел и мат някак да ги "замаже". Викам да, бе и без това вече имаш една забележка за без домашно по мат, а госпожата още в началото каза, че при два пъти без домашно се пише 2.

Общи условия

Активация на акаунт