Съмнение за инфекция

• 642
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте!  Нова съм и не съм сигурна дали темата ми е точно за тук, но все пак ще пробвам. Имам въпрос относно инфекция която получих след контакт, който имах без предпазни мерки. Имах течение(зеленикаво), болки в таза, парене и и лош мирис. Това се случи преди месеци, но не взех мерки и просто си отмина.  Наскоро имах контакт и след това партньорът ми каза, че е усетил симптоми, и се оказало че има хламидия. Има ли вероятност да имам нелекувана хламидия? Притеснено ми е и ще се изследвам, но все пак ако може да получа мнение, съвет.. каквото и да е по въпроса ще съм благодарна. Не знам до колко лесно се лекува тази инфекция, начетох се че ставало много трудно..  Също така ако може да кажете мога ли да дам кръв за изследването по време на цикъл? Съжалявам ако задавам глупав въпрос:grinning:

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 07:30 от Lavender89

# 1
Този втория партньор познаваш ли го? Излизали ли сте или е хванат от улицата? Може той да си е болен от преди теб. За мен това е по-логично след като ти си нямала симптоми. И се научете да ползвате презервативи! Особено след като сменяте партньорите.
А за кръвта няма логика да не може по време на цикъл. Знам, че преди цикъл и по-време жените са по-склонни да кървят, но няма да ти стане нищо.

# 2
Безотговорно е да водите полов живот без предпазни средства. Имали сте инфекция,която не сте лекували,но продължавате да водите полов живот. По този начин се предават болестите и е редно като имате проблеми,да си ги решите. Може и от вас да има хламидия,може и да я е имало и преди вас. С втория предполагам не сте ползвали презервативи,така че спешно отивайте на лекар.

# 3
За мен това е по-логично след като ти си нямала симптоми.

Нищо логично няма! Това, че нямаш симптоми, не пречи да се ходеща бактериологична бомба.
Не мога да повярвам колко безотговорни могат да бъдат някои жени към собственото си здраве...

# 4
Хламидията може да доведе до други много сериозни последствия. По принцип това се отнася за всяка полово предавана инфекция/болест. И това, че са ти преминали първите симптоми, не означава, че нещо е изчезнало. Посети лекар възможно най-скоро.

По време на цикъла може да се даде кръв, но не и урина.

И най-накрая поеми отговорност за здравето си и започни да вземаш предпазни мерки.

# 5
  • София
Здравейте!  Нова съм и не съм сигурна дали темата ми е точно за тук, но все пак ще пробвам. Имам въпрос относно инфекция която получих след контакт, който имах без предпазни мерки. Имах течение(зеленикаво), болки в таза, парене и и лош мирис. Това се случи преди месеци, но не взех мерки и просто си отмина.  Наскоро имах контакт и след това партньорът ми каза, че е усетил симптоми, и се оказало че има хламидия. Има ли вероятност да имам нелекувана хламидия? Притеснено ми е и ще се изследвам, но все пак ако може да получа мнение, съвет.. каквото и да е по въпроса ще съм благодарна. Не знам до колко лесно се лекува тази инфекция, начетох се че ставало много трудно..  Също така ако може да кажете мога ли да дам кръв за изследването по време на цикъл? Съжалявам ако задавам глупав въпрос:grinning:

Моят съвет е да отидете на гинеколог възможно най-скоро. Разкажете каквото имате д аразказвате и кажете, че имате съмнения за хламидия. Лекарят ще Ви пусне по-разширени изследвания и ще разберете какво всъщност имамте като проблем. Иначе не мисля, че изследването беше крвъно, а се взима вагинален секрет(ако разбира се не бъркам, но лекарят Ви ще знае със сигурност).

# 6
За мен това е по-логично след като ти си нямала симптоми.

Нищо логично няма! Това, че нямаш симптоми, не пречи да се ходеща бактериологична бомба.
Не мога да повярвам колко безотговорни могат да бъдат някои жени към собственото си здраве...

Точно това е коварното при жените, че инфекцията след къса остра начална фаза видимо изглежда затихнала, но продължава към вътрешните органи и все още е заразна. При мъжете е външно и дискомфортът е голям, но е по-лесно да се хване в начална фаза и да не направи големи поразии.

# 7
Че има инфекция , има. Отидете си на лекар, вярно е не се лекува бързо ще си пиете антибиотиците. В Англия има една поговорка  Една  нощ с Венера, цял месец с Меркурий - (в миналото хламидията се е лекувала с живак )

# 8
Здравейте, отново. Може би беше редно да спомена, че конкретната инфекция бях получила преди месеци и тя си отмина за няколко дни. Но се притесних, че може би все още я имам в организмът си и със сигурност е грешка, че не съм отишла навреме още тогава, но все пак е по-добре да го кажа на гинеколог и да ме изследва и да започна лечение...   Осъзнавам грешката си но се надявам да не е твърде късно :/

# 9
  • София
Тя инфекцията сама не може да се излекува. Може да се притъпят някои симптоми, но не и да се излекува особено ако става дума за нещо по-сериозно.

# 10
Хламидията е лесна за лечение, но задължително си пуснете, предвид поведението ви,  изследвания за Спин, хепатит В и С. Кръв и да дадете няма да я изследват за смъртоносните болести,  те са в отделно изследване срещу заплащане. Урина се изследва за хламидията и сега не може да я дадете. Но трябва да се изследвате цялостно, според мен, нали, иначе вие си решавате.

# 11
Здравейте, отново. Може би беше редно да спомена, че конкретната инфекция бях получила преди месеци и тя си отмина за няколко дни. Но се притесних, че може би все още я имам в организмът си и със сигурност е грешка, че не съм отишла навреме още тогава, но все пак е по-добре да го кажа на гинеколог и да ме изследва и да започна лечение...   Осъзнавам грешката си но се надявам да не е твърде късно :/
Хламидията е супер упорита инфекция, достатъчно е само една клетка да оцелее и може да се реактивира пак.

# 12
  • София
Здравейте!  Нова съм и не съм сигурна дали темата ми е точно за тук, но все пак ще пробвам. Имам въпрос относно инфекция която получих след контакт, който имах без предпазни мерки. Имах течение(зеленикаво), болки в таза, парене и и лош мирис. Това се случи преди месеци, но не взех мерки и просто си отмина.  Наскоро имах контакт и след това партньорът ми каза, че е усетил симптоми, и се оказало че има хламидия. Има ли вероятност да имам нелекувана хламидия? Притеснено ми е и ще се изследвам, но все пак ако може да получа мнение, съвет.. каквото и да е по въпроса ще съм благодарна. Не знам до колко лесно се лекува тази инфекция, начетох се че ставало много трудно..  Също така ако може да кажете мога ли да дам кръв за изследването по време на цикъл? Съжалявам ако задавам глупав въпрос:grinning:
Ужас . Презервативи не ползвате ли???

Общи условия

Активация на акаунт