Любители на котки - Тема 205

• 31 016
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Между гори и планини
Момичета, ние заради нашият Лео ходихме вчера чак до Стара Загора!
Прибира се детето от училище и още на двора чувам разни викове. Оказва се, че наш Лео е хванал птиче и го мята живо като играчка. А синът ми решил да спаси птичето. И от една страна Лео дърпа, от другата - птичето кълве. Най-накрая го извадил от лапите на котката , ама го беше оставил на място където всяка котка да стигне. Мислел, че птичето ще отлети. Да, ама не - имаш рана на крилцето. Така че звъннах на Зелени балкани и те казаха - донесете го или пратете по автобус. И аз нали съм луда по цялата глава, пък мъжът ми същият, та се метнахме тримата в колата с птичето и газ към Стара Загора. 2 часа път в посока, пресичане на Балкана.... Но успяхме и спасихме малката Черешарка. Оказа се защитен вид и със счупено крило .

# 436
Ой, браво, Доня! Много красиво!

# 437
  • София
Добре че сте успели да го спасите Simple Smile

Ако им сложите каишки със звънчета, ще търпят ли?

# 438
Много интересно птиче!
Добре, че сте го спасили! Purple Heart

# 439
  • София
Доня, 👏
Хубаво пиле 😻

Ние вчера с Блеко пак на доктор (препоръчаният от Бетелгейз-Ан).
Знаех си, че без превръзка няма да се случи зарастването на раната (въпреки, че Блеки  дере/чеше жестоко до кръв, раната все пак е започнала да се затваря), въпросът беше каква да е превръзката.

Скрит текст:
Докторката, при която бяхме в събота, беше категорично против превръзката, трябвало да "диша" раната.
Та се сетих... ноември месец майка ми- на 89 г си счупи ръката и ходехме често до Пирогов.
Имаше рана и докторът препоръча превръзки със сребърни лепенки- да се сменят през 3- 4 дни. На въпросът ми "Не трябва ли да диша раната?" той ме изгледа странно и отговори "Диша белият дроб!" 😳

Ето го диването ❤️

След малко ще правим превръзка- със самозалепващ бинт (това розовото). Но и това не е достатъчно да го спре да драпа с огромноте си ноктаци, затова слагам "усмирителна риза" (нагръдника)- когато ме няма. Никак не е доволен, но само така го озаптявам да не се дере.
Заради него стоим в Сф още...

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 10:25 от AnyHr

# 440
Заради домашни котки има огромен проблем с птиците, изчезват цели популации, намаляват се видове, затова уж е задължително да са с камбанки навън. Защото те ги убиват за игра, не да се нахранят.

Браво, че сте спасили птичето!

Вчера с мъжа ми сгащихме Бела и набързо ѝ бухнах 2 инжекции, за 2минути бяхме приключили, много се радвам, че решихме да ги слагаме вкъщи. Спря да си цапа дупето вече и взе да ходи по нужда оформено, почти идеално.

# 441
Доня, браво че сте спасили пилето.

Докато гледахме Йорчо се появи едно мишле, малко. Йори го гони, не го хвана. Аз тичам и му крещя да остави гадинката. Спасявах мишето.

# 442
  • Между гори и планини
Аз заради гризачите не им слагам звънчета .
От лапите на Точка няколко пъти съм спасявала птици. Тя си носи улова в предния двор, и ако чуя пърхане на крилца, веднага я хващам и обикновено птичето излита. Но понякога съм откривала само крилца 😓
Чери не яде плячките, носи ми ги. От лапите му миналата година извадих синигерче, което се съвзе след 10 минути и отлетя без травми. Чери беше бесен. И Точка е бясна като ѝ взема плячката. По- минали лято лястовици бяха излюпили поколение в кокошарника. Толкова им се радвах. Ден след като бебетата се научиха да излитат, имаше удушено пред вратата - Чери! Ако беше Точка щеше да го донесе или изяде .
От нея и големи гущери съм спасявала, опасна е!
Аз съм спасявала и гледала дори гъсеница като дете, общо взето всичко, гугутки, врабчета, костенурки и таралежи... То моя син на кого ли се е метнал 🤪

# 443
Чела съм в Дивите животни, че дори невидимо одраскване от зъб или нокът на котка, в общия случай е фатално за птицата, но не веднага. Мястото се инфектира и птицата умира до няколко дни. Или се повреждат перата или навлиза въздух под перата или още не знам си какво. Гадна работа.

# 444
  • Между гори и планини
Вчера на птичето му направиха шина на крилото, биха му витамини и сложиха пудра срещу паразити. Претеглиха го - 40 гр душица.
Котката и човек да одере, се възпалява. А Чери като ухапа мъжът ми преди години, ръката се поду и бих инжекция срещу тетенус.

# 445
Имах едно съмнение, че е Лео белята виновника. Браво на детето😘

AnyHr, кажи на Блекчо да не се чеше, че игра го чака навън. Бързо да се оправя🤗

# 446
  • Между гори и планини
Че кой друг освен Лео😂
Опасен ловец е той, две седмици след като пристигна у дома, беше хванал първата си мишка.

# 447
  • София
Днес дъщеря ми седна на стол, който е пред шкафа с телевизора. Беше облечена в пухкав суитчър с качулка и качулката се опряла на шкафа. Наско отиде и си легна в качулката. Толкова беше щастлив, че си е намерил мекичка постелка. Joy Пък и се беше заровил в косата на кака, което е любимо занимание. Joy Дъщеря ми стоя така поне половин час, но се схвана. В един момент разкопча дрешката и я съблече, а Наско остана да спи в качулката. Joy

# 448
Ох, къпахме Бела. Къпането как да е, но сушенето беше егати кошмара, хахахаха
Отгоре на всичко на дупето продължава да има засъхнало ако, което не можах да махна, а аз имам нужда от кръвопреливане. Laughing

# 449
Ох, къпахме Бела. Къпането как да е, но сушенето беше егати кошмара, хахахаха
Отгоре на всичко на дупето продължава да има засъхнало ако, което не можах да махна, а аз имам нужда от кръвопреливане. Laughing
Най- добре да се обръсне с машинка около дупето, докато мине всичко, за да е възможно най- хигиенично. После ще и порасне козинка бързо 😊

Общи условия

Активация на акаунт