Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 047
  • 787
  •   1
Отговори
# 15
Мисля че нямаше опция такава. Бях проверявала преди...

# 16
  • Варна
Тогаваа закриване на партидата. Grinning За да се открие нова ще искат документ за собственост.

# 17
  • София
Хаха, Диди, добра си. 😂👌

# 18
  • Бургас
Илит, аз имам такава клауза в моите договори. Че в определени случаи договорът се счита за предсрочно прекратен - например закъснение на плащането повече от 10 дни, и тогава мога да сменя патрона, да събера вещите на наемателя и да ги предам за пазене на склад.

# 19
Енерго про има опция само за смяна на партида.
И прекратяване ако вече не си с-к или наемател.
Пак не става...

# 20
Благодаря на Диди за новата тема!
Някъде назад в темите се споменаваше за комарници. Трябват ми за вратите на терасата. Тези които се предлагат в Икея, Практикер, Лидл и Юск са ми широки, понеже вратите ми са 0.60 см/2.00.
Май трябва да мина на варианта по поръчка и да дупча дограмата.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 08:37 от vgi

# 21
  • Варна
Ако ви устройват неотваряеми, в Кауфланд и Джъмбо се продава мрежа, която се лепи с велкро. 5 лева е. Купувала съм отдавна, като бях на квартира.

# 22
Благодаря Диди !

# 23
Ами това със смяната на партидите не е ли пак самоуправство?
Благодаря ти за статията, тъкмо навреме. Подготвяме документи да изведем едната луда, която има много техника. Нямах идея за техниката - но, вече разбрах.

# 24
Цитат
Спирането на тока е опция и е много трудно да се определи за самоуправство. Нямаш пари, не си го платил, толкова.
Лошото е, че наемателят също може да плати да му го пуснат
Питала съм в Елекрохолд.Платен, не платен, ако собственик поиска и плати такса, токът ще бъде спрян.Няма начин наемателят да го пусне, официално поне.После пак по желание на собственика и с плащане на такса, електроснабдяването може да бъде възстановено.Това е добър вариянт, защото има наематели, които плащат само тока, а др. сметки проточват и забатачват, ако има кой да ги търпи.Мислят си, че с платен ток са застраховани, но ето, че не е така.

# 25
  • Варна.
Ако ви устройват неотваряеми, в Кауфланд и Джъмбо се продава мрежа, която се лепи с велкро. 5 лева е. Купувала съм отдавна, като бях на квартира.

Студентките в Сф сложиха такава, но е временно решение. След половин година навън са започнали да се отлепват лентите. Говорихме с хазайката и тя се съгласи да сложим комарници и да ги приспаднем от наема.

Какво ви е мнението по този случай - наемателят е чужденец, студент във Варна. Жилището е на 20 метра от университета, тристаен апартамент за 550 Е, обзавеждането е запазено, но не е модерно. Родителите, които плащат издръжката му са помолили за намаление за предстоящите четири месеца, в които младежа ще е на стаж някъде в Европа. Предстоят още две години следване тук. Отношенията на двете страни са много добри.
Бихте ли направили отстъпка и в какъв размер?

# 26
  • София

Какво ви е мнението по този случай - наемателят е чужденец, студент във Варна. Жилището е на 20 метра от университета, тристаен апартамент за 550 Е, обзавеждането е запазено, но не е модерно. Родителите, които плащат издръжката му са помолили за намаление за предстоящите четири месеца, в които младежа ще е на стаж някъде в Европа. Предстоят още две години следване тук. Отношенията на двете страни са много добри.
Бих се съгласил на някаква отстъпка щом съм доволен - 1/4 от наема бих свалил.

# 27

Студентките в Сф сложиха такава, но е временно решение. След половин година навън са започнали да се отлепват лентите. Говорихме с хазайката и тя се съгласи да сложим комарници и да ги приспаднем от наема.

Не. наемът е достатъчно нисък.
Ако не знаят, кажете им, че лятото е сезон на морето.
Питат си хората, не вярвам да си вярват много.

Предполагам медицинския? Не е лоша май локацията.
4*1/4= 1 наем минус.
А цените кога ще ги индексирате?
По морето е напролет. София е септември. Ама със студенти, не знам.
Ако няма да индексирате, още един довод срещу не-намалението. Може и да им го кажете, ако сте сигурни, че няма да увеличавате следващата учебна година.

# 28
  • Бургас
И аз не бих. Бих обяснила, че наемът е достатъчно нисък, че ако се дава сезонно краткосрочно, ще спечеля повече и че държа на нашите взаимоотношения и затова бих го оставила същия да речем за още една година.
Затова наемат дългосрочно, с вписана цена в договор, ако искат да спестят за четири месеца - да освободят и после да търсят пак.

# 29
За гр.Варна - за тристаен 550 Е е достатъчно ниска цена! А и точно до университета се намира. Наема си е наем, има си подписан договор на съответната сума.., каква е гаранцията , че през тези 4 месеца няма да се ползва апартамента дори и за няколко нощувки. Аз не бих намалила.

Общи условия

Активация на акаунт