Сухи, цепещи се устни и суха кожа

• 85
  • 3
  •   2
Отговори
Здравейте! От много време имам изключително сухи устни, които се цепят! Хидратиране ги редовно, дори през 5 минути, използвам купешки и домашни скринове, маски и балсами, но сякаш, колкото повече ги нанасям, толкова повече се задълбочава проблемът! Бихте ли ми дали съвет как да се подобря? Дали е от недостиг на витамини, някакво автоимунно или друго заболяване, което не знам, че имам?

Имам суха кожа, която става все по суха след употреба на хидратиращи продукти! Мажа си ръцете с крем когато се сетя, през 15 минути, но секунди след това кожата ми е още по-суха, сякаш кремът не попива, а изветрява и се изпарява във въздуха! Можете ли да ми помогнете?

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 17:07 от Moderator1

# 1
Пробвайте с домашен мехлем от мас и невен. Вълшебен е. Но вие си го направете, не купувайте от аптеката. Лесно се прави. Има рецепти в интернет.

# 2
  • София
Vaseline - оригиналният със син етикет.

# 3
Вазелин, както вече е написано. Този от ДМ в кутийка със син етикет. Ще ти ги оправи  за 1-2 дена. Каквото и мазила за устни да използвам при мен става от лошо по-лошо до рани. Мажа само с вазелин вечер преди лягане и сутрин.
Ако не съм мазала дълго време и почват да се цепят мажа с вазелин непрекъснато цял ден. За 1-2 дена минава.

Общи условия

Активация на акаунт