Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 812
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Тъга, няма какво да се обърка  и да, силният стрес влияе на щитовидната.

# 331
Здравейте, в събота следобед излезе моята биопсия. От Бургас съм-колпоскопията и биопсията ми ги прави доц. Добрев, но по принцип от 15г.си ходя при друга гинеколожка, която ми препоръча конизация, останалите методи не са достатъчно надеждни според нея, въпреки че са много разпространени..Та така до края на седмицата ще се мъча да се срещна с него и да видим той какъв протокол на лечение ще препоръча...

# 332
Здравейте при мен се установи 3А група от цитонамазка. На 44 години съм, досега винаги съм била 2 ра група. След направена колпоскопия и прицелна биопсия резултатът от биопсията е: ленти и фрагменти от сквамозен епител с койлоцитоза и огнищна CIN 1.( LSIL). След резултата от биопсията ми бе направен тест за HVP и сега чакам резултат,  след който лекаря ще реши как да ме лекува. Притеснено ми е ако се окаже някой от онкогенните щамове. Задължително ли се прави  LLETZ?

# 333
Здравейте и от мен, излезе ми цитонамазка 3а (LSIL)порцио и 2а в канала, гледаха ме с колпоскоп има участък без атипия, но не се оцветява. Пуснах ЧПВ високорискови- отрицателен, чакам и биопсията, светнах с уреаплазма парвум. На някой случвало ли се е заради уреаплазмата да има влошена цитонамазка?

# 334
Момичета, с урина ще излезне ли Уреаплазма, Микоплазма и Хламидия? Моята биопсия все още я няма. Казаха да звънна в четвъртък.

# 335
Най-добре цервикален секрет, пробовзимането е същото като при цитонамазка, въпреки че при мен бременна и с урина излезе,но не е обикновена, а като я занесеш казваш, че изследваш за уреаплазма, микоплазма и хламидия.

# 336
  • София
Подкрепям това, че цитонамзката не е достатъчен метод за диагностика, а трябва и колпоскопия. В момента съм във ВМА в очакване на моята  конизация при д-р Делчев. Цитомазките ми винаги са били 2 гр. даже и сега са такива, т.е. няма повод за притеснение. Обаче в средата на миналата година забелязах нещо като кондилом на едната лабия. Последва тест за ЧВП и биопсия с резултат - ЧВП -52 и дисплазия ЦИН I-II. Ще пиша пак, когато премине всичко. Чудя се колко ли време отнема после за хистологията.

# 337
Около 14 дни.Успех, Мама!

# 338
Здравейте! В началото на април правих цитонамазка. Беше на 14-ти ден от цикъла, като 2-3 дена преди това имах леко зацапване (отдадох го на много силен стрес). Иначе нямам никакви други оплаквания. Цитонамазката излезна група 2-3а. В нея пише задоволителна, но ограничена от левкоцити. Под "Клетъчни промени в жлезните клетки (Ендоцервикс/Ендометрим) пише, че има атипични, с неясна степен". Друго няма нищо отбелязано, само контролна след 6 месеца (прикачих снимката в скрит текст).
Правих микробиология веднага след това - На нея пише "Преобладават лактобацили, 10-12 Leuco/поле, Плоски епителни клетки. Нормална аеробна бактериална флора. Отрицателна за Кандида". Доктоката ми направи колпоскоп (по моя молба) и каза, че всичко изглежда нормално, без промени.
Нещата, които ме притесняват - за първи път ходя на това място. Не й направи никакво впечатление резултатът и каза, че патологът така си ги пишел и си ги завишавал, че такава ми е патологията, защото съм най-вероятно в начална предменопауза (на 40 г. съм). Не ми предписа нищо. Не е отбелязал нищо като препоръки, само контрола след 6 месеца. По нейни думи, даже не се разбирало, кое е от порциото и кое от канала (от години не съм получавала резултат, по този начин описан). В края на годината да съм отишла за нова цитонамазка.
Сега се чудя, кога да отида на повторни изследвания. Два месеца достатъчно ли е? Не ми дава мира и много се притеснявам.

Скрит текст:

# 339
Излязоха ми резлутатите от HPV теста. Имам 51ви и 59ти положителни. Малко се притесних. През 2019та имах 16ти. Сега цели два. Последна цитонамазка и колпоскопия нормални.
Как да процедирам оттук нататък, да ходя ли и при Карагьозов или да почвам да пия AHCC? Следя се при д-р Димитров иначе и му имам доверие, но той отрича пиенето на имуностимуланти.

# 340
Момичета, някой да е правил HPV в Рамус? От два дни на реф. стойности и на резултат пише  not detected. Знам какво значи, но мислех, че трябва да е позитивен/негативен.

# 341
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета, някой да е правил HPV в Рамус? От два дни на реф. стойности и на резултат пише  not detected. Знам какво значи, но мислех, че трябва да е позитивен/негативен.
Да не би просто да не е готов още?
В Рамус не съм се изследвала и не знам какво пишат преди да е готово.

# 342
И аз се съмнявам, че е така. Затова търся някой, правил в тази лаборатория.

# 343
Здравейте, излезе ми теста за ЧПВ - отрицателен, биопсията според докторката е добра - цин 1 без чпв каза, че изобщо няма да ме пипа (на 27 съм), въпреки че имаше койлоцити написани там ЧПВ нямало, та според нея моята 3а група си е изцяло от уреаплазмата. При някоя случвало ли се е да има цин1 без чпв и правихте ли някаква процедура? (Вярвам на лекарката, просто ми е чудно)

# 344
  • София
Никога не съм имала положителен тест за hpv. Имам два лийпа - назначени след колпоскопски прегледи и последваща биопсия. И двата пъти в хистологичните резултати имаше дисплазия.

Общи условия

Активация на акаунт