Проблем с вентилатора

• 352
  • 13
  •   1
Отговори
От няколко дни наблюдаваме следния проблем - включва се вентилатора в банята, работи 10 секунди, и вкарва мирис на пушене в банята. Имаме съмнение дами нашият син не е пушил. Той твърди, че не е. Чудя се от къде е тази миризма. Той не си е вкъщи, а вече 3 ти ден връща.

# 1
От съседите, откъде другаде. Това си е класика - да пушат до вентилатора и да умирисват съседите си. Сложете си възвратна клапа, но понякога и тя не помага, ако е обикновена.

# 2
От няколко дни наблюдаваме следния проблем - включва се вентилатора в банята, работи 10 секунди, и вкарва мирис на пушене в банята. Имаме съмнение дами нашият син не е пушил. Той твърди, че не е. Чудя се от къде е тази миризма. Той не си е вкъщи, а вече 3 ти ден връща.
Възможно е да е от вентилатора,ако сдава багажа- нещо някъде прегрява и за това само 10 сек работи .

# 3
Не не, той си работи, но след 10 секунди вкарва мирис на пушене. Ако е пушено в нашата баня, дали би вкарало такъв въздух чак след 10 секунди. Говорим за пушене в събота вечерта. Заподозрени са синът ми, който отрича да е пушил, и едни майстори, които до вчера бяха през един етаж. Днес ги няма и вече почти не се усеща.

# 4
Не не, той си работи, но след 10 секунди вкарва мирис на пушене. Ако е пушено в нашата баня, дали би вкарало такъв въздух чак след 10 секунди. Говорим за пушене в събота вечерта. Заподозрени са синът ми, който отрича да е пушил, и едни майстори, които до вчера бяха през един етаж. Днес ги няма и вече почти не се усеща.
Може да е от майсторите , но не би трябвало да се усеща нищо ако са над вас.

# 5
Може да е от майсторите , но не би трябвало да се усеща нищо ако са над вас.
Ние сме  на първия етаж. Междудругото майсторите бяха вентилация и климатизация. Кой ги знае какво са правили.

# 6
Единственото, което ми идва на ум, е да имаш съседи включили ширм към вентилационната шахта. Това усилва тягата нагоре и всичко под него остава при вас.

# 7
От съседите, откъде другаде. Това си е класика - да пушат до вентилатора и да умирисват съседите си. Сложете си възвратна клапа, но понякога и тя не помага, ако е обикновена.

Ех, тези съседи - класици. Да не е у нас, а в целия блок цигареният дим. То е и като изнесените маратонки пред входната врата - да смърди във входа, а не вътре у тях. Или тупат завивки, покривки, килими отгоре и се сресват, да не са космите у тях, пък надолу гравитацията не е благосклонна към долно живеещите. Трохи, косми, прах - долните премитат и подават на следващия отдолу. Иначе гледат нагоре страхливо, дали пък на тях няма да им тупат ... Абе не правѝ това, което не искаш да ти правят.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 05:15 от Seiko7075

# 8
Ние имахме съседи на горния етаж над нас, някой от тях имаше навика да пуши в тоалетната. Събуждах се сутрин от адска смрад на цигарен дим (тоалетната е до спалнята, а ние държим вратите на всички помещения отворени). Беше просто отвратително. И миризмата минаваше през вентилационната система на тоалетната.

# 9
Ние имахме съседи на горния етаж над нас, някой от тях имаше навика да пуши в тоалетната. Събуждах се сутрин от адска смрад на цигарен дим (тоалетната е до спалнята, а ние държим вратите на всички помещения отворени). Беше просто отвратително. И миризмата минаваше през вентилационната система на тоалетната.
  качих се до майсторите. Викат това било невъзможно да слиза миризмата. Пишели на балкона. Добре Simple Smile  При нас тази миризма ту се появява, ту изчезва. Явно комина нещо не е ок. Преди малко пускам вентилатора веднага ме лъхна, не както обикновено със закъснение. Не мога да хвана логика, явно имаме проблем с вентилацията. Вие по някакъв начин решихте ли проблема

# 10
Всъщност при нас работеше ако пуснем вентилатора в тоалетната. Тогава миризмата се изтегляше.
По същия начин в момента, предполагам, някой по редицата под/над нас явно е включил сушилня или и аз не знам как се появява конденз пак в тоалетната. Но до степен да се стича вода по стените. И пак ако пуснем вентилатора лека-полека се оправят нещата.
Не скучаем по съседски, де.

# 11
Хахх, готино!

# 12
Преди малко пускам вентилатора веднага ме лъхна, не както обикновено със закъснение. Не мога да хвана логика, явно имаме проблем с вентилацията. Вие по някакъв начин решихте ли проблема

Този вентилатор да не върти на обратно??? Няма начин при спрял да не мирише, а като пуснеш да мирише. Все пак вентилатрът дърпа от помещението навън, не вкарва вътре.

# 13
Явно има тапа нагоре. Ще правим профилактика. Не се усеща постоянно. Пуснеш веднъж няма мирис, след 2 часа примерно  има.

Общи условия

Активация на акаунт