Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 38 864
  • 730
  •   3
Отговори
# 345
Аз не разбрах, как с нулев старт, но и с увисване ?
Ами, има само кожа. Аз бях така, едната кожа по-дълга😂
Имах някакви мизерни остатъци от жлеза, примерно 30- 40кубика, нещо такова беше при мен.
Другите жени, поне казват, че като млади или преди да родят са имали голям, хубав бюст, после увиснал и затова имат кожа.
Аз никогаШ не съм имала големи, бяха ми много малки, съвсем обикновени, нищо особено.
Родих преди да навърша 20 и до 34 годишна не исках да се гледам в огледалото без сутиен.
Коремът ми беше огромен и се прибра без следа, циците не пораснаха много, но кожата си остана разтегната. Кърмила съм 2 месеца само.
Как и защо се сдобих с тези кокершпаниолски уши и аз не разбрах🙄

Да, беше останала кожата само при мен след отслабване. Не съм сигурна дали се водих с птоза 2 или с псевдоптоза, зърната не са ми гледали надолу, но не исках белезите от повдигането и ме беше страх да ми режат зърната. При повдигането е добре да се знае, че масово режат и млечната жлеза и после може да има проблеми, ако се забременее, а аз не съм раждала. А за зърната има опасност от загуба на чувствителност и некроза и затова реших да не рискувам.

Да се похваля вече имам по-голяма подвижност на ръцете (успях да се среша сама и да си вържа косата), но все още не мога да се изправям сама от леглото вкъщи, ако съм била без много възглавници за опора.

Също нося и лента отгоре, която ме побърква... Дано на 7мия ден доктора да каже, че е окей да се махне. При тези от вас, които са носили лента за колко време се наложи да я носите? Имали ли сте проблем с изтръпване на ръцете, заради впиване на лентата? Пробвах да я махна за 30тина минути и се родих, ама после си я сложих обратно.

Отделно кога се изкъпахте за пръв път? При мен са лепени разрезите и уж след 24ч може да се къпе човек, но ме е страх да не стане проблем.

# 346
Моята лента я носех един месец 🙂 Свикнах и честно казано тези дни сякаш ми липсва нещо 🤭🤭🤭 (лентата)

# 347
Скрит текст:
Аз не разбрах, как с нулев старт, но и с увисване ?
Ами, има само кожа. Аз бях така, едната кожа по-дълга😂
Имах някакви мизерни остатъци от жлеза, примерно 30- 40кубика, нещо такова беше при мен.
Другите жени, поне казват, че като млади или преди да родят са имали голям, хубав бюст, после увиснал и затова имат кожа.
Аз никогаШ не съм имала големи, бяха ми много малки, съвсем обикновени, нищо особено.
Родих преди да навърша 20 и до 34 годишна не исках да се гледам в огледалото без сутиен.
Коремът ми беше огромен и се прибра без следа, циците не пораснаха много, но кожата си остана разтегната. Кърмила съм 2 месеца само.
Как и защо се сдобих с тези кокершпаниолски уши и аз не разбрах🙄

Да, беше останала кожата само при мен след отслабване. Не съм сигурна дали се водих с птоза 2 или с псевдоптоза, зърната не са ми гледали надолу, но не исках белезите от повдигането и ме беше страх да ми режат зърната. При повдигането е добре да се знае, че масово режат и млечната жлеза и после може да има проблеми, ако се забременее, а аз не съм раждала. А за зърната има опасност от загуба на чувствителност и некроза и затова реших да не рискувам.

Да се похваля вече имам по-голяма подвижност на ръцете (успях да се среша сама и да си вържа косата), но все още не мога да се изправям сама от леглото вкъщи, ако съм била без много възглавници за опора.

Също нося и лента отгоре, която ме побърква... Дано на 7мия ден доктора да каже, че е окей да се махне. При тези от вас, които са носили лента за колко време се наложи да я носите? Имали ли сте проблем с изтръпване на ръцете, заради впиване на лентата? Пробвах да я махна за 30тина минути и се родих, ама после си я сложих обратно.

Отделно кога се изкъпахте за пръв път? При мен са лепени разрезите и уж след 24ч може да се къпе човек, но ме е страх да не стане проблем.

Къпане хубаво - след 7мия ден, кагато доктора свали лепенките. Сама косата  - третата седмица, преди това на фризьор няколко пъти и мъж ми веднъж..
Лентата на консултацията на първия месец я свалих...мен почти не ми е била драма толкова, чак сега ми липсва още (на месец и половина съм от интервенцията).
Общо взето след първия месец вече се връща човек към "нормалността" изцяло(аз примерно чинно не шофирах един месец). Но най най най-голяма драма отначало ми беше това, че не мога сама да си затегна ръкава на кафе машината...😁

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 16:38 от bubanka

# 348
Взима се кръв от вената за пълна кръвна и се прави ЕКГ на сърце.Също и снимка на бял дроб. И тест за алергии също.
Това се прави в почти всяка болница и си влиза в пакета на доктора ден преди операцията
 Седмица преди операции не се пие аспирин и разредители на кръвта

Честито. Тъй като си най- прясна, да питам колко часа беше операцията?
И още нещо да питам всеки, който може да ми даде инфо- какви изследвания се правят предварително?
Благодаря!

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 08:36 от Ivka5522

# 349
На мен не са ми правили изследвания в клиниката, на консултацията ми дадоха лист с  подробни инструкции кога какво да представя.

# 350
Момичета, вчера ми дойде цикъл, а от 4 дни изпитвам една тъпа болка в лявата гърда, над ареолата и встрани от нея(този участък), болката продължава 5ти ден днес..да се притеснявам ли...преди имплантите гърди никога не са ме боляли преди и по време на цикъл...на месец и половина съм, вече имах един цикъл след тях, но тогава си имах придърпванията и следоперационите неразположения...

# 351
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Докато пиша тук,може промоцията в Триумф да е изтекла,но пак да кажа ... в Парк Център (до хотел Хемус) има 30% намаление на сутиени без банели, тип бралета. От 105 лв на 70. Купих си онзи ден и са страхотно удобни и безшевни. Точно като за нас с импланти.
Имаше и друго бельо към тях намалено,но не обърнах внимание.

# 352
Здравейте, момичета. Обмислям поставяне на импланти. Не защото са ми отпуснати гърдите, не защото са се стопили с годините, а просто защото гърди нямам - буквално (яйца на очи) и като си вдигна ръцете нагоре - изчезват. Та ми се иска да проуча и може би вече да се реша на моите 45г. да си поставя имплант. Анатомичен, малък като обем. Моля за съвет за лекар, информация за цена, може би клиника някъде в Бургас, Варна или Пловдив, например. Какво е необходимо да знам и всичко, което смятате, че може да ми е полезно. За информация - не съм активно тренираща и вече няма да кърмя. 🙂

# 353
Здравейте, дами, видяхте ли скандалът с френските импланти, не разбрах кой бранд е ? Чудя се дали този производител е имал в България тези токсични продукти?

https://www.youtube.com/watch?v=k3eAV3gtdcM&ab_channel=60MinutesAustralia

# 354
Здравейте, момичета. Обмислям поставяне на импланти. Не защото са ми отпуснати гърдите, не защото са се стопили с годините, а просто защото гърди нямам - буквално (яйца на очи) и като си вдигна ръцете нагоре - изчезват. Та ми се иска да проуча и може би вече да се реша на моите 45г. да си поставя имплант. Анатомичен, малък като обем. Моля за съвет за лекар, информация за цена, може би клиника някъде в Бургас, Варна или Пловдив, например. Какво е необходимо да знам и всичко, което смятате, че може да ми е полезно. За информация - не съм активно тренираща и вече няма да кърмя. 🙂

Здравей! Препоръчвам ти да разгледаш работата на различни хирурзи и да прецениш кое ти допада. Съветвам те да не изключваш София като опция, макар и да е повечко пътуване. Зареди се с доста търпение обаче, защото масово нямат свободни часове в близките дни, а и предполагам, че скоро ще излезнат в летни почивки.
Може да провериш следните хирурзи:

др. Ильо Стоянов (София, Есте клиник) - според мен прави доста красиви гърди, но се държи малко дръпнато и ако няма да станат гърдите красиви според неговите очаквания ще откаже да те оперира. Оперира най-често с разрез под гърдата.

др. Енчев (Пловдив, Медлайн) - изключително бързо записах час, но се оказа, че се отива в клиниката и просто се нареждаш на опашка и когато дойде твоя ред. Бързи консултации, има сайзъри, които можеш да наложиш да видиш как ще изглеждат. Разреза е през зърното, което не ми допадна, защото има шанс от некроза и загуба на чувствителност. Мисля, че също залита към по-големи кубици, но не си налага мнението т.е ако искаш по-малки ще приеме.

др. Денков (София, Reshape clinic в същата сграда като Есте) - Племеник е на Ильо и има много хубави резултати. Първоначално се бях насочила към него, защото на консултацията ме разчерта и обясни защо препоръчва тези кубици и техника. Беше ми смесена консултацията и си каза, че за другото нещо не е той хирурга, защото ще ми трябва някой с повече опит в конкретните операции. Клиниката изглеждаше доста модерна и чиста. Лошо впечатление ми направи, че не беше записал всичко подробно на картона ми и когато се обадих да запиша час ми отказаха по-малките кубици, защото доктора не ги е записал. Направих втора консултация и не ме помнеше (напълно нормално), но не пожела да коментираме вариант различен от големите кубици и се държеше раздразнително и започна да си противоречи с казаното от първата консултация. Въпреки това има доста доволни пациентки и добри резултати.

др. Молов (София, не направи консултация в неговата клиника, а в ) - Изключително непрофесионално държание. Консултацията беше в клиника различна от неговата на шано преглед в извън работно време. Не спазва записаните часове, прие ме с 2часа закъснение, плащане на ръка, никакви документи от прегледа. Клиниката затвори и ни заключиха и казаха да излезнем през задния вход/изход, който е на аптеката. Прегледа протече в това да се изтъква как е най-добрия хирург в Европа и имал най-много опит с поставянето на мрежи. Искаше да ми сложи имплант с широчина 14см при положение, че гърдите са ми с широчина 12см. Мрежите, които слагал ми обясни, че не са специалните за гърди, а са платна, които се слагат при херния, но ги напасвал така че да са като мрежите за гърди. Това го таксува допълнително 1600. Отделно ми направи лошо впечатление като ми изкара информация от chatgpt. Когато дойде време да го попитам моите въпроси след един час говорене от негова страна ми каза, че няма време и другите момичета и те чакали за преглед. Настоя да се извиня на другите чакащи няколко пъти. Жената преди мен също я накара да се извини на всички. За мен цялостно беше адски непрефесионално отношение и не бих рискувала такъв човек да ме оперира.

др. Георгиев (София, клиника Св. Николай Чудотворец) - Лесно записване на час. Клиниката е доста модерна и чиста. Не е имало забавяне и чакане с часове. Предлага визуализация с Кристаликс, но имайте предвид, че няма как да е на 100% еднакво с реалността, но пак е нещо. Могат и да се пипнат имплантите при него - има голяма гама. Работи с Ментор. Консултацията беше доста стегната. Не ме начерта, но има добро око и това, което предложи съвпадна донякъде с мнението на Денков. При него не се шие, а се лепи и разреза е под гърдата. След първоначалната консултация звънях и писах на клиниката с още въпроси и за мен това беше моят хирург. Останах доволна, но все още съм в процес на възстановяване.

др. Тончев (Пловдив, Тончев Естетик клиник) - Много приятен човек. Чертае и обяснява подробно. Няма проблем да го питаш защо да е по този начин, а не по различен. Работи с всички марки импланти, но предпочита гладките и кръгли, защото и да се завърти импланта няма да направи проблем. Въпреки това е съгласен да постави каквито пациентката иска. Не залита по големите кубици. Оперира в Медлайн, която е в Пловдив. Останах с доста положително мнение за него след над час консултация. За малко да забравя да вметна, че предпочита да поставя импланта през подмишницата, но работи и с разрез под гърдата и през зърното.

др. Юрий Асенов (Пловдив, Торакс) - Хирург с доста стаж и май е оперирал доста известни личности. Предпочита кръгли импланти на Мотива, не мисля че би сложил Ментор, но не съм настоявала при консултацията. Сравнително бързо се записва час при него - буквално беше за следващата седмица след обаждането ми. Някак не ме грабна клиниката и вижданията му за гърдите ми, но вече се бях спряла на др. Георгиев, което може да ми е повлияло.

Други хирурзи, които може да провериш, които са коментирани в темите назад са:
- др. Мартин Генов - работи в клиниката на др. Георгиев в София и не поставя дренажи (не знам дали поставя по желание на пациентката), но дренажите се поставят за добро (макар че доста боли при махането им)

- др. Гигов - не помня много информация за него освен името
- др. Живко Кънев - София, болница Вита
- др. Хатър - доста известна и е и прави консултации в Пловдив и Панагюрище, но оперира само в Панагюрище. В Пловдив съм посещавала центъра за апаратни процедури и се ужасих от липсата на хигиена. Едно от момичетата не се справи с машината за стерилизация (аутоклав) и решиха да не се стерилизират инструментите... Предложих им аз да им я включа - имаше и упътване при тях, но отказаха. Отделно при оставени над 6500лв за апаратни процедури ефект нямаше дори минимален, но когато взимаха мерки решиха да излъжат как съм свалила от по над 5см от обиколката, а просто мереха на различно място. Все пак това не означава, че е лош хирург, но все пак ме изгуби като клиент.
- др. Цветомир Димитров - София, Vderm
- др. Шарков - София, VDerm - не успях да дочакам 3месеца до консултацията, но веднъж да направите ви казват, че повече не можете да запишете консултация за доктора, ако я отмените.

За цени изключително много зависи от хирурга и дали ще се съгласи само на уголемяване или ще иска и повдигане или реконструкция на зърната, както и от марката импланти. Но предполагам ще излезне около 10 000лв операцията и около 300-400лв за всички изследвания. Консултациите при различните хирурзи са между 80лв и 150лв. Ще имаш допълнително закупуване на сутиен и евентуално лента според преценката на хирурга, но не помня колко струваха 150лв май беше сутиена и с лентата общо ми взеха 200 или 220.. бях притеснена за операцията и ми е бяло петно. 
Съвет измери си широчината на гърдите (отделно лява и дясна) и не се съгласявай на импланти с широчина по-голяма от тази, която имаш. Също имай предвид, че едни кубици на една височина и килограми стоят по един начин, на друга жена с друга височина и килограми стоят по друг начин. Аз съм с 440сс и в даден момент се подхлъзнах да мисля, че няма да са толкова големи, но са си огромни и сега се притеснявам да не ме възприемат прекалено вулгарно в работна обстановка.

Май стана прекалено дълъг пост Sweat Smile

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 22:27 от fire_foxy

# 355
Стана ми интересно какви са тези процедури за 6500лв?
Др хатър оперира и в Слънчев Бряг, заедно с др Кенолов.

# 356
Процедури за хора, които ги мързи да си мръднат задника(буквално!!). Нищо не може да се сравни с добрата храна + редовни упраженения. Просто няма безплатен обяд.
А с тия обяснения дамата просто иска отноешение + авторитет препоръки. Ако някъде са й поднесли и кафе- безценно за избора на хирург Bowtie

# 357
Др хатър оперира и в Слънчев Бряг, заедно с др Кенолов.

Процедури за стягане на кожата след отслабване с над 60кг. Апарата беше на фирма BTL - Exion, ако не се лъжа.. и те мажат с олио и после обработват зоната. Цената идва от броя процедури плюс обработването на няколко зони - колене, предни бедра, задни бедра, дупе. Периода на процедурите беше над месец и беше някакъв пакет със стабилна отстъпка, поради неправилно написан ценоразпис от тяхна страна .

Процедури за хора, които ги мързи да си мръднат задника(буквално!!). Нищо не може да се сравни с добрата храна + редовни упраженения. Просто няма безплатен обяд.
А с тия обяснения дамата просто иска отноешение + авторитет препоръки. Ако някъде са й поднесли и кафе- безценно за избора на хирург Bowtie

Много мило изказване Grinning 
Съгласна съм, че спорт и добро хранене са основата за добър външен вид, но не винаги опира до това.
Поради лекарска грешка като дете се сдобих с изключително много килограми от неподходящи лекарства с кортикостероиди и за съжаление бях попаднала в един омагьосан кръг. След спиране на всякакви лекарства и прочистване на организма успях да сваля над 60кг, но остана доста отпусната кожа. Свалях доста бързо по 5кг на месец и това се отрази на кожата. Навсякъде е отпусната, но на места е повече. След това се занимавах активно със спорт (професионален състезател няколко години), но уви не се стегна.
Така и не разбрах кое от написаното в мнението ми, остави това впечатление за желание за авторитет.. Rolling Eyes

# 358
Такива са цените, за жалост, особено ако правиш повечко на брой процедури (както не пропускат да те посъветват от клиниките) или на по-големи участъци от тялото.

Процедури за хора, които ги мързи да си мръднат задника(буквално!!).
Глупости. Grinning Аз съм желязна с хранителния режим от много години насам, понеже съм със заболявания, движение също не ми липсва, но виждам определен ефект и от процедурите. Честно казано, приятно ми е да правя такива от време на време. Чудесно допълват диетата и спорта. Голям фен съм и на добавките. За мен, например, всичко това работи, само когато е в комплект.

# 359
Здравейте, дами, видяхте ли скандалът с френските импланти, не разбрах кой бранд е ? Чудя се дали този производител е имал в България тези токсични продукти?

https://www.youtube.com/watch?v=k3eAV3gtdcM&ab_channel=60MinutesAustralia
Видяхме го, видяхме го, още преди 13-14г, малко сте закъсняла с чуденето.
А вие, имате импланти и не им знаете "бранда" или се притеснявате за нас и минавате да ни го споделите?😆

Общи условия

Активация на акаунт