Проблеми със съня

• 1 171
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Едва ли сте го пила заради проблеми със съня...

# 16
Какво значение за какво съм го пила. Не съм се пристрастила.

# 17
При всеки е различно. Някои се пристрастяват, други не. Но мисля, че Деанксит е най-слабото от всички. Все пак не е със зелена рецепта, като Ксанакс, Лексотан и т.н. По-добре лекарства (без зелена рецепта), отколкото да си като мърша цял ден и да ти се изтощава организма.

# 18
Какво значение за какво съм го пила. Не съм се пристрастила.
Kak да няма значение, това не е лекарство за сън! (Иначе и аз съм го пила по предназначение.)

# 19
Да, не е било за сън. За силна тревожност го пих.

# 20
Ако ще и за пришки да е... има си причини да е с режим на отпускане по рецепта. Независимо дали се привиква или не или кой точно за какво го е вземал.
То сякаш и на всеки безсънието или събужданията нощем са по една и съща причина, че едно и също да е решението...

# 21
Щом до сега не сте имали проблем със съня и от раз е станало така, значи нещо го е провокирало. Първо, на колко години сте? Имате ли депресия, някакви други проблеми, грижи...? Ако не, аз съм казвала и в предишни теми (даже имаше скорошни такива), че мелатонин действа добре, за да заспите.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 22:44 от Borqna Sto 771419

# 22
  • Банско
" Дългосрочни Последици от Деанксит
Продължителната употреба може да доведе до по-сериозни последици от Деанксит, включително:
Зависимост и толерантност"
"И така, реално антидепресант без рецепта не можем да си купим. Не само силен, но и обикновен. Дори за розовото хапче Деанксит, който по всеобщо мнение е най-лекият антидепресант, се иска рецепта."

Не знам кое е глупост по точно! Според потребителя Sigma, явно трябва да се друсаме и да си смъркаме направо някакви неща на воля!!
Аз също съм пила точно 5 хапчета за висока тревожност и безсъние от 3 дни, по време на ковид.
Ама хапчетата не са решение за хора, които искат дълготраен ефект. Може при екстремни случай, ама чак пък за леко безсъние!!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 22:57 от Nia Mi

# 23
Написах кое е глупост. Не са със зелена рецепта, не се привиква към него.
За "друсане" с антидепресанти нищо не съм написала.

# 24
Мелатонин на д-р Тайс. С него заспивам най-бързо и имам дълбок сън. Пробвала съм много варианти на Мелатонин, но този е най-ефективен. 6 лв. е.

С магнезий трябва да се внимава, че има форми, които са енергизиращи и може да се получи обратен ефект, ако се приема преди сън. Иначе ролята на магнезия за нервната система и в частност за добрия сън е безспорна.

Деакнсит не бих пила в никакъв случай! Нито сродни психотропни. Майка ми е пример за безвъзвратно разбит сън, вследствие на незнайно как и от кого изписан Диазепам, пила го е години наред, за сън?! Сега не може с нищо да заспи.

# 25
Мелатонин на д-р Тайс. С него заспивам най-бързо и имам дълбок сън. Пробвала съм много варианти на Мелатонин, но този е най-ефективен. 6 лв. е.

С магнезий трябва да се внимава, че има форми, които са енергизиращи и може да се получи обратен ефект, ако се приема преди сън. Иначе ролята на магнезия за нервната система и в частност за добрия сън е безспорна.

Деакнсит не бих пила в никакъв случай! Нито сродни психотропни. Майка ми е пример за безвъзвратно разбит сън, вследствие на незнайно как и от кого изписан Диазепам, пила го е години наред, за сън?! Сега не може с нищо да заспи.

Нормално е магнезий да се приема на обяд и на вечеря, за да няма крампи.

Как така с нищо не може да заспи??? Затова се правят комбинации. Аз спя с 2т.хлорпротиксен+1т.диазепам+3/4т.зопиклон.

Диазепам е типично успокоително, както и ксанакс, лексотан. А типичните приспивателни са геродорм и зопиклон. Някога имаше и дормикум.

# 26
vl Не са ли ви много и трите? Психиатър ли ви ги е предписал?

# 27
Мелатонин помага за съкращаване времето на заспиване при лягане но не действа за непробуден сън. А авторката се оплаква от често нощно будене.
Аз също се будя по няколко пъти и е много неприятно но вече съм свикнала да ми е разбит съня. Когато мога наваксвам през деня.

# 28
vl Не са ли ви много и трите? Психиатър ли ви ги е предписал?

Таман добре ми са. Способна невроложка ми ги предписа и идеята е да остана само на хлорпротиксен.
Сега предстои от 3/4 зопиклон да премина към 1/2.

# 29
Не знам за непробуден сън какво се пие. Аз си ставам винаги по 1-2-3 пъти, не ми пречи, заспивам веднага. Проблем ми е смяната на режима и тогава ползвам Мелатонин.
Vl, имах предвид, че след този Диазепам, който не е трябвало да пие като сънотворно, никакъв мелатонин не ѝ помага. Заспива трудно, наваксва през деня.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 22:28 от DeVa®

Общи условия

Активация на акаунт