Като пролетни слънца игриви са НОЕМВРИйчетата ни щастливи!

• 9 846
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
здравейте и от нас. тук е мрачно, пак няма да сме навън и на мен ми писна между тези 4 стени.  Closeдобре, че е буба да прави шоу. почнала е да прави балони с уста, да гъргори и да си се радва на номерата... ама голяма игра пада и играчките го отнасят милите.
не знам дали от смяната на времето ама Димана си промени много режима. вече яде на интервал от 4.5, че дори 5 часа и някъде към 8 часа заспива. първия път като заспа така даже не успях да я изкъпя, ама сега се къпем към 7,30 и после папа и сън. и към 1-2 почва бясно да си смуче ръцете и аз и подавам шишето с мляко и даже не се буди. така папаме и към 5 часа сутринта и чак към 9 се събужда вече свежарка и пълна с енергия.
да ви кажа може би това с ранното заспиване, където го каза Софко може и да дава ефект, щото тя наистина се разбужда само за папу и то не съвсем и после откъртва без проблем , на мама ситото зверче. а като е будна я храня много по-трудно.
и наистина с всеки изминат ден расте малкото човече, аз най-много се радвам на това, че вече си се забавлява сама и чак като отиде някой да и се покаже, почва да иска на ръце и да я мачкотим. татко и така я научи да се глезотиии Heart Eyes
номинацийките са много свежарски. браво за идеята. аз може и да не познавам софианки ама на гласувам и то все за победителите. може наградка да взема все за "гласувал за победителя" е на такава където карил ги намира...
аз днес ще спирам капките Финестил, за пъпчиците и не знам какво ще последва. откакто ги вземаме нито една пъпка не се е появила, но док каза, че трябва да се прави почивка. и ме е яд, че почивката ще съвпадне със слагането на Пентаксима, а беше хубаво да взема когато е ваксинирана ама ко да се прави. ще и треперя пак. а като слушам тук, че втория прием минава по-сложно, въпреки, че не са реагирали първия път.... много се шашкам.
уф вчера гледах по Natioanal Geografic за епидемията в Швеция от вариола, когато за първи път са въвели ваксината. ей къде ми трябваше да гледам ужасии. казаха, че това било първата болест, изцяло изкоренена благодарение именно на ваксинации.
някой питаше за коритце на Кам - има стойка към коритцето, и някъде цената на стойката беше колкото коритото. общо май бяха към 80 лв двете. иначе наистина са мнооооого удобни и просторни. нашето е в перлено синьо със сини гумени подложки, да отива на цвета на банята, нищо че госпожица го използва.
много Hugот нас

# 271
   Привет майчетааа!!!!
 честитка за всички месечковци-да растат големи -бохеми  bouquet
       честито и на мама  Цвети -поднасям и безброй букети newsm51 smile3525 newsm51 smile3525([size=7p[/size](как можахте да ме забравите беее   Crazy)  НО ВИЖДАМ БЪРЗО СЕ СЪВЗЕХТЕ bombsхихи все нещо ще намажа!!!
     ПОМООООООщ-ХЛЕБАРКИ smile3511КАЗВАЙТЕ КАКВО ОщЕ ДА СЛАГАМ-ИМАМ 3 ВИДА ОТРОВА И ПАК МЕ ПРЕВЗЕХА smile3514 smile3514  
   За кичурите мами ,днес отивам да си купя най-близкия цвт боя до моя естествен намацвам я и след седмица две -слагал кичурите-ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО щЕ
   още щях да пиша ама забравих какво-отивам да гладя ,но оставам на линия...
Дени дано се излекуваш ,аз още съм със сополи и главобол,а пих оксцилокопциум-между другото колко пъти мога да пия на ден парацетамол?
  о ето сетих се Ивиче ми е фаворитка за най-цицонеста мама-а мите размери-ами сутиените са ми трохно по-големи от предишните и за по-смешно и нажежаващо щях да ви снимам преди и сега един до дриг сутиените ама... мъж ми взел фотоапарата да снима някаква кола и  аз нама да могааа,ама може довечера -да обещавам  smile3521

# 272
oххххх сега разглеждах снимките за колажа. наистина ноемврийските принцове и принцеси нямат равни на себе си. и нямат нищо общо с онези бебешори от първия колаж. вече са дами и джентълмени.
Sbruny открих още един фен на Бенетон а? Ние имаме 3 такива блузки - в цикламено, зелено и оранжево

# 273
Eli mama. Gadamer, благодарско за бързите отговори за коритцето Hug

Аз сега се обадих в Штъркелана и ми казаха че имат на cam и стойката и коритцето са по 48лв, ще купуваме че бебчо е станал мнооооого дълъг и вече няма как да си провра ръката за да му пазя главичката да не я удря в коритото, защото крачетата постоянно ритката... Simple Smile

Златна, аз също действам с термнометъра, но когато бебчо не се е изхгодил 3 дни и то вечерта на 3-тия ден пробвам. Досега действа безотказно, даже може и до 5-6 дни да се изчака за бебета изцяло на кърма ни каза една гастроентероложка.

# 274
Честито на печелившите!

Такааа.. .за най-цицореста мама и аз предлагам Ивиче, Цвети, Жени, Клюки. Лично мен си бих предложила за най-поспалива - мацки, явно конкуренцията ще е ожесточена, и ние си поспиваме до 11-12 часа... с изключение на събота и неделя или ако трябва да се ходи някъде да се върши работа по-рано  Laughing. А, и се номинирам също за най-млекодайна наред с Рени, Крео, Клюки и Жени.

Крео - и аз бях като теб, от известно време обаче спрях да се цедя преди да си легна - и като че ли /чукам на дърво/ малко се поорегулираха нещата... Е, пак има моменти когато си чувствам гърдите напрегнати, но поне не напрегнати и болезнени... Може би все пак не бива да се прекалява със цеденето - макар че и аз изкарах няколко възпалявания  Confused. Сега се цедя по малко само ако скоро е минало едното хранене, а усещам гърдата за следващото напрегната - изцеждам около 60-80 мл малко да поомекне и това е Simple Smile.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 13:58 от Роси74

# 275
Ох, аз да се оплача - присъединяваме се към отбора на болните бебоци  Cry Моника започна да кашля от 2 дни и днес я заведох при педи - резултатът е зачервено гърло и антибиотик (за втори път, а е толкова мъничка). Този път исках да не е Аугментин, че предният път разстройството си го влачихме близо месец. Оспамокс ни изписаха, дано не се одрискваме поне този път. Ама, много ми е криво. Той и баткото си ми беше болнав, но поне започна да боледува след годинката...Честно казано хич не ми се дава антибиотик, но имам страх, че с Дани така направихме пневмония като беше на 2 - тръгна от зачервено гърло и кашлица и без антибиотик за 2 дни направи пневмония...Така, излях си мъката, извинявайте, за което  Sad

# 276
Честито на Цвети   Hug

Карил, благодаря за поощтителната награда, обожавам бижута  newsm03 Не че нося в момента, по обясними причини  Wink

За най-ранобудна мама аз номинирам Софи, Карил, Pebble.

# 277
lightblue - благодаря ти за номинацията но аз ставам към 6 а други майки вече кафетата си пият Simple Smile
Моя звяр не ми дава да прочета какво става из форума, мрън-мрън...

# 278
Пам, много кофти!  Hug
Не си ли мислила да заведеш Моника при хомеопат? Скоро гледах предаване с една хомеопатка и тя разказваше, как почти всички болести се повлияват много добре от хомеопатичните лекарства и в много малко случаи се прибягва до АБ.

# 279
Ох, аз да се оплача - присъединяваме се към отбора на болните бебоци  Cry Моника започна да кашля от 2 дни и днес я заведох при педи - резултатът е зачервено гърло и антибиотик (за втори път, а е толкова мъничка). Този път исках да не е Аугментин, че предният път разстройството си го влачихме близо месец. Оспамокс ни изписаха, дано не се одрискваме поне този път. .
..

Пам, стискам палци бързо да оздравее Моника! И, ако мога поне малко да те успокоя - нашата ДжиПи казва, че Оспамокс-а е от по-леките АБ /ако изобщо има по-леки АБ, Карил да каже/. Иначе - точно този АБ пи и Гери като се разболя на 47 дена... но пък бързо и мина, пу-пу, а иначе си права - бебоците и малките деца много бързо правят бронхопневмонии и т.н. - затова и, за съжаление, няма време първо да вземат материал за посявка и антибиограма, защото за тези 5 работни дни докато станат изследванията не се знае как ще се развие болестта...

Бързо оздравяване и на другите болни дечица и майчета! /да знаете, това е от променливото време - ту топло, ту студено... А пък като дойде истинското лято и ще си споделяме за стомашно-чревните вирусчета  Laughing - веселба - не знам защо ми е толкова весело обаче  newsm78/.

# 280
Абе майчета, аз докато се включа с предложения за анкетата и вие я пускате Sad.

За следващите номинации май всички може да участваме. Поне някакъв кяр да видим от смяната на сутиените-вчера прочиствах гардероба си и от бельото си оставих само най-луксозното с надеждата, че можеби един ден пак ще го нося  Shocked

Аз номинирам Жени, Дени, Цвети, Клю...Дил, поне това са ми впечатленията  Laughing

Май всички бебоци не спят тази седмица. Лина вече твърдо ме буди 2 пъти нощем. Направо съм станала призрак!!! Обикновено след яденето в 5 почват един писъци в стил "Хайде на хорото"  Joy Днес за първи път, след поредните приветствени викове от кошарата, нашия татко се пренесе в другата стая Simple Smile, че нали работа го чака.

Честит имен ден на малата ГАБИ и на голямата ГАБИ   bouquet

Ето малко снимки и от нас: http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2478231

# 281
  • София
София, Софко мерси за съветите HugЩе пробвам, защото не се трае наистина.

За новите номинации - Клюки, Ивиче, Цвети, но тъй като ще се присъжда приз"Кърмаческа фланелка" мисля, че трябва да се номинира и Жени, защото тя направи чудеса от храброст само и само да има кърма за Сашко, така че може и да не е най-цицорестата, но определено заслужава тази награда.

Искам вече топло времеееее, побърках се вкъщи smile3511 smile3511 smile3511

Пам стискам палци малката да се оправи бързо, че тя е една от моите слабости. Нали сме си говорили "Наш Митко като ваша Моника" newsm10

# 282
  • София
Ех, Пам, много кофти това с антибиотика Sad Дано оздравее бързо девойката. И нашата педиатърка не бърза с АБ, аз и затова си я избрах. Лично аз пих за първи път на 16 години.

Ние с Борето отиваме сега да купим нипел Wink А защо ни е? Ами защото през октомври купих една миялна машина, която ОЩЕ не е вързана Mr. Green Снощи го докарахме до поставяне на кран и връзване на тръбите, но ни трябва нипел и гумени уплътнения. Мдааа, сръчен ни е таткото, ама трябва да го юркам повечко. Нали не той мие чиниите. Ама как хубаво си я ползвам за шкафче Laughing Laughing Laughing

Важното е да не си губим чувството за хумор, че иначе - лошо!

# 283
Пам, стискам палци Моника бързо да оздравява  Praynig

За  най-  bombs мама моите номинации за за Клюки, МЕРЕЛИН, Гадамер, Цвети, Ивиче
За "мис кърмаческа фланелка" ... Клюки, Benighted, Жени, Роня
Само отбелязвам, че после при гласуването ще ни е мноооооого трудно...при тези номинирани  Wink

А да...предлагам заглавие за нова тема ... "НОЕМВРИЙСКИте момчета и момичета, хубавеят като минзухари и кокичета"

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 14:37 от lightblue

# 284
  • Отвъд алеята зад шкафа
Крео защо чакаш детето да вдигне температура и като не е вдигнало му даваш "превантивно" Панадол  newsm78 Мой приятел, работещ в Глаксо Смит Клайн (производител на Панадол) казва, че Панадол и подобните му трябва да се дават рядко на бебета и само ако наистина се налага. Аз при Ема и на трите приема на Инфанрикс не съм й давала Панадол, нито й мерих температурата - детето не се държеше по различно от обичайното, не беше горещо, хапна и си заспа нормално....какъв щеше д е смисъла да му бутна Панадол - за мое успокоение ли? Може да кажете, че съм немарлива маййка, че нещо е можело да стане, защо не съм й измерила температурата, ама ей го на - Ема не показа грам реакция на ваксините и всичко си е ок.   Peace

А сега дочетох темата, която Карил е пуснала за духовете и направо ..    #Crazy и  Sick и  Shocked Страхливите мами да не я четат, ще започнат да се озъртат дали нещо не ги дебне изотзадзе  hahaha

Иначе сега ще гласувам, макар че честно казано нямама много наблюдения точно за тази класация- явно съм от поспаливите мами
Joy

Общи условия

Активация на акаунт