Избор на телефон - 3 тема

• 15 008
  • 452
  •   1
Отговори
# 210
  • Somewhere far away
Откъде знаете кой телефон е с добър процесор?
от характеристиките. Също така от гледане на ревюта по темата

# 211
Ами то тези неща не са написани в характеристиките, само име и модел на процесора. От ревютата често също не става ясно.

# 212
Има сайтове като gsmarena, където е написан модела на процесора. В сайтовете на операторите и техно веригите също е написан процесор, камери, памет...
Но вече трябва четене като се знае процесора( Snapdragon или mediatek) кога е излязъл, по каква технологии nm... И във флагманите тази година са със Snapdragon 8 elite. Вече 7 на серия пак зависи кое поколение е. Има процесори на mediatek..
Четете ревюта или пишете във форума

# 213
  • Mediterraneo
Написани са в характеристиките, но трябва и някакви познания по темата. На мен абсолютно нищо не ми говори даден модел процесор, но ММ е склонен да избере телефон дори само по процесора.

# 214
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И мен хич ме няма 😁. Тъкмо си бях избрала модел по препоръка и хоп в магазина ме насочиха към друг модел. Голяма драма😁. До седмица ще си избера ама голяма мъка е.

# 215
внимавайте в магазина, когато ви насочат към определен модел - имат цели за постигане и може да не е добър модела, но гледат да ви го продадат като ви насочат вниманието към него и сипят суперлативи.
iv.elina споделете за кои модели става въпрос или четете ревюта.

# 216
внимавайте в магазина, когато ви насочат към определен модел - имат цели за постигане и може да не е добър модела, но гледат да ви го продадат като ви насочат вниманието към него и сипят суперлативи.
iv.elina споделете за кои модели става въпрос или четете ревюта.
Аз питах малко по-горе😁. Основно се бях спряла на Honor 200lite,но от магазина момчето ми препоръча Honor X8c. 😁
Искам да прави хубави снимки и като отварям страници да не се замисля по 2 секунди😁Сега ползвам Huawei Y70. Доволна съм много от снимките, но това, че няма Гугъл ме дразни. Ползвам Gbox, но забива.

# 217
Действително Honor X8c е по-добър в много отношения, но няма 5G. За мен лично това е сериозен минус.
Основният минус на Honor X8c пък е това, че идва със стар андроид. Като сложим това, че няма обявен от производителя брой на софтуеърните актуализации, те в най-добрия случай ще бъдат две. Т.е. сега би трябвало да е излязла тази за Андроид 15 и само още една година поддръжка.
Въобще софтуеърната поддръжка е един от най-големите проблеми при средния клас телефони. Скъпите телефони уж повече ги поддържат, обаче средният клас хем са с достатъчно добри параметри, за да работят нормално поне 5-6 години, хем след 2-3 години като им спрат актуализациите и вече не стават за нищо. Единици са производителите, които предлагат 5+ години актуализации, колкото е нормалният живот на един телефон.

Процесорът има значение основно за геймърите. Ако не ползвате телефона за по-сериозни игри или за работа с някакви професионални приложения, а само сърфирате и чатите по форумите,  изобщо няма и да усетите разлика между по-"хубавия" и по-не-толкова хубав процесор - имам предвид моделите, които в момента се слагат на средния клас телефони на популярните марки. Какъв е смисълът на някакъв супер процесор, ако след две години ти спрат актуализациите на софтуеъра и сигурността? Само едно излишно оскъпяване.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 11:47 от GG*

# 218
Има залежали модели, та човек е добре да е информиран- отделно процесора е важен , че ако е сложен някой стар процесор на нов модел приложенията стават все по тежки- как ще работи като му инсталирате приложения и след година работа да се задъхва. Samsung вече дава 5 или 7 години актуализация на всички телефони дори и в ниския клас, Xiaomi също увеличиха поддръжката, honor също . Google им дава субсидии за поддръжка

# 219
Samsung са точно тези "единици", които имах предвид, че дават нормална по продължителност поддържка на телефоните среден клас.  Всички други имат само единични модели с такава, но бият тъпана, все едно го правят за всички телефони, и човек трябва да си отваря очитe какъв точно купува. Тези субсидии от Google изобщоо не са им никакъв стимул за следния клас. Дори от ЕС опитаха да ги задължат да предоставят някакъв минимален брой актуализации, но производителите не бяха съгласни. Докато за това да не продават телефоните със зарядни идеално си ги устройваше и го приеха.

# 220
Какъв е смисълът на някакъв супер процесор, ако след две години ти спрат актуализациите на софтуеъра и сигурността? Само едно излишно оскъпяване.
И като ти спрат актуализациите какво ще стане? Ще спрат да работят и обновяват приложенията ли?

# 221
Може и да ти работят още известно време приложенията, въпреки че новите им функции вероятно няма да са наред, но това ще е най-малкият проблем. Спирането на актуализациите за сигурност прави телефонът уязвим за всякакви зловредни атаки. Особено онлайн банкирането и интернет плащанията стават много рискови. Никакъв антивирус не може да ти компенсира спирането на пачовете за сигурност.
И естествено, че с времето ще можеш да инсталираш и ползваш все по-малко приложения.

# 222
Може и да ти работят още известно време приложенията, въпреки че новите им функции вероятно няма да са наред, но това ще е най-малкият проблем. Спирането на актуализациите за сигурност прави телефонът уязвим за всякакви зловредни атаки. Особено онлайн банкирането и интернет плащанията стават много рискови. Никакъв антивирус не може да ти компенсира спирането на пачовете за сигурност.
И естествено, че с времето ще можеш да инсталираш и ползваш все по-малко приложения.
Приложенията и сега работят с много стари версии на Andoird.
Колко хора с хакнати смартфони знаеш? Каква информация беше засегната? Колко пари изгубиха? Теорията е хубаво нещо, но често се различава с практиката. За почти всички уязвимости е необходимо действие на потребителя или се осъществява с помощта на друго приложение, тоест Google не трябва да допуска уязвимости в самите приложения в Google Play и от там ще се защити и операционната система.

Със сигурност е по-добре смартфон с по-добър хардуер, отколкото с по-слаб. Остава преценката дали си заслужава парите.

# 223
  • Мадрид / София
Има приложения, които на по-стари модели не работят. Това беше причината да върна един такъв телефон и да взема по-нов.

# 224
Ех, тотално се обърках вече. Реално никой не пише официално колко актуализации ще има предлагания смартфон.

Общи условия

Активация на акаунт