Любители на кучета - 150

• 21 607
  • 720
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Здравейте,
Нови сме в отглеждането на куче😀, затова се присъединих към вас. Да помагате със съвети, въпреки многото информация в нета.
Без време се оказахме със Зевс😀, порода  Джак Ръсел териер, щяха да го изоставят ....на етап 3 ваксина сме у чак тогава тръгваме по разходките.
Обаче имаме проблеми с храната, не яде гранули...сменихме няколко вида....консервите....зависи на коя фирма и сега започнах да чета за БАРФ.
Колко от вас хранят така и дали не е още малко за този метод на хранете?
Също мнооого косми 😀как се справяте с тях и давате ли някакви добавки?
Ето снимка и от нас😀

Вече са ви отговорили, но аз искам да спомена, че не е ок на кученце на 3 месеца вече многократно да му е сменяна храната. То до оня ден е сукало, животинчето... Спрете се на нещо конкретно, за предпочитане от среден клас нагоре, и създайте хранителен режим. Хранете в точно определени часове, с конкретни грамажи според таблицата на гърба на опаковката. Може да пропусне 1 - 2 - 3 хранения, на 4-тото ще прояде. Куче от глад досега не е умирало. Дали храната е добра за вашето кученце ще разберете по акото му - трябва да е тъмно, малко, твърдо и добре оформено, и да не мирише. Всякакви големи, меки, светли и миризливи бомби са признак, че трябва да смените храната. Смяната винаги се прави постепено. 2 - 3 дена давате 75% от старата храна и 25% от новата, после променяте 50 на 50, после 25 на 75 и чак след няколко дена остава на 100% от новата храна. Иначе рискувате да се подриска. Надявам се сте съобразили да купите храна puppy small - за бебета от дребни породи. Дали ще го научите на гранили, пастети, барф, или ще му готвите, от вас зависи. Има привърженици на всеки вариант. Аз лично пътувам често, нямам голям фризер, нямам и време и съответно не мога да се занимавам с барф. Храня само с гранула. Ако можеше, и аз щях да съм на гранули. Мразя да готвя. Кучето си яде това, с което беше захранено още от преди да го взема, всичко му е наред и няма причина да сменям. Кучето може да яде едно и също през целия си живот, ако е достатъчно качествено и му се отразява добре. Организмът му е различен от човешкия. 

С космите по-добре свиквайте от сега. Можете да давате добавка омега 3 или рибено масло, но това е за хубав и лъскав косъм. Няма такива магически добавки, които да спрат линеенето. Инвестирайте в мощна прахосмукачка, ролки за косми, дрехи и мебели от подходящи материи.
Общо взето имаш куче - метеш косми.
Е, има и няколко варианта да не метеш, ама там пък се мъкнеш по салони ежемесечно и разресваш ежедневно като замаян. Аз си избрах да мета. Grinning

# 706
Крадла на курабии виждали ли сте!?!
Ето я хубостницата, след като й обещах, че повече никога няма да й дам агнешко месце защото стомахчето й е много чувствително и го повръща.

# 707
  • Бургас
Диди, благодаря за това, което си написала. Значи Ария от към ако/храна/ явно е добре.

Аз и давам някои от нещата, които прочетох, че стават за нея -пилешко, пуешко, дробче, риба, яйце, извара, к.мляко /последните две рядко/.Смилат ми в магазина и после го правя на порции и замразявам, когато и давам ги заливам с гореща вода да се попарят и вечер добавям малко към гранулата. За яйцето прочетох яйце, някой ми каза само жълтък. Не знам кое е по-правилно. Все още събирам информация.

Днес за първи път направи нещо -изпишкала  се е в леглото. Много странно, защото сме при майка и тук има двор -последно се изпишка към 20ч., излязохме сутринта в 6,30.Като видях, че не пишка много разбрах, че е пишкала, но не очаквах да е в леглото.

# 708
Вчера им дадох по едно яйце, днес ще ги почерпя с кокалите от агнешкия бут.

# 709
И моите сноши намазаха яйце, че изтървах едно докато белех.

# 710
Ветеринарната ми каза, че даже е полезно по едно яйце на ден .

# 711
  • София
За БАРФ храненето - много е хубаво, но качествено такова. В домашни условия не е лесно, особено за големи кучета. В готовите има добавки. Има много материали с информация какво да се включва.
Моят, ако беше мъничък, само с това щах да го храня, но ми идва скъпо за постоянно, а в нас да приготвям е много разправия.

# 712

Само като му видя усничките и знам какъв звук издава! Kissing Heart Joy

# 713
  • тук-там
Гал, барф се прави чрез дълбоко замразяване в продължение на 2 седмици. -17 градуса поне.

# 714
  • под тепетата
Реа, сирената на2 юни ряпа да яде Stuck Out Tongue Winking Eye

# 715
искам още малко, защо ще си ходим😅

# 716
Момичета, нали знаете, че съм още зелена мама на кученце, преди 3та ваксина и само се вкарвам във филми. Днес имах неблагоразумието да изкарам Бруно навън ( в чантата) , за да го види на моя приятелка детето. Бяхме тук в комлекса където живеем.. За буквално 5 минути ме нападнаха поне 5-6 лапенца които започнаха да го галят, пипат и колкото и да им се радвам на децата ми причерня от мъка...за него. Представих си как са пипали по зематя и сега пипат него, той ближе и се ужасих. Набързо го прибрах и сега съм се стреснала, че това беше супер тъпо и опасно..
Опасно ли е да се пренесат така бактериии и подобни Sad
И не знам как ще понеса да го мачкорат така деца за напред, честно ви казвам Frowning1

# 717
Йоана85, не се вкарвай в излишни филми Stuck Out Tongue Winking Eye
Бебетата кученца не са като човешките такива. Няма страшно.
Милият Макс как замечтано гледа Heart
Днес едно топло и слънчево беше, истинска пролет. Големи разходки направихме днес с Арес. Той милия разноглед стана- деца с тротинетки, коли с дистанционно, топки, абе лудница....превъзбуди се и сякаш се стресна, толкова трескаво търсеше колата. Чак като се качи в багажника и се отпусна. Цяла зима се разхождахме само на плажа и днес цивилизацията му дойде в повече.

# 718
  • Бургас
Че има вероятност, има, ама по-голяма вероятност има ти да си разбиеш нервната система.
Не го мисли толкова. И кучета с по три ваксини и стриктна карантина са хващали парвовироза, имаме такъв познат - на шест месеца беше кучето. Едва оцеля.
А има и без ваксини от първия ден на улицата, здрави и нищо им няма.

Ако не искаш да го пипат, просто не разрешавай. Казвай, че има особен характер и не знаеш как ще реагира.
Аз давам на деца да пипат Елза, но на възрастни - не. Страх я е, понякога лае, не й е приятно.
С децата е спокойна и им се радва, сама ги търси, като чуе дете на улицата да плаче, веднага отива да го утешава.

# 719
Нищо няма да му има на кученцето, ще видиш.

Общи условия

Активация на акаунт