Любители на котки - Тема 205

• 31 003
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Не ги остри защото е възрастна котка. Ще трябва да се научиш да ѝ ги подрязваш ти.

Навън редовно ги остреше по дънерите на дърветата.

Купи й вертикална драскалка. То и аз все се каня да поръчам, ама ще е като им свърши храната, та да е една доставката. Моите имам една драскалка кактус, ама не я поглеждат. Кас като малък си играеше с кактуса и топчето, но и той вече не се вълнува от нея.

# 526
Здравейте, моля Ви за съдействие.
Имам котка Демон на 8 години. Той взима най-доброто от двата свята, както се шегуваме вкъщи.
Живеем в къща и имаме двор, от малко котката почна да се гали около нас, ние я хранихме и тя започна да идва вкъщи.
Цял ден обикаля двора и улиците, вечерно време се прибира. Когато го викаме или когато, види някой от семейството.
Най-гальовното и смешно коте. Спи само по леглата и се въргаля.
До преди 2 години, котката не е проявяваше никаквъ интерес към женски котки. Обаче последните години почна да се бие с едни голям уличен котаракът.
За съжаление, преди 3 дена стана ужасно нещо,.. викайки го да се прибира, той дойде в окаяно състояние. Цялата уста му беше в кръв залиташе и зениците му бяха с различна големина.. в 10 часа никъде в София няма денонощна ветеринарна клиника... уви намерихме с оставащо 5 мин до края, но слава Богу го взеха и беше там 4 дни. Кастрирахме го.
Когато Демон иска да излиза Той застава пред входната врата и почва да мяука
 Дори имаме сувенир ключодържател чан и той с лампата удря по него и звънти Цялата къща.
През годините съм опитвала да го уча на тоалетна, но не става. Започва да мяука мнения силно.
Сега в това положение няма как да излиза... опитах на каишка имахме инцидента добре,че не се случи нещо лошо.
Купих пелени, бентонит и каишка както казах.
Моля, Ви дайте ми съвет как да може да ходи до тоалетната вкъщи.
Благодаря, Ви предварително.

# 527
Имам котка Демон на 8 години. Той взима най-доброто от двата свята, както се шегуваме вкъщи.
Живеем в къща и имаме двор, от малко котката почна да се гали около нас, ние я хранихме и тя започна да идва вкъщи.
Цял ден обикаля двора и улиците, вечерно време се прибира. Когато го викаме или когато, види някой от семейството.
До преди 2 години, котката не е проявяваше никаквъ интерес към женски котки. Обаче последните години почна да се бие с едни голям уличен котаракът.
За съжаление, преди 3 дена стана ужасно нещо,.. викайки го да се прибира, той дойде в окаяно състояние. Цялата уста му беше в кръв залиташе и зениците му бяха с различна големина.. в 10 часа никъде в София няма денонощна ветеринарна клиника... уви намерихме с оставащо 5 мин до края, но слава Богу го взеха и беше там 4 дни. Кастрирахме го.
 Дори имаме сувенир ключодържател чан и той с лампата удря по него и звънти Цялата къща.
През годините съм опитвала да го уча на тоалетна, но не става. Започва да мяука мнения силно.
Сега в това положение няма как да излиза... опитах на каишка имахме инцидента добре,че не се случи нещо лошо.

Освен с пръст да пробваш, за друго не се сещам.

# 528

Благодаря Ви за отговора.
Лошото е,че той дори не обръща внимание на легенчето с пясък/пръст.

# 529
Добро утро!
Мобе да се пробва със специален препарат за привличане на котки. За приучване към тоалетна. Например:
https://drantonov.bg/beaphar-cat-treiner-kapki-10ml-16315

# 530
  • Между гори и планини
Котката която е усетила свободата, невъзможно да задържиш вътре.
Когато Чери си счупи крака и му правиха операция, едва го задържах 2 дни у дома. И то през лятото. Дебнеше само кога ще отворим врата, за да се шмугне. На 35° ние бяхме със затворени прозорци, за да не избяга. Накрая питах ветеринаря и той каза - пускай го, той ще се пази. И го пуснах, какво да правя.
При положение, че е кастриран, едва ли вече ще ходи на война за женски. Ето за това кастрирахме и нашите котараци навреме, обикалят си двора и около двора, но са миролюбиви. Само ако някой дойде в техният двор скачат. Обикновено само с ръмжене се оправят и не се стига до бой.

# 531
Скрит текст:

Благодаря Ви за отговора.
Лошото е,че той дори не обръща внимание на легенчето с пясък/пръст.

Закарай го до легенчето, хвани му лапичките и имитирай изравяне на дупка, както правят навън. Може да осъзнае за какво точно се ползва. Така съм приучвала малки котета, за големия ще е по-лесно, мисля.

# 532
Котката която е усетила свободата, невъзможно да задържиш вътре.
Когато Чери си счупи крака и му правиха операция, едва го задържах 2 дни у дома. И то през лятото. Дебнеше само кога ще отворим врата, за да се шмугне. На 35° ние бяхме със затворени прозорци, за да не избяга. Накрая питах ветеринаря и той каза - пускай го, той ще се пази. И го пуснах, какво да правя.
При положение, че е кастриран, едва ли вече ще ходи на война за женски. Ето за това кастрирахме и нашите котараци навреме, обикалят си двора и около двора, но са миролюбиви. Само ако някой дойде в техният двор скачат. Обикновено само с ръмжене се оправят и не се стига до бой.
Много Ви благодаря за обратната връзка. Аз виждам само как се мъчи. Лошото е,че  е малки неориентиран от комоциото. И мъжкия котарак се е настанил в нашия двор.
Много Ви благодаря, успокоихте ме в доста голяма степен.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 21:14 от AnMary

# 533
Момичета, здравейте! Simple Smile Весели празници! Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Предполагам някои от вас също са се сблъсквали с тези проблеми или тепърва, като мен, но как да си опазя айчицата и вазата на масата от малкото и диво Хели Sweat SmileSleepySleepy

Сложихме прекрасната ваза с красивият букет, оцеля 2 минути ииии Хели я избута на земята образувайки един стабилен гьол ... Незнам колко стабилна ваза трябва да откия. По-лошото е, че незнам в какво трябва да сервирам по-късно шарените яйчица (тенджера с капак) Grinning Защото обича да мята и търкаля всичко наоколо Grinning

Аххх, нито Мими, нито Люк бутаха толкова дори и на тази възраст, просто тичаха като ракети, мятаха се и ми се качваха на главата, но не и на масата, което беше много странно Close

# 534
Сина  е долу само в наше присъствие. Качване по масата или котлоните е забранено. Той все още пробва да се качи на стол, да се подпре с предни лапки на масата и да опъне вратле към чиниите. Но все по-рядко. Само се носи като хала и гони едно топче за пинг-понг, най-любима игра. Ако излизаме, той отново е на втори етаж, където няма опасни изкушения.

# 535
О, цветя във ваза, нямат опазване. Вече не слагам, моята ги и яде, освен дето има риск да ги бутне.
За яйцата, аз принципно ги държа в хладилника, вадя за трапезата и толкова. Но нашата е невъзпитана и иска да се качва и яде от масата, та си е приключение. Понякога е затварям, като сме на масата, но е тъжна и мяука, така че се опитваме да я избутаме. Дори и да е яла нейна храна, пак е любопитна и иска да опита.
Ако оставим без надзор нещо на маса или на плота, е измъкнато и нахапано.
Затова и аз ще следя за съвети.
Нагледно от трапезата за Бъдни вечер, как не трябва да се държи котка. Дори и на леща налита.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 10:58 от MianaNia

# 536
  • Между гори и планини
Моите не се качват по маси и плотове. Лео пробва с масата, яде пердах и му мина мерака. Яйца боядисвам в събота. Имам някаква психо бариера да ям варени яйца по- стари от един ден.

# 537
  • София
Съни Александрова, едва ли знаеш къде пишка навън, за да вземеш от собствената му "миризма", но котетата могат да разберат, че легенът е тоалетна, ако сложиш малко употребяван бентонит от друго коте. Не става въпрос за слепената "топка" за изхвърляне, а околните гранулки, които имат някакъв мирис. Преди време така приучих коте. Взех една шепа бентонит от съседка и го сложих в легена. Веднага разбра какво се прави там. Simple Smile После се чудих, защо не напоих една салфетка от неговата локвичка зад дивана, но ... Един акъл за зиме ли, за лете ли... Joy Joy Joy Важното е, че машинацията свърши работа.

# 538
  • Варна
Момичета, нямам опит и да питам за поведение на моя Теодор. От 3дни сме на гости и са събрани в другото котаче, Гришо. Търчат, гонят се, похъскват си, закачат се, до вчера всичко нормално. Но Тео започна да прави нещо което не си обяснявам, Гришо ляга долу по коремче, Тео застава отгоре върху него и започва да го хапе, отзад по врата/тила! Всъщност не разбирам какво/защо прави, не го е ухапал до кръв, по-скоро го скубе или и аз не знам какво се опитва да направи. Малкия започва да квичи отдолу и настава суматоха!
Тео е кастриран, малкия още не е...
Какво се опитва да прави? И вчера останаха двамата сами за4-5 часа, всичко си беше наред като се прибрахме, не знам какво са правили.
Сега ще трябва да ги оставям разделени ... а ми се щеше да си се занимават двамата.Simple Smile
Вече се носи слух тук, че Тео е хомосексуален Simple Smile)))) Може ли такива работи!
Ето ги иначе ....

# 539
Съни Александрова, едва ли знаеш къде пишка навън, за да вземеш от собствената му "миризма", но котетата могат да разберат, че легенът е тоалетна, ако сложиш малко употребяван бентонит от друго коте. Не става въпрос за слепената "топка" за изхвърляне, а околните гранулки, които имат някакъв мирис. Преди време така приучих коте. Взех една шепа бентонит от съседка и го сложих в легена. Веднага разбра какво се прави там. Simple Smile После се чудих, защо не напоих една салфетка от неговата локвичка зад дивана, но ... Един акъл за зиме ли, за лете ли... Joy Joy Joy Важното е, че машинацията свърши работа.

Здравейте, обикалям с него в двора цял ден. Видях къде. Ще взема от неговата миризма и ще сложа. Благодаря Ви много за идеята.

Общи условия

Активация на акаунт