Отговори
# 390
Моля за решение на следната задача за 7. клас и благодаря предварително!

# 391
Не мога да кача снимка с решението,  незнайно защо ми дава грешка. Иначе е 18 см. Ползвай прав ъгъл при пресичането на ъглополовящи и после медианата е половин хипотенуза в правоъгълен триъгълник.

# 392
Ето чертеж и обясненията на Soul Free.

# 393
Здравейте! Моля, бихте ли погледнали тази задача... Дали би могло да има грешка в самата задача или аз съм грешката хахха

Здравейте! Моля за помощ за задача според мен за 8 клас (въпреки, чее дадена за 9 клас...). Мисля, че нещо не подреждам правилно точките по окръжността и от там от отнощението не ми излиза нищо.

# 394
И на мен ми изглеждат странно тези отговори при така даденото делене на окръжността, но не съм математик. Дано се включи някой. Защо не дадеш твоя чертеж и решение да видим къде може да има грешка?

# 395

Не можах да изправя на телефона.

# 396
  • В Страната на чудесата
И аз питах детето за последната задача. Каза, че е задача за външно вписана окръжност.

Момичета (и момче), някой дали има стар учебник по математика за 9 клас, в който има тема за "построяване на геометрично място на точки, от които дадена отсечка се вижда под даден ъгъл"?
Няколко странички са ми нужни.

# 397
  • у дома
И аз питах детето за последната задача. Каза, че е задача за външно вписана окръжност.

Момичета (и момче), някой дали има стар учебник по математика за 9 клас, в който има тема за "построяване на геометрично място на точки, от които дадена отсечка се вижда под даден ъгъл"?
Няколко странички са ми нужни.
Много ли е спешно или може и утре да погледна,но не обещавам,че има,защото не помня какво изхвърлях,че то край няма...

# 398
  • В Страната на чудесата
Не, не е спешно. Подготовка за класно е. Може и утре, ще съм благодарна. Flowers Hibiscus

# 399
Много благодаря!

Не можах да изправя на телефона.

# 400
  • София
Здравейте!
Моля за малко помощ с две задачки от 8 клас:

# 401
  • София

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 21:36 от Просто русалка

# 402
# 403
  • София
Може ли помощ за Б подточка на тази задача, 7клас:

23. В триъгълник АВС е построена височината CD, като т.Д е вътрешна точка за страната АВ. Известно е, че AD = 9см, BD = 16см и CD = 12см

а) Пресметнете АС и ВС.

б) Ако точка L е от отсечката АС и CL = 5см, а М е средата на ВС, намерете лицето на триъгълника LBM.

# 404
  • София

Moже и директно лицето на жълтия да намерим, понеже имаме  страна на тъпоъгълен и височина към нея.

Общи условия

Активация на акаунт