Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 38 730
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро, момичета! Вчера ме изписаха, махнаха дренажите и си тръгнах без никакви проблеми. Прибрах се, свърших някакви леки неща свързани с домакинството (категорично ми беше забранено), но поне да отменя мъжа ми с прането на дрехите. Нито съм вдигала тежко, дреха по дреха слагах в пералнята, после в сушилнята. Легнах да спя и като се събудих едвам станах с нетърпима болка в дясната гърда. Все едно някой ме пробожда с нож. Цял ден бях така, при самото ставане просто започва да боли и боде неописуемо. След като стана боде 1 минута и като че ли пулсира и като се раздвижа спира. Сега сутринта като се събудих пак, при самото ставане такова неописуемо пробождане, което едвам издържам и сълзи ми текат. Това нормално ли е или да звъня на доктора? По време на престоя ми в болницата нямах такива проблеми, даже сестрата няколко пъти ми каза, че съм прекалено активна и трябва да почивам. Започвам да се притеснявам много, тези работи които вчера върших в нас и не почивах достатъчно (но с малко дете, знаете как е), да не би да съм си направила нещо.

# 106
Обадете се на доктора и му кажете точно какво сте правили, не спестявайте информация.
Сушилните по принцип се слагат на високо и ако вашата е така, е абсолютно недопустимо да вдигате ръце толкова скоро.

# 107
Обадете се на доктора и му кажете точно какво сте правили, не спестявайте информация.
Сушилните по принцип се слагат на високо и ако вашата е така, е абсолютно недопустимо да вдигате ръце толкова скоро.

Не, сушилнята ми е на пода. Не съм вдигала ръце.

# 108
Ами, не знам, дано ви няма нищо, но чак остра болка и то отдясно, където е водещата ръка.
Аз бих звъннала за консултация.
Лекар ми е казвал за жена, която чистила с прахосмукачка!!! съвсем скоро след операцията и отново се озовала на опер маса. Спазвайте препоръките, те не са просто ей така, колкото да се каже нещо.
Аз също съм бърза, рязка, все правя нещо и не ме свърта, то не ме и болеше и двата пъти, но спазвах указанията, колкото и да ми беше неприятно.

# 109
Четейки ви, се чувствам като пълна мързелана, защото след гинекологична интервенция преди няколко години, не пипнах нищо вкъщи в продължение на поне месец и половина. Grinning

Не знам, аз съм си свикнала много да се щадя и да се гледам. То, ако ние самите не го направим, видно няма кой да ни влезе в положение. Мъжът ти как те е оставил да се занимаваш с домакинство в такъв момент, не ми го побира акълът.

Задължително се свържи с лекаря. Аз бих отишла на преглед по спешност. Такива болки, според мен, не са нормални.

# 110
Имах час за импланти на 3ти април, но при прегледите предходния ден се установи температура и ме отложиха за 16ти...имах само еднократно драскане в гърлото този ден...от тогава подсържах ниска температура 6 дни(37.2) и във вторник посетих личния си лекар, който ми изписа антибиотик и добавки, според него съм пред бронхит(намам кашлица, хрема, нищо такова, но от няколко дни имам болки в мускулите на гърдите и отзад лопатките...), утре пак съм на преглед...да настоявам ли за рентгенова снимка, той отказа онзи ден, да не се облъчвам излишно, но аз ще умра от притесниние...ако си направя такава и всичко е наред, дали ще ми я признаят в болницата във сряда, когато ми е интервенцията?(ако изобщо се състои, разбрахме се да се чуем в понеделник да кажа как съм). Много тъпо се стекоха нещата при мен, не бях боледувала от година сигурно...да си пусна и пълна кръвна картина обмислям...най-вече с оглед да не отида "уж" здрава, пък там като ме заиследват пак да се окаже, че ве съм оздравяла...Напрежението ми дойде в повече последните дни...операцията не е на живот и смърт, естествено, но като имаш дата, настроил си се психически...отложи се веднъж...следваща дата кой знае кога ще може.  Съжалявам за хаотичните ми въпроси, но наистина много се напрегнах покрай всичко...болките в лопатките си продължават...

# 111
Здравейте отново ,качвам снимка 2 седмици след операцията.Ментор 375 среден профил и повдигане,както и доста солиден начален старт.Утре ще ми махат конците който са останали и все още имам синини на места и болки.

# 112
Пак съм аз. Звънях в клиниката, четвъртък и петък не работи, което за мен е несериозно. Болката в дясната гърда при ставане а и след това 1-2 минути е нетърпима. Сега не можах да стана от леглото, добре че мъжа ми се прибра да ме изправи. Какво мога да пия за обезболяване, само парабол и магнезий са ми изписали и от двете по 2т на ден. Не знам доколко е достатъчно това. Просто няма да лягам напълно вече, ще спя полулегнала, защото ставането е някакъв ад. Такава пареща и режеща болка никога не съм изпитвала. Ако знаех какво ме чака, след като се прибера вкъщи, може би щях да помоля да си ме оставят в болницата.

# 113
Пак съм аз. Звънях в клиниката, четвъртък и петък не работи, което за мен е несериозно. Болката в дясната гърда при ставане а и след това 1-2 минути е нетърпима. Сега не можах да стана от леглото, добре че мъжа ми се прибра да ме изправи. Какво мога да пия за обезболяване, само парабол и магнезий са ми изписали и от двете по 2т на ден. Не знам доколко е достатъчно това. Просто няма да лягам напълно вече, ще спя полулегнала, защото ставането е някакъв ад. Такава пареща и режеща болка никога не съм изпитвала. Ако знаех какво ме чака, след като се прибера вкъщи, може би щях да помоля да си ме оставят в болницата.

Ако нямате личният номер на доктора, пробвайте да му пишете в Инстаграм. Аз преди време бях писала там съобщение със запитване за цена и ми отговориха.

# 114

Ако нямате личният номер на доктора, пробвайте да му пишете в Инстаграм. Аз преди време бях писала там съобщение със запитване за цена и ми отговориха.

Сега извадих документите, има негов номер там. Стана късно, утре ще звънна.

# 115
Изи, имай предвид, че в болницата най-вероятно си била на силни обезболяващи.
Аз имах болки 1-2 седмици след операцията. За вкъщи ми изписаха аулин и доста ми облекчаваше. Близо 10 дни си го пих при нужда.

# 116
Изи, имай предвид, че в болницата най-вероятно си била на силни обезболяващи.
Аз имах болки 1-2 седмици след операцията. За вкъщи ми изписаха аулин и доста ми облекчаваше. Близо 10 дни си го пих при нужда.

Вкъщи има аулин на таблетки. То предполагам е същото, като прахчетата? Мога ли да го пия, като днес съм пила две таблетки парабол?

# 117
аз точно това исках да те попитам дали след операцията доктора дава негов личен номер в случай на нужда, защото наистина връзката с тях е доста трудна.
Според мен четвъртък и петък не работят.

# 118
Izi_00, то при ставането си боли. При първата ми операция стоях 5-6 дни в болницата, това си беше практика на лекарката при която се оперирах и държеше всички по толкова. Та там имаше вързани въжета от бинтове за долния край на леглата с които се изправяхме много по-лесно. После като се прибрах вкъщи си вързах нещо подобно за подматрачната скара и така си ставах лесно може би 2 месеца след операцията. Пробвайте така, много по-лесно е, просто стягайте бицепса и дърпайте от него, то е все едно някой ви подава ръка.
След втората операция ме домързя да връзвам въже, пък и вече бях ветеран и се изправях бързо и много смешно с полюшване😆

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 23:14 от Чи лу

# 119
Момичета, въпроса ми е тази режеща, пареща болка дали е нормална. Ясно ми е, че няма как да не боли, но тази специфична болка и то само в едната гърда ме притеснява страшно много.
Иначе ето една снимка от днес. То нищо не се вижда, ама все пак. Честно ви казвам даже не ги и поглеждам, панирала съм се и не мога да им се зарадвам, но май не изглеждат много големи (най-голямото ми притеснение, преди операцията).

Общи условия

Активация на акаунт