Любители на котки - Тема 205

• 31 023
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Да не "дърпам Дявола за опашката", но понеже моите не са имали такива проблеми, иначе гонят мухи, когато имат възможност и най-вече се *обясняват в любов*на обувките ни, всеки път, мога ли да им давам сурово свинско за всеки случай?

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 21:33 от red soul

# 406
Не, то има ли паразит, си трябва лекарство. Но големите котки явно си се справят сами, проблемът е за малките сякаш. Така разбрах аз.

Иначе не става, защото тя почва да повръща и да се плюнчи още като сложих спринцовката в устата дори без лекарството. После плю из къщи пяна цял час. Явно е екстра гадно на вкус просто. А като го пръснах директно го повърна.

# 407
Суровото свинско се дава, когато има диария, без значение дали е изследвано за паразити или не. Просто нормализира работата на коремчето и оформя изхожданията.

# 408
  • Между гори и планини
Не всяка котка яде сурово месо. Нашият принц Памук например няма да помирише дори, докато другите трима ще се качат върху мен докато готвя, за да докопат парче.
Аз на малки котки като Лео и Точка се навивам да дам лекарство, но Чери е много мнителен, едър, тежък - абсурд. За това последно като ме питаха хапчета или инжекция, предпочетох инжекция. Добре, че вета от Елена се нави да ни дойде на крака и да му ги бие.

# 409
  • София
Втори път се налага да давам антибиотик и съм страшно доволна, че вече има овкусени варианти. Две различни котки си ги хапват без проблем.

# 410
Днес я водих на инжекция и голям стрес. 1 час ми отне, а довечера пак трябва и така 2 пъти на ден поне седмица. Мисля да пробвам да се науча аз да ѝ ги слагам. Подкожно в гърба.
Отделно ми казаха, че тоя аб дразнел стомаха и можело да ѝ е лошо и даже да повръща. Горката котинка. Сложиха ѝ лекарство и за стомаха. Дано го понесе добре цялото това лечение, много ми е мъчно.

Бела е на 7 месеца, но е 3300гр и е изумителна силна малка табуретка. Едвам я удържах при лекаря. Така се гъне, хапе, драска. Иначе е благичка по принцип, ама не и като я бодеш с нещо хаха

# 411
  • София
Слагала съм инжекции на болния стар Мъро. Нямаше никакви проблеми, но той не мърдаше. След това трябваше да слагам на младия, силен и почти здрав Наско. Не се справих. Дори когато един го държи, а друг слага инжекцията, той пак мърда. Единия път изкарах иглата от другия край на кожата. Simple Smile Изпитание си беше.

# 412
Аз при доктора едвам я удържах, той даже искаше да вика колега да я държи. Опасна топка плюш е тя. Вчера ми казаха: ами то тя е заразна и трябва да я изкъпете НЯКОЛКО ПЪТИ. Хахаххаха, после аз ще имам нужда от кръвопреливане и инжекции. Да не говорим, че ще съхне 1 седмица

# 413
  • София
Ей, големи маймуни са котетата наоколо Grinning Последният път не е имало от гранулите, които по принцип им купуваме и мъжът ми е взел други. Забелязах, че от 2-3 дни ядат колкото да не ме обидят и пратих мъжа ми да търси от обичайните гранули, намери, вчера ги смесих и сега почти я бяха изяли. Ама много са капризни значи Smiley

# 414
Аз досега не можах да угодя с гранули на дворните (комшийски) котета, Уискас, мискас, фрискас каквито  там съм видяла купувам, ама не щат . Искат само пастети и консерви, но с това ги храня само веднъж на ден, после при всяко мое излизане на двора се започва мяукане и умилкване, все едно не са яли 3 дни😆 и скоро взех за проба едни нови от Кауфланд, които много харесаха. Не съм чела състав и ми е ясно, че най-вероятно не са особено хранителни, но поне ги ядат с апетит за междинна закуска.😆

Ето ги комшиите🥰

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 20:00 от Чи лу

# 415
  • Между гори и планини
Аз имам приятелка която храни само със суха храна и паучове от Лидъл. Моите не искат и да ги подушат.
Майка ми като пенсионерка, вече не с 2 , а с 3 котки, взема евтини храни и котките ѝ хем хрупат, хем гладни. Все ѝ казвам, че им купува зърнчо и така не ѝ излиза по- евтино. Ама едно си баба знае, едно си бае.

# 416
Моите космати комшии също им зареждам евтина храна.
Изобщо не ги питам дали я харесват. Когато отидем след 5-7 дни всичко е празно. Значи става за ядене Wink
Когато сме там им отварям голяма консерва и така млъкват. Иначе и те са хор бодра смяна "Умираме от глад" Wink
Комшията след 10дни ще започне да си купува пак бидони с остатъци от хотелите и рязко ще спрат да ми ядат и консервата Wink
Лиглюто вкъщи яде само гранула за кастрирани със зайче. Паучове и меса не иска. Много рядко да си хареса нещо и да иска да опита. Забрави диването, как яде буболечки в гората...

# 417
Ама, те тия тримата ядат на няколко места, но аз все ги съжалявам и давам, щото нали навън, на студа, може да не са яли днес и т.н.
Този най-малкият скоро ми изкара акъла, посрещна ме целия в кръв и си викам: "айдеее, пак клетки, доктори" и след малко довлачи плячката. Огромен бял дроб от който беше изял половината. Майка му и чичо му го гледаха безучастни отстрани. Така и не разбрах, откраднал ли го е отнякъде, почерпили ли са го, но беше съвсем пресен и алено червен. Първо мислех да му го взема да не му стане нещо, но той постоянно влачи пилета и мишки, така че явно е кален.
Който е гнуслив да не отваря снимката😆
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 21:11 от Чи лу

# 418
Добре се грижи за себе си😄

# 419
  • София

Принцеса Чита Simple Smile
И аз храня едно сладко коте:) много е щуро  , но се чувства отлично в двора на съседите и не бих го прибрала вкъщи. Дано се стопли вече, че само го мисля .

Общи условия

Активация на акаунт