Вадеща се капачка на коляно - MPFL реконструкция и TTT

• 266
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, някой правил ли се е MPFL реконструкция и TTT ( местена на сухожилието под капачката) и може ли да сподели опит къде са го оперирали и как е протекло възстановяването?

# 1
  • София
Аз. При Д-р Василев във Евровита. На двете колена, при мен дефектът беше симетричен. Имам пълно възстановяване на сгъването.

След операцията първите две седмици има пасивна физиотерапия в самата Евровита, после един месец три пъти седмично рехабилитация във Physio.bg, при Никола.

# 2
Sharky - благодаря за отговора! След този курс на рехабилитация в Евровита и след това във Physio.bg още колко време ви отне до пълно възстановяване и възвръщане на мускулатура: връщане към спорт, тичане, подлагане на по-голямо напрежение?

# 3
  • София
След като оперирах и двете колена, 8 месеца след второто ми махнаха - едновременно от двете колена -  винтовете, и 2 месеца след това вече бях (и още съм) пушка. Даже клякам!

# 4
Аз. При Д-р Василев във Евровита. На двете колена, при мен дефектът беше симетричен. Имам пълно възстановяване на сгъването.

След операцията първите две седмици има пасивна физиотерапия в самата Евровита, после един месец три пъти седмично рехабилитация във Physio.bg, при Никола.
А бихте ли споделили каква беше цената на операцията? И нощувахте ли в клиниката след нея?

# 5
  • София
4000+ на колено (аз оперирах и двете), вече не помня точното число. И да, след операцията преспивах в клиниката. Изправят на крака - с патериците - около час след излизане от упойката. Няма катетри и други подобни болнични "прелести".

Общи условия

Активация на акаунт