Проблеми със съня

• 1 168
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте, досега никога не съм имала проблеми със съня. Преди две седмици започнах да се събуждам през нощта на всеки час и сред това целия ден се чувствам изключително уморена. Проблемът ми продължава и в момента. Какви хапчета за сън е добре да си купя?

# 1
Пробвайте първо с мента, глог и валериана, и ако не подейства, може да почнете Деанксит

# 2
Деанксита не се пие ей тъй, защото не спите добре.
Мелатонин, ако валериана не помогне.

# 3
Той е и по рецепта, не знам как си ги препоръчвате тия хапчета ей така един на друг...
Нещо с мента, глог, валериана, мисля че ги има и с добавена и мащерка - стандартните леки неща без рецепта. След тях мелатонин евентуално ако не са достатъчни. Рескю май имаха някакъв спрей който също съм виждала да хвалят.
"Хигиена" на съня също по възможност - без екрани на телевизор, телефон, компютър преди лягане, стаята да е тъмна колкото може, проветрена и т.н. Алкохол поне на мен ми разваля съня, може и да ми се доспи по-лесно но не спя добре ако има алкохол в мен, дори малко да е. Банални неща и уж всеки ги знае, но се отразяват и те.
И вече преразглеждане какво се е променило по времето когато се е влошил сънят, за да може да се коригира ако зависи от вас. Щом е такава рязка промяна, значи нещо я е предизвикало. Стрес, боледуване, прием на някакъв медикамент, все нещо има щом можете да посочите точно от кога е започнало това.
А се оказва че и чревната флора може да изиграе роля дори и за съня... Ей това ако някой ми го беше казал нямаше да му повярвам чак толкова. Докато не започнах да приемам определен пробиотик. И спя, както никога не съм спала в живота си, аз направо съм в потрес какво става.

# 4
Не е ли малко драстично директно да прибягвате до вземането на хапчета? Особено щом казвате, че за пръв път се сблъсквате с подобен проблем. Аз бих се опитала да идентифизирам причината за това състояние, преди да лекувам симптома. На първо място бих анализирала дали нещо в ежедневието ми не се е променило, или да са се натрупали някакви стресови ситуации. Ако не, бих си пуснала изследвания, включително хорманални, за да проверя дали там няма да излезе нещо като причина.

# 5
Идеята за деанксит не я смятам за добра, но ще добавя алора освен изброените. И ако нищо не помогне, може да се правят опити с хлорпротиксен и със зелени рецепти......Зелените рецепти са за геродорм, зопиклон, лексотан, ксанакс, диазепам и др. подобни. Част от тях са типични приспивателни, а другите са за успокоение и могат да влияят върху съня. Личните изписват зелени рецепти, но първо ще искат становище от невролог или психиатър. Някои невролози се увличат да изписват доста противни лекарства като тритико, коаксил, бифлокс и даже ги комбинират с друго.

# 6
А се оказва че и чревната флора може да изиграе роля дори и за съня... Ей това ако някой ми го беше казал нямаше да му повярвам чак толкова. Докато не започнах да приемам определен пробиотик. И спя, както никога не съм спала в живота си, аз направо съм в потрес какво става.
Може ли да споделиш малко повече?
Имам много чувствителен корем, често имам къркорене, подуване, звуците, които издава са понякога неописуеми. Нощем ми се е случвало точно от къркорещ звук да се събуждам. Болка няма никаква.

Авторката може да опита с мелатонин, въпреки че на мен лично не ми помага, а ползвах няколко различни. Спорт и умора от спорт ми влияят добре.

# 7
Пробиотично кисело мляко е моето, с L Reuteri, правя си го вкъщи а не се продава готово. Става много по-силен пробиотик отколкото да си купиш такъв. Популярно е доста напоследък, от много време го заглеждах заради други ползи и преди 2 месеца и нещо се наканих да пробвам, специфично е заквасването. Има много информация ако потърсиш L Reuteri yogurt, темата тук не е за това точно и не се опитвам да сменям посоката й, написах просто че не е лошо да обърне внимание и на флората.
По принцип има варианти и с други бактерии или с комбо от няколко, ако човек доказано има SIBO и подобни проблеми, а връзката черва-мозък е известна и се дискутира на много места.
От години спя с фитнес гривната на ръката и си проследявам и съня... това нещо не го вярвах но промяната беше драстична. Почти двойно повече дълбок и REM сън, за иначе същите часова сън на нощ, преди ми бяха малко. Едно нещо обаче е много досадно... сънища - много и ярки, супер реалистични, с каквито не съм свикнала и ми е странно.

# 8
  • Банско
Никакъв Дианксид! Той е със зелена рецепта и е силно пристрастряващ след по-дълга употреба!
Първо билките както са ви казали. Аз на майка ми взех Бах Рескю за сън и е много доволна. Каза ми, че понякога ги пие през деня и и се доспивало веднага. Те са пак на билкова основа.
Може също да пробвате чай от лавандула или маточина, както и спрей с лавандула на възглавницата.
Също има специални дишания и медитация преди сън.

# 9
  • София
Първо пробвайте с един прост магнезий преди сън! Ако нещата продължават се обърнете към медицинско лице, защото това безсъние може да си има причина.

# 10
  • Поморие
Здравейте, досега никога не съм имала проблеми със съня. Преди две седмици започнах да се събуждам през нощта на всеки час и сред това целия ден се чувствам изключително уморена. Проблемът ми продължава и в момента. Какви хапчета за сън е добре да си купя?
Аз съм по същия начин напоследък, сънят ми, както е най-дълбок м/у 23ч. и 2-3ч. става ужасно рехав към разсъмване. Събуждам се след като накърмя дъщеря ми и след това през половин-един час, особено като съмва. Ранното съмване ми се отразява доста зле. Пробвах с билкови таблетки, но не помагат, само се замайвам и унасям леко. Замислям се за кръвни изследвания. Обърнете се към ЛЛ най-добре. Опасно е да се експериментира с хапчета за сън.
Стресът в ежедневието е силен фактор също..

# 11
Пробвайте първо с мента, глог и валериана, и ако не подейства, може да почнете Деанксит
Глупости! Леле как се ядосвам. Така ли се предписват тези лекарства...

# 12
Никакъв Дианксид! Той е със зелена рецепта и е силно пристрастряващ след по-дълга употреба!

Кобко много глупости в две изречения. Нито е със зелена рецепта, нито се привиква към дианксита.

# 13
Като човек пил деанксит изписан от лекар си казвам - привиква се. Дори по схема да се спира, пак са гадни страничните ефекти от спирането...

# 14
И аз съм пила и не съм била пристрастена.

Общи условия

Активация на акаунт