Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 775
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Мисля, че тя е за девствени момичета, които още не са се сблъсквали с вируса. Мислила съм дали да ваксинирам дъщеря ми. Някой ден трябва да питам доктора.

# 211
Мисля, че тя е за девствени момичета, които още не са се сблъсквали с вируса. Мислила съм дали да ваксинирам дъщеря ми. Някой ден трябва да питам доктора.

На мен той ми каза, че трябвало да се ваксинирам, независимо, че съм на 26г.
Бях в шок заради проблема с дисплазията и повече разпитвах да lletz и не успях нищо да разбера за тези ваксини, но после се разрових в интернет и има доста противоречиви мнения.
Не знам какво да правя и може ли да ми навреди, предвид това, че не съм раждала и се надявам поне в близките години да ми се случи..

# 212
Здравейте момичета,

И аз като много хора тук чак сега разбирам, че само цитонамазка не е достатъчна за превенция, и наскоро разбрах за съществуването на чпв / Hpv и изследването колпоскопия. Ситуацията при мен е следната:

Пап: група 2, и после група 1
HPV 45 и 73 (не се знае от колко време ги имам)
Колпоскопия: показва две йоднегативни петна - едното е доста голямо на 12 ч., зона на трансформация тип 2
Взета е биопсия и чакам резултат.

Всички съвети са добре дошли! Прочетох целия форум дотук - много информативно и благодаря на всички в групата.

Някой има ли опит с това след биопсия, изведнъж цикъла да спре внезапно на втория ден (а обикновено цикъла ми продължава 5 дни)?

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:54 от Bggirl123

# 213
Ваксина може да се слага на всякаква възраст, дават я до 45г, защото се предполага, че на тази възраст болшинството жени не сменят партньора си.
Ваксината ще действа срещу щамовете, с които не се е запознало тялото.Така че винаги има смисъл от нея.

# 214
  • Ланкър, планините Овнерог
Миналата седмица беше първата доза на голямата ми дъщеря (23г), за следващата е часът за ваксина на малката ( почти на 18)

# 215
Не е ли от значение какво е било до момента (влязал ли е вирусът в тялото)? По принцип за ваксините.

# 216
Момичета, извинете, но пак побутвам въпроса си. Възможно ли е да има йод-негативен участък заради текуща инфекция? Имам раничка, която от години следя и тестовете за ЧПВ са били винаги негативни. Описват я като физиологична. Отидох на АГ заради инфекцията, 6 месеца след последната колпоскопия и се видя атипичен участък.

# 217
Не е ли от значение какво е било до момента (влязал ли е вирусът в тялото)? По принцип за ваксините.
Моят лекар казва, че тялото развива антитела срещу прекарана инфекция с даден щам, но ваксината ще тв защити от заразяване с друг.
Момичета, извинете, но пак побутвам въпроса си. Възможно ли е да има йод-негативен участък заради текуща инфекция? Имам раничка, която от години следя и тестовете за ЧПВ са били винаги негативни. Описват я като физиологична. Отидох на АГ заради инфекцията, 6 месеца след последната колпоскопия и се видя атипичен участък.
Всяко такова изменение трябва да се изследва с биопсия.

# 218

За пръв път отговарям тук, дано да съм кликнала на правилното място за отговор.

Кой Hpv тест си правила? Най-разширеният на който аз попаднах е в геника - 33 генотипа. Може да имаш Hpv което да не е влизало в теста ти до сега.

Правили ли са ти биопсия? Това мисля, че е сигурен начин да се разбере каква е "раничката".

# 219
Bggirl123, до преди една година пусках разширения пакет, а след това веднъж пусках и високорисковите щамове. Тази година не съм, все още. Не съм имала и йод негативен участък до момента. Раничката я имам отпреди да водя полов живот и я следя с колпоскоп два пъти годишно. Иначе, АГ ми предложи биопсия и ще я направя, но ме интересува дали някой има сходен опит.

# 220
Привет, момичета!

Излезе ми резултат от HPV теста, който си направих в домашни условия от Кампанията на Цибалаб.
16ти и 18ти тип отрицателни, а някой от другите високорискови е положителен. Ходя два пъти годишно на цитонамазка и колпоскоп. Сега чакам резлутат от последното изследване, но на колпоскоп д-р Димитров е доволен, няма изменения.
За справка - през 2019та година имам два ЛЕТЦ-а, през 2023 се ваксинирах за HPV.

Имам нисък имунитет и последния месец пих вече два пъти антибиотик, а сега ми се налага отново, заради една кашлица. Трябва ли да се притеснявам според вас и да ходя ли да гледам кой ми е активният щам?

Поздрави на всички и хубави резултати!

# 221
Здравейте момичета,

Притесних се като видях, че йоднегативния участък е около канала и изглежда го засяга. Направиха ми биопсия (чакам резултат и съм в пълен стрес), но не знам дали е правен ECC ендоцервикален кюретаж (явно това е проба от самия канал)- някой има ли опит с това?

# 222
Да, правиха ми абразио с упойка, потвърди се дисплазия. После lletz.

# 223
На мен ми правиха при първия Летц, но беше чисто информативно.Използваха, че съм под упойка.

# 224
Може ли да се ваксинират жени след 30 годишна възраст ?

Общи условия

Активация на акаунт