Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 752
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Супер резултат (ако такова понятие съществува след подобна интервенция). Аз бих празнувала и грабила с шепи от живота. Никакви тестове повече, никакви пари на вятъра - студено просеко, коктейли, музика и море. Живейте го тоя живот!

# 421
И моят ЛЕТЦ мина вчера! Оскъдно зацапване и без болка поне до сега! Изписаха ми антибиотик за седмица. И сега отново голямото чакане на хистологията, за да видим дали всичко свършва или ще има още... Стискам палци на всички за добри резултати!

# 422
Тъга, браво, чудесен резултат.
Рано ти е още за тестове.Карай си лятото спокойно.Пиеш и АСС, няма какво да го мислиш.❤
Sisoko, 😘.Всичко ще е наред.

# 423
  • София
Момичета, много съм притеснена. Преди 2 дни ми взеха биопсия и изрязаха с електрически нож няколко малки места. Цитонамазка 2ра група, без туморни клетки (Майнхард я е обработила), HPV високорискови отрицателни.
Изплаших се от това, което каза лекарката за някакъв случай на жена на 30 г. (аз съм около тази възраст), с добра цитонамазка, също малко участъче за изрязване като при мен, HPV не е пускано обаче, не е имала възможност жената, накрая биопсията показала карцином.. Разбра, че съм много притеснена и каза, че не е трябвало да го споменава, защото при мен очаква да е папилом или цервицит. Все пак ме предупреди, ако е дисплазия 1, 2, 3, че не е окей.
Направо ми се е свила душата. Не спирам да го мисля какво ще излезе, в постоянна тревога съм.
През бременността ме гледаха 10000 АГ, всеки казваше "шийката изглежда добре". Кой знае какво е гледано. Беше доста тежка бременност, но това настрана.
Просто си се оплаквам. Неизвестното много ме плаши.

# 424
Значи, от една страна е хубаво лекарят да обясни кое и защо се прави, ама от друга, да казва, че е много страшно 1,2,3 , е доста непрофесионално.
От 1 до 3 разликата е голяма, а и да е 3 не е нищо страшно, казано просто така, без да се видят изследванията.
Така че спокойствие.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 14:01 от ДХ3

# 425
Това, че имало един случай някакъв си, какво отношение има към вас?
Всеки си е различен случай. Аз имах ендометриоза на цикатрикса, сега ще се притесните ли да нямате и Вие?

# 426
Здравейте!
Имам въпрос - това е резултата от Урина-Общо хим. и седимент

Има ли нещо притеснително и всичко в норма ли е?
И още нещо - при последната МБ се откри Citrobacter diversus - как се лекува?
АГ ми каза да пусна урина заради резултата от МБ.

# 427
  • София
Лорелада, не знам как да разбирам изказването, не ми е по вкуса изобщо. Дано грешно съм разбрала! Simple Smile

# 428
Изказването ми беше: "Това, че някой има еди - какво си заболяване, не значи да се плашим, че имаме същото."
Откъде накъде? (И аз бях като по-млада така, чуя, че някой се разболял от нещо, и аз: "Леле, да нямам и аз такова!")

# 429
Whisskas, и при мен излезе тази година същата цитонамазка, а досега не е била зле никога, била съм 1ва и 2ра група. Пуснах си ХПВ тест за високорискови щамове - отрицателен. Направих си колкоскопия, добра е. Ето тук може да се направи даже безплатно, ако си от София:
https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-profilaktichni-ginekologichni-pregledi
Тук може да се вземе ваучер за безплатен тест за ХВП, плаща се само комплектът за домашна употреба:
https://www.omed.bg/bezplatno-test-za-opredeliane-na-hpv-16-18-i … ibalab-p7507.html

NadezhdaML, имаш ли правен тест за ХПВ? Виж линка по-горе, може да се възползваш. Според мен всичко ще е наред с теб.

# 430
So Close, благодаря за отговора ❤️ къде прави цитонамазката? От тогава прави ли друга? При кого прави колпоскопия? За момент и аз се замислям дали не е сгрешена?
Наистина никога не съм имала каквито и да е оплаквания и сега това ме застреля
Ще разгледам линковете, благодаря
Иначе имам час за колпоскопия за др Иван Димитров от Адела Клиник, но е чак за 14.07.. а тази цитонамазка ми е взета краят на май, т.е почти 2 месеца нищоправене....

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 10:04 от Whisskas

# 431
Уискас, цитонамазката правих при д-р Китанова, добра е, има доста мнения за нея в супердок. Работи в частен кабинет и във Вита май. Колпоскопията я правих безплатно с прпфилактичния преглед, за който дадох линк по-горе. Падна ми се доктор Марио Божилов.

Ако си толкова притеснена, може да направиш по-скоро процедурата, има часове на линка.

# 432
За два месеца нищо страшно няма да се случи.Но щом си притеснена, възползвай се от безплатната профилактика.Аз самата така намерих своя лекар.От същата програма.

# 433
Здравейте!
Имам въпрос - това е резултата от Урина-Общо хим. и седимент

Има ли нещо притеснително и всичко в норма ли е?
И още нещо - при последната МБ се откри Citrobacter diversus - как се лекува?
АГ ми каза да пусна урина заради резултата от МБ.
Момичета, може ли отговор, ако имате опит?

# 434
Има тема за разчитане на изследвания, опитайте там. Тук може би няма кой да отговори.

Общи условия

Активация на акаунт