Любители на котки - Тема 205

• 30 992
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Ани, много идейно за вазата. Дано оцелее.
Моите яйца след боядисването, отиват в хладилника, защото някои у дома са много любопитни и не можем да ги опазим.

# 571
Ние снощи така заспахме:

# 572
Здравейте, пиша с молба за помощ, ако някой е минал по този път. Имаме мъжки котарак на 11 години, заведохме го на ветеринар понеже първо спря да яде гранули, после и консерви и започна да слабее. В понеделник го заведохме в City jungle понеже е до нас. Кръвните му изследвания казаха, че не са добри и се установи, че е с бъбречна недостатъчност и е започнала и анемия. Всеки ден го водим на системи и вечер си го взимаме, но за жалост днес му взеха отново кръв и изследванията нямат подобрение и ни подготвиха, че няма да изкара дълго.
Някой би ли ми казал, какво можем да направим?
Симба премина през такава криза на Коледа и тогава всъщност разбрахме, че има бъбречни проблеми. Ние го оставихме 1 седмица на стационар и там беше на системи постоянно, с подкожни течности нямаше шанс да се оправи. Креатин от 400 и нещо спадна до 200 за няколко дни само и от тогава постепенно спадна и още. Като цяло е най- добре токсините при толкова високи стойности да се прочистят с течности венозно, но разбира се това е Ваш избор. Добавки, които ползваме са ProNefra и сега ще започнем и PorusOne. Трябва да погледнете и фосфора. Много е важно котката да не спира да се храни, ако трябва и със спринцовка. Във Фейсбук има супер полезна група на английски език, нарича се Feline chronic kidney disease. Желая успех и се борете за котето си, има наистина шанс да живее с правилното лечение. Потърсете второ мнение, ако се налага или на доктор интернист.

# 573
Скрит текст:
Здравейте, пиша с молба за помощ, ако някой е минал по този път. Имаме мъжки котарак на 11 години, заведохме го на ветеринар понеже първо спря да яде гранули, после и консерви и започна да слабее. В понеделник го заведохме в City jungle понеже е до нас. Кръвните му изследвания казаха, че не са добри и се установи, че е с бъбречна недостатъчност и е започнала и анемия. Всеки ден го водим на системи и вечер си го взимаме, но за жалост днес му взеха отново кръв и изследванията нямат подобрение и ни подготвиха, че няма да изкара дълго.
Колко му е креатинина? На ехограф гледаха ли го? Лечението по принцип е система Рингер лактат + ренални добавки + ренална диета (ако я яде). Ако не яде, се добавя трансдермална маз за стимулиране на апетита - Миратаз. При всички случаи, приоритет е да яде въобще нещо, от колкото да яде само ренална храна. Добавките са два вида - хелатори на фосфора (на калциева или алуминиева основа). Ако калцият е в норма се препоръчва на калциева.
Освен това, задължително се мери кръвно на котката. Ако е високо се добавя задължително и лекарство за кръвно. При високо кръвно бъбреците се товарят допълнително.
Ако му е за първи път, първа криза, според мен ще се стабилизира.
Мой Слънчи го беше докарал на 400+ креатинин и лека по лека с упорство и системи подкожно вкъщи се стабилизира. Неговата ХБН се разви вследствие на прекран ФИП.
Много е важно да не го подлагате на стрес, да не го оставяте на стационар. Не се отказвайте, но те имат много нужда от спокойствие. Ако можете даже да слагате вкъщи системата всеки ден, ще го облекчите от стрес.

Криатинина му е 863, уреята му е над 35,7. Дават му хапче за кръвно. Гледаха го на ехограф и има нещо и на панкреаса
Fearful олеле, това наистина е много! Има "нещо" и на панкреаса някакво образувание ли означава или възпаление?
... Ами, изглежда, че всичко са му огледали и приложили. Persevere Пробвай с мазта, защото трябва да яде нещо. Маже се на ушето. Също се сещам и за антиеметично, ако не са добавили, против гадене - Серениа. Стискаме лапи да се стабилизира!
Ако ще се слага венозно система, съветвам да го оставяте за през деня само, не изцяло на стационар.
Такива стационари има, дето могат само допълнително да уморят животинката от стрес. Проучете стционара, ако решите такова нещо.

# 574
Наминавам да пожелая светли празници на всички!❤️
Болното котенце  на slance да се стабилизира, дано, дано! 🙏🤞
Днес Линошка ни разказа играта с тез яйца, като се започна с корите, та после и яйцата, с всичко иска да играе и това си е!
Готова за боядисване 😁

# 575
Скрит текст:
Колко му е креатинина? На ехограф гледаха ли го? Лечението по принцип е система Рингер лактат + ренални добавки + ренална диета (ако я яде). Ако не яде, се добавя трансдермална маз за стимулиране на апетита - Миратаз. При всички случаи, приоритет е да яде въобще нещо, от колкото да яде само ренална храна. Добавките са два вида - хелатори на фосфора (на калциева или алуминиева основа). Ако калцият е в норма се препоръчва на калциева.
Освен това, задължително се мери кръвно на котката. Ако е високо се добавя задължително и лекарство за кръвно. При високо кръвно бъбреците се товарят допълнително.
Ако му е за първи път, първа криза, според мен ще се стабилизира.
Мой Слънчи го беше докарал на 400+ креатинин и лека по лека с упорство и системи подкожно вкъщи се стабилизира. Неговата ХБН се разви вследствие на прекран ФИП.
Много е важно да не го подлагате на стрес, да не го оставяте на стационар. Не се отказвайте, но те имат много нужда от спокойствие. Ако можете даже да слагате вкъщи системата всеки ден, ще го облекчите от стрес.

Криатинина му е 863, уреята му е над 35,7. Дават му хапче за кръвно. Гледаха го на ехограф и има нещо и на панкреаса
Fearful олеле, това наистина е много! Има "нещо" и на панкреаса някакво образувание ли означава или възпаление?
... Ами, изглежда, че всичко са му огледали и приложили. Persevere Пробвай с мазта, защото трябва да яде нещо. Маже се на ушето. Също се сещам и за антиеметично, ако не са добавили, против гадене - Серениа. Стискаме лапи да се стабилизира!
Ако ще се слага венозно система, съветвам да го оставяте за през деня само, не изцяло на стационар.
Такива стационари има, дето могат само допълнително да уморят животинката от стрес. Проучете стционара, ако решите такова нещо.
+1 да се внимава за стационара. Ние останахме много доволни, Симба супер много беше харесал момичето, което се грижи за него в стационара и като го доведеше за свиждане се обръщаше да я търси като излезе от стаята. Пуснете по възможност и урина да се види дали няма инфекция някаква също.
Симба пак е с бактерия в урината, днес ми звъннаха за резултатите и ще ходя утре да взема антибиотика, който е показала антибиограмата. Стискайте му лапки да я изгоним вече тази бактерия, била някаква доста резистентна. 😕

# 576
  • София
Slance, стискаме палци и лапички за котенцето!

Lusi, ама много беляджийски гледа Линка 😅 Нещо хулиганка го раздава в последно време май 😹

Блеки беше впечатлен от цветята, но за малко

# 577
  • Между гори и планини

Честит Великден! Пожелавам здраве на всички котанчовци и котанки и техният обслужващ персонал 😂❤️
При нас асмата още не се е раззеленила, но вече има космато грозденце 😂

# 578
  • София

Честит празник на всички с оцеляли яйца.

# 579
Светли и слънчеви празници ви желаем! Пу за мен това яйце!

# 580
    Христос  Воскресе! Здраве, мир и благоденствие на всички!
    Слаб интерес към яйцата. Едва успях да я снимам. 😁

# 581
    У нас беше интересно - Кастиел облиза яйцата и се опита да открадне зайчето, за това няма снимка с него. На Мег яйцата й се сториха много страшни и избяга. Единствената снимка, макар и не много на фокус, че трябваше бързо да действам е на Грейси:

# 582
    и се опита да открадне зайчето
    Сложила съм едно декоративно зайче (от Лидл), дъщеря ми закачи едно изкуствено яйце на ухото му (подарък ми е от маникюристката ми). Аш открадна яйцето и не можахме да го намерим никъде. Дъщеря ми даже залегна под дивана Joy

Великденските яйца нямат котешки липси Joy

Всички благослових с първото червено яйце.

# 583
    Никой не съм благославяла, защото снощи като ги боядисвах бяха ми дали тотален игнор и никой не дойде даже да надзърне какво правя и къде съм.

# 584
    • Банско
    Весели празници от нас и Рижко, който празнува в кафето до нас😊🌷

Общи условия

Активация на акаунт