Безсъние след спорт

• 311
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Реших да се регистрирам и открия тема свързана с безсъние след спорт. Спортувам от 30 години. Преди около година ми се отключи безсъние след физическо натоварване. Спазвам всички известни ми правила. Тренирам преди обяд, пия по 2 кафета на ден, отскоро приемам магнезий и омега 3. Намалих изключително интензитета и обема на тренировките. Не продължават повече от 45 минути, не приемам добавки, но въпреки това вечер няма заспиване.

# 1
В дните, в които не спортувате, няма безсъние, така ли?

# 2
Ако днес спортувам, същата вечер и на другата не мога да заспя. После всичко е наред. Пробвах с мелатонин. Помага, но не ми се приема постоянно. Четох много по темата. Предполагам съм възбудил симпатикова нервна система, но няма оправяне.

# 3
  • Банско
Спрете кафето задължително. Пробвайте медитация за заспиване, чай, спрей с лавандула на възглавниците, масаж на определени точки на тялото за заспиване.

# 4
Душ / вана с гореща вода или киснене на краката в гореща вода преди лягане.
Упражнения за разтягане.
Медитация.
Лягане и ставане в точно определени часове, така тялото само́ ще се погрижи.
Да не се гледат превъзбуждащи филми преди лягане.
Това са някои от нещата, които помагат за заспиване.
Не ми се струва възможно тренировка преди обяд да вреди на заспиването след много часове. Нещо друго е, например на психическа основа (въобразил си си, че тренировките вредят и се паникьосваш преди заспиване), или преумора в работата, или премисляне на текущи проблеми.

# 5
Ако има недостиг на въглехидрати, има трудно заспиване.

Общи условия

Активация на акаунт