Бебето ми заспива трудно

• 798
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Бебето ми е на 3 месеца и малко. От две, три вечери заспиването вечер става трудно. Досега нямаше проблеми с това. Имаме си рутина. Къпем се, храним се, тихи занимания и после си го слагам да спи. От няколко дена всеки път е различно, един път ляга в седем, друг път в осем, а в най-лошият случай към девет. Преди си лягаше винаги към осем и нещо и нямаше проблеми. Сега показва си, че му се спи, накривява се, съответно го слагам да спи, минават се 20-тина минути и той започва да мъцка. Отивам пак, давам му бибата и уж се унася…докато не го повторим още няколко пъти това упражнение докато не реши да заспи. Изплюе ли бибата и мачът приключва. 🫥 Какво да правя? Съвети?

# 1
Може да има регресия на съня. Дори и да не е това има различни периоди. Възможно е просто тези дни да не е по-кисело. И ние вече 11 месеца почти сме така. Понякога следваме рутината, а понякога нещо ни мъчи и я разваляме. Бебета не са кукли нормално е да излизат от режим. Също е възможно да му идва в повече дневния сън.

# 2
  • София/Севлиево
Да не би да има колики?Или пък е в регрес, който настъпва около 4-тия месец(може и малко по-рано)?
Моят малкия бе на 6 месеца, когато почна да ми прави номера преди сън.Решението бе да го взема да спи при мен и тъй откарахме до 2 години и 3 месеца (вероятно и по-рано можеше да го върна в неговото легло,но толкова ми бе хубаво да спим заедно).

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 09:51 от Елислава

# 3
Пробвайте да го слагате по-късно. Явно не е достатъчно изморено.

# 4
  • Банско
Скоро една приятелка ми говореше за някакъв спрей с лавандулов мирис и бил направо супер. Каза ми, че имало един в нета и не били много марките. Потърсете нищо не губите да пробвате. Пръска се на възглавниците и на леглото на бебето и като го помирише се унася по-бързо.

Иначе с по-големия ми син, като беше бебе имах много голям успех като го повивах като пашкулче. Ръчичките му се успокояваха и не махаше, и не се стряскат толкова. Но повиването не трябва да е стегнато. Има такива бебешки чувалчета.

# 5
Слагам го в чувалче всяка вечер, но някак си успява да си извади ръцете поне малко и постоянно си плюе бибата и си смуче пръстите

# 6
Напълно нормално е да си суче пръстите. На три месеца вече ръчичките трябва да са свободни.

Някъде около 3-4 месец сънят се променя. Казват му регресия на съня, но си е напълно нормален процес. Много бързо растат и каквото е работело преди два дни вече може да не важи вече.

Иначе аз моето го оставям да заспи на гърда, чакам го само да се пусне и го чакам 10 минути да спи в мен и тогава в легълцето

# 7
Щом говориш са рутина, предполагам г/д следваш нормите за сън и бодърстване. На мен ми звучи като да е преумора/твърде дълъг последен интервал. Когато е недостатъчно бодърстване се будят пи скоро в настроение за игри. Моето е почти на 9 и още и още като заспи и след 40-60 минути мрънка нещо. Тъкмо се пооправи съня за няколко дни и айде пак почна. 😁 Какво да ти кажа, един ден всичко ще мине. Може да е растежен скок.

# 8
И според мен може да е скок в растежа. Може и регресия да е. Всичко може да е. Толкова бързо се променят и всеки ден е различен. Тъкмо си мислиш, че имаш рутина и някакъв добър час на заспиване и после всичко отива на кино. Просто не са роботи и няма как всяка вечер да е едно и също. На тази възраст аз повивах моето бебе с антистрес пелена и спеше много спокойно. Иначе само вдигаше ръцете и се стряскаше.

Общи условия

Активация на акаунт