Любители на кучета - 150

• 21 606
  • 720
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
В Нексгарда няма вещество активно срещу тении -Празиквантел. За Дирофилария и в НаксГард и в Милпазон има Милбимицин Оксим Името на Милпароз идва от МИЛ(бимицин)+ПРА(зикванел)+"ОН".
В НексГард "Спектра" има допълнитлна съставка която претърпява двойна метаболизация за да се отложи в подкожната мастна тъкан и да ...има същото действие  срещу външни паразити като болшинството "Spot On" препарати. С малката подробностст ,че не действа на един определнен род "членестоноги" ,коитоса силно-раззпосстранени в Южна и Югоизточна Европа,за Централна и Северна/Северозападна  Европа и Северна америка може би е ОК,но за нашия регион НЕ е.

# 46
  • Враца
И какво последно е редно да давам на кученцето?

# 47
И аз това искам да попитам. За кученца с размерите на Вачи и Дейзи кое е най-подходящо? На Дейзи давам Дронтал за вътрешни.

# 48
На нас вет ни препоръча Некстгард Спектра за външните паразити и за сърдечните червеи, а за тениите Дронтал

# 49
  • Варна
Според мен няма общовалидно правило. Всяко кученце е с различен организъм и бит и се влияе различно от различните препарати. Трябва да се пробва и като намерите нещо, с което е ок, значи това е вашата схема.

# 50
  • Варна

10 часа разлика…

# 51
Не съм уточнила - трябва ми нещо, което да е работещ репелент. Има ли въобще такова чудо?

# 52
  • Бургас
Няма такова чудо.
Понякога като ходим из тревите, мажа краката на кучето с човешкия Аутан стик.
Но после мия, за да не го оближе.

# 53
  • Бургас
Ох, пусто обезпаразитяване Sad
След седмица трябва да я водя на вет да и мислят схема.
Ще ми се външното да е с таблетка, а не спот заради гъстата козина, но вет не е ок, защото е с чувствителен стомах. Вероятно ще я оставят на Стронгхолд, но не е гут за кърлежи.

Фипронил като съставка отпада на 100%, защото момата реагира веднага.

Тя успешно сменя бебешката козина и се превръща в космата бомба. А аз до сега си мислех, че е пухкава и няма на къде повече. Имало. Няма местенце, на което да видя кожичка както си трябва. Седя и се чудя тез комари как изобщо ще се сбият с толкова козина, за да и докопат кожата? GPS, каски и фенери ще им трябват на бубите.

Дано и сглобят подходяща схема.

# 54
Благодаря за новата тема!
Мери, другото куче ❤️
Макс е на Нексгард спектра, зимата януари вет му даде някакво друго еднократно. Доверила съм се изцяло, защото и имам пълно доверие.

# 55
  • Бургас
Светле, на това чудовище не му ли казвахме "бебето"?Simple Smile

# 56
Той си е едно голямо бебе😂 Голям лигльо, но по-добре така, защото сега сме на една поляна на Дунав и е пуснат на воля. Ако е звяр не ми се мисли.

# 57
Благодаря че ни мислите и за пожеланията също! Добре сме и двете със Зара. Сменям работата и малко почивка от форума ми е нужна. За рождения ден на калпазанката ще разправям по-нататък. Бъдете здрави и вие, и косматковците!

# 58
  • Враца
Ехааа, Зарка как блести! Heart

# 59
  • Mediterraneo
Плащам данък, мерси за темата!

Общи условия

Активация на акаунт