Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 730
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Vita, ако си имала някаква инфекция, която както знаем също може да даде отражение на цитонамазката, защо да не може след лечение да излезе добра група... За твое спокойствие след 3 месеца може да направиш нова.

# 556
Разбрахме се с доктора след 1-2 месеца да пуснем изследване с течна цитонамзка към Генетика (тя не е по ЗК и се плаща)

# 557
Геника е лабораторията.Дано всичко е наред, но нека е след 3м.

# 558
Явно не съм чула точно как се казва лабораторията. Благодаря, че ми каза, че със сигурност нямаше да я намеря 😆

# 559
Ще съм благодарна ,ако ми препоръчате гениколог в София за преглед и цитонамаска.

# 560
Здравейте! Искам да отида на профилактика , която да включва ехограф, колпоскоп и цитонамазка, но се двоумя между д-р Оручева и д-р Крумов. Предпочитам при жена, но и той има много добри отзиви. Имам записани часове и при двамата, но при Оручева е в частния й кабинет, а при Крумов във Вита. Колко излиза цената във Вита? В коя лаборатория изпраща цитонамазките д-р Оручева?
Благодаря ви предварително!

# 561
Здравейте! Искам да отида на профилактика , която да включва ехограф, колпоскоп и цитонамазка, но се двоумя между д-р Оручева и д-р Крумов. Предпочитам при жена, но и той има много добри отзиви. Имам записани часове и при двамата, но при Оручева е в частния й кабинет, а при Крумов във Вита. Колко излиза цената във Вита? В коя лаборатория изпраща цитонамазките д-р Оручева?
Благодаря ви предварително!
При Крумов ехограф,цитонамазка, колпоскоп е 270лв.

# 562
  • София
Аз откакто открих доктор Сирманова не я сменям. Бях чела позитивни мнения за нея във Фейсбук група, а после и познат ми я препоръча и не съжалявам. Минавам с фонд при нея и не мога да ви ориентирам с цени, но доколкото знам работи и със здравната каса. Прегледът при нея е 30-40мин, преглежда обстойно, обяснява спокойно и има приятно чувство за хумор. Някакси с лекота обяснява и се чувстваш в сигурни ръце. Отидох при нея след плашещ резултат от цитонамазка при друг лекар и тя ме прегледа на ехограф - първо видя миомен възел, за който никой досега не ми беше казал, направи колпоскопия, взе течно базирана цитонамазка и съвсем правилно ме насочи към hpv изследване. Направи биопсия. Установи се умерена дисплазия и сега следва някаква лека интервенция, но се чувствам спокойна именно заради самата нея Simple Smile

Бях подлъгана по отзиви в супердок, но там, ако се загледате, ще видите, че няма нито един лош отзив за какъвто и да е лекар, в която и да е сфера на медицината, което ме навежда на мисълта, че са фалшиви повечето.

# 563
Не е вярно това за Супердок,аз съм оставяла лоши отзиви и си стоят.

# 564
  • Sofia
Аз откакто открих доктор Сирманова не я сменям. Бях чела позитивни мнения за нея във Фейсбук група, а после и познат ми я препоръча и не съжалявам.
...Отидох при нея след плашещ резултат от цитонамазка при друг лекар и тя ме прегледа на ехограф - първо видя миомен възел, за който никой досега не ми беше казал, направи колпоскопия, взе течно базирана цитонамазка и съвсем правилно ме насочи към hpv изследване. Направи биопсия. Установи се умерена дисплазия и сега следва някаква лека интервенция, но се чувствам спокойна именно заради самата нея Simple Smile

То реално и на предишната ти цитонамазка при предишното АГ резултатът беше същият : умерена дисплазия с препоръки за колпоскопия и биопсия. Но както ти писах и по-рано този резултат няма връзка с компетентността на предишното АГ.

Иначе се радвам, че със Сирманова нещата вървят добре.

# 565
  • София
Комуникацията със Сирманова е съвсем друга. Предишната цитонамазка излезе тежка дисплазия CIN 3. Самият АГ не правеше колпоскопия, беше ме пратила при друг, платих сума ти пари и пак не бях доволна. Не получих вниманието, което очаквах за съжаление.

# 566
  • Sofia
Да, не всеки АГ прави колпоскопия. Ако не прави, ще те прати при друг АГ, който прави.

За отношението не говоря. Трябва да намериш АГ, на който имаш доверие, това е важно.

А за умерена/тежка дисплазия от предишната ти цитонамазка - пак повтарям, грешката не е в АГ, защото тя само взима материал, но самото изследване го прави друг. Тоест не предишната АГ те е изкарала с тежка дисплазия CIN 3, а човекът извършил цитонамазката.

# 567
Здравейте! Предстои ми Leetz във Вита по ЗК.
Моля ако някой е минал по този път да разкаже. Казаха ми само, че ще е две нощувки и пълна упойка.

# 568
В понеделник ще ми правят абразио с биопсия, това ли е Летс?

# 569
  • Дубай
Абразио е остъргване на  маточната лигавица, а биопсия е тъкананна проба от мястото- шийката на матка.
Петенце, Brin e права! АГ ти взима материала за биопсия, но патолога гледа материала под микроскоп  тоест той ви е поставил диагназа ЦИН 3

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 20:51 от I.V

Общи условия

Активация на акаунт