🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 094
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте. Утре ни се налага с такси да се придвижим към автогарата. Обаче не знам как да го поръчаме. Изтеглих Bitaksi, но не ми дава да направя регистрация с български телефонен номер. Някакъв трик има ли или ще висим пред квартирата и ще махаме на някой да ни качи? 😅

# 556
Ако имате app на Uber, пробвайте през него. Ние резервираме таксита през него винаги. Поне до предния октомври ставаше. Пробвайте.

# 557
Аз съм молила от хотела или собствениците на местата за настаняване където сме били да ни извикат такси, обаче не в Турция, а в други държави. Като идея го давам.

# 558
  • Варна и...духом на Босфора
Ийи гюнлер от Истанбул.
Тръгваме за стадиона след малко.
Голям кеф,няма много хора,и вчера и днес
Естествено,първо се озовах в любимият Саръйер
мараба, Еми майка. Замези ли от Саръйерския бюрек, майка?
Днес кармазъ ли да те търся на Башакшехир Фатих Терим или си се трансферирала с Джуниър. Той в кармазъ ти кат баба джуниър- у зелено....
Майка,Мераба.
Бюрек кат невидяла,майка,гаче от кауша изтървана😁😺😎.И облачно,и кат грабнаФ айрян от Карфура и на пейките на брега с местните, абсолютният кеф.
Зеф каръшък- пейнирли,Сю бюреи  и каймалъ

За мача майка,те Джуниърите-😁😁кой на Лондон,кой на Варна.

То голяма охрана,Федералният резерв на САЩ ряпа да яде,тъй де амчи как.

Ще пиша повече,днес се прибирам.
Част от мойта група със самолет,други с автобус вчера.

Истанбул е все така магичен и прекрасен❤️ Може ли да не я снимам,я коскоджамити Геджеманка,ремонтирана вече
За разлика от другата😁😁😁😁

Имахме и бг- мама среща с Надето, много хубаво

# 559
Здравейте искам да попитам за пазара във квартал Фатих.Кой ден е и ако може локация.? Благодаря ви.

# 560
Фаатих е община всъщност (Fatih belediyesi) и няколко квартала влизат в нея... Сиркеджи, Еминьоню, Беязът, целия район около  Синята джамия ... та това е доста обширен район.  Аз лично не знам за кой пазар иде реч. Т.нар. "Мъсър чаршъсъ" (Египетски пазар), този с подправките.. също влиза в район Фаатих.

# 561
Фаатих е община всъщност (Fatih belediyesi) и няколко квартала влизат в нея... Сиркеджи, Еминьоню, Беязът, целия район около  Синята джамия ... та това е доста обширен район.  Аз лично не знам за кой пазар иде реч. Т.нар. "Мъсър чаршъсъ" (Египетски пазар), този с подправките.. също влиза в район Фаатих.
Не ,не става въпрос за египетския.Всеки ден от седмицата правят пазари ,но в различни квартали.Тук съм чела ,че този във Фатих бил един от най големите пазари в Истанбул,но не мога да намеря информация в кой ден от седмицата е.

# 562
  • Варна и...духом на Босфора
В петък е пазаря на Фъндъкзааде,което е Фатих пак,и голям пазар.
Но не си струва за мен поне.
Около джамията Фатих,слизайки надолу към Аднан Мендерес бул.,там съм била на малко пазарче, много хубаво ериште си купих тогазе.

Много ми допадна на мен Фенерйолу и понеделник пазаря там,но сега нямах възможност да отида,малко на кушия тоз път гоститУ😄😺.

Кратко😄анлатче ще изкарам тези дни,Ади бакалъм

# 563
  • София
Фаатих е община всъщност (Fatih belediyesi) и няколко квартала влизат в нея... Сиркеджи, Еминьоню, Беязът, целия район около  Синята джамия ... та това е доста обширен район.  Аз лично не знам за кой пазар иде реч. Т.нар. "Мъсър чаршъсъ" (Египетски пазар), този с подправките.. също влиза в район Фаатих.
Не ,не става въпрос за египетския.Всеки ден от седмицата правят пазари ,но в различни квартали.Тук съм чела ,че този във Фатих бил един от най големите пазари в Истанбул,но не мога да намеря информация в кой ден от седмицата е.
Тук може да си изберете деня от седмицата и да видите в кой район и в кой негов квартал има пазар. На турски е, но с преводач на страницата може да се справите.
http://www.istanbulpazarcilarodasi.com/istanbulda-pazartesi-gunu … urulan-pazarlar/1
А тук се виждат на картата
http://www.istanbulpazarcilarodasi.com/istanbulda-kurulan-pazarlar

# 564
  • Варна
Здравейте искам да попитам за пазара във квартал Фатих.Кой ден е и ако може локация.?

Неясен въпрос - уточнете локация защото район Фатих е огромен(общо взето историческата част на града) , многомилионен и със десетки пазари

# 565
Здравейте искам да попитам за пазара във квартал Фатих.Кой ден е и ако може локация.?
Ще се опитам да задам въпроса по ясно.В понеделник ще бъда в Истанбул, хотела е точно до университета в лалели
.Иска ми се да посетя някой от пазарите които са в определени дни. Ходила съм на капалъто, на египетския.Четох че в различните квартали има различни пазари през седмицата,понеделник еди къде си,вторник друго място.Мисля че сряда беше за квартал Фаатих, знам че е огромен район ,но това намирам само като информация. Затова попитах тук ,някой евентуално ако е ходил,къде точно се прави този пазар в предвид огромната площ на Фатих.

Неясен въпрос - уточнете локация защото район Фатих е огромен(общо взето историческата част на града) , многомилионен и със десетки пазари

# 566
  • Сърцето ми остана в Истанбул...

Ще се опитам да задам въпроса по ясно.В понеделник ще бъда в Истанбул, хотела е точно до университета в лалели
.Иска ми се да посетя някой от пазарите които са в определени дни. Ходила съм на капалъто, на египетския.Четох че в различните квартали има различни пазари през седмицата,понеделник еди къде си,вторник друго място.Мисля че сряда беше за квартал Фаатих, знам че е огромен район ,но това намирам само като информация. Затова попитах тук ,някой евентуално ако е ходил,къде точно се прави този пазар в предвид огромната площ на Фатих.

Здравейте, два поста по-нагоре Марго е пуснала линкове с дните на пазарите.
Аз също предполагам, че питате за пазара Фънъдзааде, /на 15 минути пеш от Лалели само че в обратна посока, не към Капалъто.
Не е много малък, но не е и нещо особено.

# 567
  • Варна
Здравейте, два поста по-нагоре Марго е пуснала линкове с дните на пазарите.
Аз също предполагам, че питате за пазара Фънъдзааде, /на 15 минути пеш от Лалели само че в обратна посока, не към Капалъто.
Не е много малък, но не е и нещо особено.
[/quote]

Fatih Fındıkzade Cuma Pazarı , AHMET HIKMET sk.
ЗА ДА  не ви подведем най - добре питайте на рецепцията , ако има езикови пречки покажете им горното име на пазара и адреса.

# 568
Аз също предполагам, че питате за пазара Фънъдзааде
Може би имате предвид Фъндъкзааде (Fındıkzade)... идва от думата "лешник" (fındık), също както fıstık (fıstık), хаха.

Fatih Fındıkzade Cuma Pazarı  - Джума пазаръ, демек Петъчен пазар. Ясно ви е в кой ден да го търсите Wink

# 569
  • Sofia
Питах позната – препоръча пазара в сряда, който е до Фатих джамията, има го на картата, споделена назад.
Ето го и тук:
https://maps.app.goo.gl/zqhkCWqwDw7wbLuM9

Общи условия

Активация на акаунт