Любители на кучета - 150

• 21 656
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Поздрави от морето

# 631
Да заметнем ушаци!

Joana85, дори не съм се сетила, че мога да застраховам Берга. Grinning

# 632
  • София
Проверете дали ветеринарите работят със застраховки и какво е покритието на самите застраховки.

# 633
  • Бургас
А себе си мога ли да застраховам против гнусните й прояви?
Вчера пак трябваше да я къпя от една страна Simple Smile Хем беше вързана и успях да минимизирам щетите само в пет сантиметров участък.
Застраховки против серящи по парковете има ли?

# 634
Ох, това е болна тема. И с детето като беше малко и сега все минирано по тревата. Даже малкият ходеше на частна занималня в парка лятото, няма такива тревни площи. Отдалеч изглеждат като на картинкa, отблизо мамата си трака. Кокорът е  и нисък,  обезврежда бомби всякакви в тревата.
Кокорът иначе ако не го изсушиш,  му става оранжева козината. Затова биде подлаган редовно на процедури. Сега като се обърна назад ми е смешно, но първият път като ходих на ветеринар тя ми като почна да ми изброява какво трябва да се прави, там очи, уши, нокти, ала бала и явно съм направила учудена физиономия, защото тя се засмя и каза - хайде и следващият път - пинчър.Joy
Викам си тази жена какви ми ги говори, още при първата разходка в морската разбрах Joy

# 635
  • Бургас
Пролет, те хората минират повече от кучетата...

# 636
Пролет, те хората минират повече от кучетата...
Абсолютно е така, да. Хората сме проблемът. Чак се учудвам, как е възможно, но факт. Отделно мен лично най-много ме е страх от стъкла. Кокора така влезе в една тревичка и в последния момент гледам, някой хвърлил бутилка и счупена. Всичко в стъкла. Еми, то пък едно хубаво нещо да имаш и да не го пазиш в този град...

# 637
  • Sofia
Хора, начинаеща съм в отглеждане на куче, затова имам нужда от съвет. Снощи открих кърлеж във врата на кучето - бебе йорки, на 4 месеца. И понеже не смея сама да махам, оставих го там. Обаче явно тя се е чесала и е махнала кърлежа, защото днес не го намирам, обаче виждам леко зачервеното място където е бил. Дърпа се и не мога да направя нищо друго, освен да намажа със спирт и след това сложих йод на мястото- доколкото можах докато се дърпаше като магаре. Тя е ваксинирана, обезпаразитена и тн- вътрешно, външно. Даже последно вчера слагах капки по гърба и дадох хапче (Милпразон и Адвантикс капки). Та освен да следя мястото, друго трябва ли да предприема? То след дъжд качулка, обаче абсурд след тия дъждове да не прикачи нещо - бъкано е с кърлежи около нас.

# 638
  • Бургас
Направила си достатъчно, друго не е необходимо.
Дори да е останала част от кърлежа вътре, организмът ще си го изхвърли сам.
Гледай раната да не се възпали, но това се случва изключително рядко и само при кучета с ослабена имунна система.
Наблюдавай и кучето, ако след седмица-две започне да вдига температура, отпусне се, не яде - посетете лекар.
Хубаво е веднъж годишно да се пускат профилактични кръвни изследвания, защото някои кърлежови болести се развиват бавно и безсимптомно.

И се научи да ги вадиш, страшно е само първия път, после може и с голи ръце Simple Smile

# 639
  • Sofia
Благодаря много, Tintina! Поуспокои ме този отговор Flowers Hibiscus Все пак ще я следя, както ме съветваш.

# 640
Нашата ветеринарка видях, че ползват едни като кукички инструменти и си купих от нея същите. Имаше два размера - голям и малък.Тя ми показа уж как се ползват, каза, че първият път може да ми е по-трудно.

# 641
Да заметнем ушаци!

Joana85, дори не съм се сетила, че мога да застраховам Берга. Grinning
Е как успяхте Joy
Тази лудетина Берга

# 642
топло ми е, но няма да влизам в морето!

# 643
щастлива мама, минута е много! Когато съм бърза, смела и сръчна успявам да й ги наглася и дори да снимам. Понякога се заплесва да следи птици, мушици и аз действам! Joy
Днес цял ден съм с нея на двора. Садя цветя (моля се да не ги изкорени) и боядисвахме масата и пейките (моля се да не се качи на пейката преди да е изсъхнала боята). Постоянно е залепена за мен. Много ни беше хубаво днес заедно!

# 644
  • Бургас
топло ми е, но няма да влизам в морето!

Топло ви е?
В Бургас е 10 градуса. Разхождам куче с шапка и ръкавици.

Общи условия

Активация на акаунт