Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 715
  • 745
  •   1
Отговори
# 630

А тези дали е пил някой?

# 631
Здравейте. За съжаление и аз попаднах в тази тема. Ходя всяка година на профилактични прегледи от 17 години имам раничка , която се следеше и не създаваше проблем до юни месец. Появи се контактно кървене на прегледа дадоха ми да си слагам живал и след цикъл да отида дами вземат цитонамазка излезе пап 2 искаха да ми я изгорат в една поликлиника,но аз отидох на второ мнение и на колопоскопа се видяха изменения с атопични клетки 2/3 от шийката.
На 28 .07 ми направиха биопсията и сега чакам със свито сърце резултата. От 3 години пия противозачатъчни без прекъсване. А миналата година колпоскопията ми беше чиста. Направо не мога да правя нищо от притеснение.

# 632
Спокойно, няма причини за притеснение засега.

# 633
Ролзи,бях в подобно положение преди 4 години. При мен излезе хроничен цервицит.
На 43 съм,все още не се решавам да я изгоря. Също ПАП 2.
Не мисли веднага най-лошото. Изчакай резултата от биопсията.

# 634
Спокойно, няма причини за притеснение засега.
Силно се надявам. На листа от колопоскопа е написал дисплезия и не съм на себе си. И ми е още по-гадно защото ми казаха ,че резултатите ще са готови чак вторник,а тогава детето ми има рожден ден.

# 635
Дисплазия не знаци нищо лошо, а в термин и значи видоизменен , разширен, разрастване.

# 636
Здравейте, след течнобазирана цитология/цервикален секрет взети от специалист - HPV 68 positive и HPV 44 positive, има ли някой с подобни резултати? Изчетох информация ,но ми е притеснено!

# 637
Много хора носят ЧПВ вируси, ако цитонамазката е ок, няма изменения с колпоскопията, лекарят може да реши да даде нещо, за да може вирусът да бъде изчистен еврнтуално.Иначе нямате други притеснения  само от този резултат.

# 638
  • София
Идната сряда имам час за контролен преглед след конизацията и да си взема хистологията, но споделих на клиниката, че по това време ще бъда в цикъл и отговорът ми се стори меко казано странен. Казаха “няма проблем, това не пречи”. За първи път чувам някой да преглежда в цикъл и то след конизация? Че тоя доктор какво ще види?

# 639
По принцип и по време на цикъл се правят прегледи. Не мисля обаче, че е оптимален вариант. Бих изчакала да мине цикъла и тогава.

# 640
Момичета има ли някоя от вас да си е правила биопсия в Адела клиник? След колко време ви станаха резултатите? Днес звънях няма нищо качено , а моят доктор е до 18 отпуска .

# 641
Здравейте, доц. Карагьозов преди два месеца ми направи LLetz процедура на шийката на матката. Все още усещам мястото, стягане и болка. Това нормално ли е? Колко време трябва да мине за да не го усещам вече?

# 642
Момичета, на 30.07  направих Lletz. Досега имах розовеещи секрети от  време на време. Днес се наложи да съм в движение и сега кървя, с леки  болки и тежест, ниско в корема.Цикъл очаквам след седмица. Според вас нормално ли е ?

# 643
# 644
Здравейте, търся препоръка за лекар, болница в София за извършване на хистероскопия или/и кюретаж на място ще се реши. Шийката на матката е премахната и процедурата/рите трябва да го направи лекар специалист в тази област, а ако се наложи и хистеректомия. За Варна познавам повечето лекари, но за жената за която се интересувам София ще й е по удобна дестинация, а там нямам познати. Благодаря за всяка информация.

Общи условия

Активация на акаунт