Нови сме в отглеждането на куче😀, затова се присъединих към вас. Да помагате със съвети, въпреки многото информация в нета.
Без време се оказахме със Зевс😀, порода Джак Ръсел териер, щяха да го изоставят ....на етап 3 ваксина сме у чак тогава тръгваме по разходките.
Обаче имаме проблеми с храната, не яде гранули...сменихме няколко вида....консервите....зависи на коя фирма и сега започнах да чета за БАРФ.
Колко от вас хранят така и дали не е още малко за този метод на хранете?
Също мнооого косми 😀как се справяте с тях и давате ли някакви добавки?
Ето снимка и от нас😀

Вече са ви отговорили, но аз искам да спомена, че не е ок на кученце на 3 месеца вече многократно да му е сменяна храната. То до оня ден е сукало, животинчето... Спрете се на нещо конкретно, за предпочитане от среден клас нагоре, и създайте хранителен режим. Хранете в точно определени часове, с конкретни грамажи според таблицата на гърба на опаковката. Може да пропусне 1 - 2 - 3 хранения, на 4-тото ще прояде. Куче от глад досега не е умирало. Дали храната е добра за вашето кученце ще разберете по акото му - трябва да е тъмно, малко, твърдо и добре оформено, и да не мирише. Всякакви големи, меки, светли и миризливи бомби са признак, че трябва да смените храната. Смяната винаги се прави постепено. 2 - 3 дена давате 75% от старата храна и 25% от новата, после променяте 50 на 50, после 25 на 75 и чак след няколко дена остава на 100% от новата храна. Иначе рискувате да се подриска. Надявам се сте съобразили да купите храна puppy small - за бебета от дребни породи. Дали ще го научите на гранили, пастети, барф, или ще му готвите, от вас зависи. Има привърженици на всеки вариант. Аз лично пътувам често, нямам голям фризер, нямам и време и съответно не мога да се занимавам с барф. Храня само с гранула. Ако можеше, и аз щях да съм на гранули. Мразя да готвя. Кучето си яде това, с което беше захранено още от преди да го взема, всичко му е наред и няма причина да сменям. Кучето може да яде едно и също през целия си живот, ако е достатъчно качествено и му се отразява добре. Организмът му е различен от човешкия.
С космите по-добре свиквайте от сега. Можете да давате добавка омега 3 или рибено масло, но това е за хубав и лъскав косъм. Няма такива магически добавки, които да спрат линеенето. Инвестирайте в мощна прахосмукачка, ролки за косми, дрехи и мебели от подходящи материи.
Общо взето имаш куче - метеш косми.
Е, има и няколко варианта да не метеш, ама там пък се мъкнеш по салони ежемесечно и разресваш ежедневно като замаян. Аз си избрах да мета.

искам още малко, защо ще си ходим😅