Любители на котки - Тема 205

• 31 020
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Малко ме беше страх, дали сутринта ще е добре, то това беше колкото него и го изяде цялото.
Представях си го, че лежи някъде и диша тежко, но ме чакаше свеж и напълно измит от кръвта😆

# 421
Чи лу, тез съседските са много охранени, с големи тумбаци... Как въобще можеш да си помислиш "може да не са яли нещо днес"...  Kissing Heart А с тия кожуси и мазнинки, никакъв студ не усещат. Smile

# 422
Да, тез съседските верно бая охранени.

# 423
Аз малко с ирония го казвам, че са комшийски. Мимчето спи у нас на една ниска тераса, сложих и една дебела възглавница и се гуши там. Слизам тайно при нея, че ММ едва преживя, че завзеха двора и не пускаме кучето заради тях. Ако я види на терасата ще мрънка много. Той се страхува от котки😂

"Стопаните" и и викат "котката" без име и я отписаха набързо, щото я била ухапала лисица и нямало да я бъде. Раждаше си всяка година и те разправяха как лисицата изяждала малките. Просто и мяткат от време на време от гранулите на кучето им и в това се изразява стопанисването.

Тоя малкия спи на средата на една маса в беседката в нашия двор. Сложих му къща иглу върху масата, но той спи отгоре, не иска вътре. Всички мишки, пилета и бял дроб ги носи в нашия двор, който явно чувства свой... за радост на ММ😂

На Мишо са най-свестни, пак живее навън, но го хранят, гледам и че го мажат с някакви зелени неща, ако има раничка. Попитах ги за кастрацията, съгласиха се, записах им час, заведоха го, взеха го и го държаха някъде затворен 2 дни.

Така че Мимчето и малкият са си баш мои, ама не искам да си го признавам и на мене си, че и без това постоянно ги мисля и изтръпвам при всяко забавяне, когато ги викам.

# 424
Момичета, благодаря ви, че сте така съпричастни към историята на нашата Луси. /и кучето ни Бела/.
На мен също ми е безкрайно приятно да я наблюдавам как се наслаждава на спокоен и райски живот у нас, след 10 години навън.

Снощи за пръв път ги оставих с кучето да спят заедно в хола, то е голямо помещение заедно с трапезария. Уж щях да ги наглеждам, но съм заспала дълбоко. Не се усети да е имало някакви проблеми. Надявам се да се сближат още повече. Засега общуват лекичко, с предубеждения. Прекалената близост плаши и двете. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Поздравче от Луси / Луса или т.нар. Лисандра/ Laughing

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 15:03 от utro77

# 425
Аз лично много се радвам за Луси и за теб. Понеже е възрастна котка, бих искала да те посъветвам да я водиш на профилактични прегледи, поне веднъж годишно. Профикалтиката може да засече от рано проблеми при възрастните, а когато се засичат от рано, може и да се противодейства ефективно. Важно е да се следи биохимия и тироиден хормон при възрастните.

Мен  ме чака напрегната седмица... Съни е зле, в тежко, нелечимо състояние... До тук получих мнения, че не може да се оперират туморите... Умира бавно, но искам качество на живот да ѝ се подобри до края. Стиснете по едни лапи за Съни, да чуя в събота някакво решение... Евтаназията, за мен, не е решение. (не и на този етап)

# 426
  • София

Сладурчето което храня , вече като чуе колата и тича. Иска ласка , но още го е страх. Интересното е, че точно него спасихме от една дупка преди време.

# 427
Аминка, стискам палци за Съни Confused
Много са ти хубави котетата Heart Eyes

И аз се радвам за Луси и за Бела. Ще се спогодят, няма къде да ходят Stuck Out Tongue Winking Eye

# 428
Да ви се оплача и похваля едновременно. Първо се ядосах, защото двама лекари в клиниката, в която ходим, ми казаха, че антибиотикът се бие на 12ч, а вчера като я заведох за втората доза, при който беше на смяна, ми каза, не абсурд, на 24ч се слага. Та трябваше да питам гугъл накрая какво да правя и побеснях. Добре, че го намерих онлайн и там пише на 24ч. Генерално няма как да се ходи при един лекар като всеки път различен е на смяна, а се ходи в един и същи час. Но сега ще го слагаме на 24ч. Взели сме инжекции да ги слагаме у дома, та стискайте палци. На нея ѝ става зле от тъпото лекарство и се плюнчи и си личи, че ѝ е некомфортно на стомаха.
Добрата новина е, че само след 2 дози, днес се изходи почти нормално и дупето ѝ е чисто. Това ме успокои, че сме на прав път.

# 429
amy_nka, стискам палци Съни да се закрепи.

hali4ka85, толкова красиво създание... Жалко, че е на улицата.
В студовете и аз се опитах да намеря дом за едно дългокосместо, сиво, с много зелени очи. Може и да съм го показвала тук. Намериха се хора. Но за две седмици у тях котето не показа приспособяване, страхуваше се много. Накрая го върнаха пак навън. Дори не съм го виждала наскоро... Надявам се да е добре... Но обикновено съдбата на външните котки не е много радостна. През годините се сбогувах с ужасно много... Единици са като Луси изключения да оцелеят 10 години, обикновено живеят едва 2-3....

# 430
  • София
И това Пухи няма да се приспособи, аз и затова не смея да му търся дом, или затворя вкъщи. Вижда се, че не става за това, харесва му свободата, даже се катери по дърветата, сигурно вкъщи ще заминат пердета и всичко. Иначе някаде си намира да спи, не е мокто и мръсно, добре си изглежда.

# 431
Днес минах през близката вет. клиника за тоалетна. Имаше жена, която носеше 3 котки (улични) за кастрация.
Заговорихме се.
Каза неща, които не знам, а и не съм се интересувала.
Уличните котки в София са собственост на Столична община. (Предполагам и в другите общини е така). Обикновен човек няма право да ги хваща и носи за кастрация. Трябва да си организация със съответните документи за разрешение. Иначе могат да ти викнат полиция. На нея са ѝ викали, но тя имала документи.
Това е някаква патова ситуация.

# 432
  • София
Astonished
"Патова" ситуация е много тактично казано.

# 433
Всъщност резон има, като се има предвид откачалките.
Но не съм видяла общината да се грижи за котките си. Делегирали е организации, които не цъфтят и връзват.

На ветеринарката и донесли улична котка за кастрация, която се оказала кастрирана, но не е била маркирана. Може и домашна да е била, която е пусната а отглеждане от общината.

Въпросната дама имала среща с кмета, но не разбрах точно за какво. За разрешителни май.

Имам един познат, който има къща в Банкя. Ако някоя котка му препикае градината я хващал и я карал в Люлин.

# 434
Amy_nka, кое от тези три бяло-бежовки пухлета е Съни? Как така умира бавно... Направо ми се къса сърцето като прочета нещо такова.

Пък аз да ви кажа за новата бременна котанка пред блока... одеве я видях под листенцата на един от тези острите храсталаци с дългите остри листа. Много са гадни и нетипични за България тия палмоподобни остротии със сиво-синкав цвят, но явно тя там под листетата им си прави убежище. Вече е много бременна. Не смея да се намесвам. Какъвто съм карък да не му донеса лош късмет на животинката. И край магазина пак някой беше сложил много храна. Дано е добре и да роди спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт