Избор на телефон - 3 тема

• 28 941
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Moto G86 е за предпочитане. По-добра защита срещу влага и прах, по-добър дисплей.

# 601
g86 е и малко по-добър процесор

# 602
Здравейте. Синът ми, който е на 11 е решил да си събере пари за айфон 12 про макс или 13 про макс за 12-ия си рожден ден, като си е поставил и граница от 800 лева. Никой до сега у нас не е бил с айфон, ползваме андроид и то не висок клас телефони. В момента е с Моторола Дефи, железен, но доста очукан и започнал да не му реагира добре и да забива. А и приятелите му около него са с айфони, продъни ми ушите (момчешка му работа).  Наяснно е, че 1600+2000 за новите модели няма как да събере, нито аз мога да му купя. И тук идват питанките ми:
- Колко памет минимум, като от време на време снима клипчета, ползва Вайбър, тик-ток и понякога играе на игри.
- Има ли голяма разлика между двата модела?
- Струва ли си да купи някой от тях?
Гледал е във Флип.бг и Рестор
Например този, какво ви е мнението?
Apple iPhone 12 Pro Max, Graphite, 256 GB- от 619,99 ЛВ https://share.google/YgbnGoSoFxbMbP1Xu
- Ще мога ли да инсталирам фемили линк?
- Ще може ли да си ползва Вайбър, тик-ток и игрите както до сега?

# 603
Аз много се чудя между Honor 400 и Honor 400 pro., моля който е наясно да ми помогне с избора.

# 604
  • Мадрид / София
Здравейте. Синът ми, който е на 11 е решил да си събере пари за айфон 12 про макс или 13 про макс за 12-ия си рожден ден, като си е поставил и граница от 800 лева. Никой до сега у нас не е бил с айфон, ползваме андроид и то не висок клас телефони. В момента е с Моторола Дефи, железен, но доста очукан и започнал да не му реагира добре и да забива. А и приятелите му около него са с айфони, продъни ми ушите (момчешка му работа).  Наяснно е, че 1600+2000 за новите модели няма как да събере, нито аз мога да му купя. И тук идват питанките ми:
- Колко памет минимум, като от време на време снима клипчета, ползва Вайбър, тик-ток и понякога играе на игри.
- Има ли голяма разлика между двата модела?
- Струва ли си да купи някой от тях?
Гледал е във Флип.бг и Рестор
Например този, какво ви е мнението?
Apple iPhone 12 Pro Max, Graphite, 256 GB- от 619,99 ЛВ https://share.google/YgbnGoSoFxbMbP1Xu
- Ще мога ли да инсталирам фемили линк?
- Ще може ли да си ползва Вайбър, тик-ток и игрите както до сега?
За инсталиране на апликации ще трябва да качи версията на апликацията за IOS. Ако имате закупени апликации на Андройд, на Айфона ще трябва наново да се закупят ако държите да ги ползвате. Новата версия на софтуера 26. и следващи има доста нововъведения. Не знам в България дали е тази новата версия. Иначе айфоните са стабилни телефони и си работят без проблем много години, стига да се ползва нормално.

# 605
Аз много се чудя между Honor 400 и Honor 400 pro., моля който е наясно да ми помогне с избора.

Според мен зависи най-вече какво точно търсите в телефона.

Ако приоритизирате снимките (особено детайлни кадри с оптично увеличение), повече RAM и по-добър процесор за тежки задачи/игри - Honor 400 Pro.

Honor 400 не изостава много при ежедневна употреба (социални мрежи, браузване, видео и т.н.), но има по-бюджетен процесор, разчита на софтуерно увеличение от основната камера вместо истинско телефото, по-малко RAM и по-нисък рейтинг за водоустойчивост.

Скрит текст:

# 606
Angela61, здравейте и благодаря. Мисля, че няма закупени апликации на андроид.
Между 12 и 13 има ли голяма разлика и кой е за предпочитане?
Какво да гледаме, освен цената, разбира се?
Ползването на айфона и приложенията после безплатно ли е или ще иска плащане?

# 607

Според мен зависи най-вече какво точно търсите в телефона
Скрит текст:

До сега ползвам един Huawei nova 9 и просто искам да ги сменя. Не сменявам често телефона и основно за браузуване ги ползвам.

# 608

До сега ползвам един Huawei nova 9 и просто искам да ги сменя. Не сменявам често телефона и основно за браузуване ги ползвам.

Honor 400 ще ви е достатъчен мисля.

# 609
Angela61, здравейте и благодаря. Мисля, че няма закупени апликации на андроид.
Между 12 и 13 има ли голяма разлика и кой е за предпочитане?
Какво да гледаме, освен цената, разбира се?
Ползването на айфона и приложенията после безплатно ли е или ще иска плащане?

Поздравления за това, че детето иска само да си събере пари и да ги инвестира в закупуването на телефон! Моят съвет е, ако ще се взима реновиран iPhone, то да е от Swipe.bg, а не от Flip. Flip е румънска компания за препродаване на използвани телефони, която от 3 години разшири продажбите си и в България, но масово хората са недоволни и има оплаквания, че телефоните не пристигат в състоянието, което е описано в сайта им. Партнират си с eMag и провеждат кампании за изкупуване на техника втора ръка с някои магазини като Технополис и Техномаркет. От Swipe лично аз съм си взимала телефон и са доста по-добре откъм отношение и съответствие между написано в сайта и получено впоследствие.

Тъй като това ще е първи iPhone на младежа, препоръчвам да се вземе базов модел, а не pro Max. iPhone са премиум устройства, но знаем, че тийнейджърите в повечето случаи са разсеяни, изпускат телефоните и  пр., а за iPhone всеки консуматив за смяна е доста по-скъп в сравнение с тези на Android телефоните. Та препоръчвам по-добре да вземете чиста 13-ка или чиста 14-ка (вмества се в бюджета горе-долу). Пак усещането ще е като за премиум устройство, като разликата ще е в по-малкия дисплей, липсата на трета камера и по-малкия капацитет на батерията. iPhone устройствата предлагат опцията за измерване на капацитета на батерията в проценти. Това, което трябва да гледате, е този капацитет да е над 90%, ако телефонът е втора ръка. Ако капацитетът е по-нисък, батерията ще пада по-бързо и трябва да се смени по-бързо, а смяната в лицензиран сервиз варира от 150 до 200 лв. в зависимост от модела.

Паметта зависи от личните предпочитания, но 128 GB е минимумът, по-добре ще е да бъде с 256 GB. Може впоследствие да се закупи виртуално пространство в "облака" на Apple - iCloud, но са допълнителни разходи - има различни пакети пространство, които се плащат всеки месец - могат да се начислят към сметката на телефонния оператор. Важното за iPhone е, че не предлагат слот за карта с памет, така че - каквато памет има устройството фабрично, с такава ще се разполага въобще. Приложенията са безплатни - Тик Ток, Фейсбук, Месинджър, Вайбър, Whatsapp, Instagram, Snapchat.

# 610
Благодаря. Както и подозирах ще се вкара в приключение с този айфон, ама дебела глава. Що телефони потроши до сега, уж ще внимава вече, но... Парите са си негови, да ги харчи както намери за добре, макар някои опити да струват скъпо. Ще предам съветите и ще му кажа да погледне и 14-ката. Ще предупредя и да не разчита на мен за ремонти. Кейс и защитно стъкло ще сложим задължително. Важни са му памет и камери, макар и не чак на професионално ниво.
Тайно се надявам да му писне и да мине пак на Андроид 🤣.
Всъщност първото му устройство беше Нокия Лумиа 625, доколкото помня и нямаше 5 🤣.

# 611
Познато ми е. В ученическите си години аз също много държах да имам iPhone, ама не ме огря, не си бях и от най-спестовните, така че карах с Android до миналата година. Първо бях с iPhone 14, който ми беше подарък, а след това си взех iPhone 16 pro. Разликата за мен е единствено в дисплея и камерите. Но и базовите модели снимат в пъти по-добре, отколкото Android телефоните, така че, ако не се касае за някакво професионално заснемане (влогове, снимки и т.н.), смятам, че и 13-ката, и 14-ката ще му свършат чудесна работа.

Иначе, както сте написали, задължителни са протектор и кейс/калъф, че и двата модела са със стъклен гръб и при изпускане има вероятност да се счупи (виждала съм такива да се продават в OLX и в други сайтове и наистина е кофти). Пропуснах да спомена, че няма проблем телефоните на Apple да се свързват с безжични устройства на други марки - смартчасовник имам на Huawei, слушалки също на Huawei, Bluetooth тонколона - на JBL, работят отлично. Друг плюс на iPhone е, че ако не дай Боже бъде откраднат, може да се заключи чрез акаунта в iCloud, както и да се установи точното местоположение на устройството. В това отношение защитата при Android е по-малка.

# 612
Казах му да погледне и 14, но май си е решил да е 12 про макс. Пък аз нали съм жена, по дефолт не разбирам/ той разбирал повече от мен. Пръстите му са широки, но от години му се събират добри сумички от РД и НГ, с които сме купували колелета, телефон, тротинетка, правил си е разни ремонти по колело и тротинетки... Не е непостижимо, към момента вече има около 500 готови събрани.

# 613
  • Мадрид / София
Вече са отговорили достатъчно ясно какво да се гледа. 128 ГБ като памет, че и повече ако може. При айфоните паметта е оптимизирана и по-бавно се запълва отколкото при Андройд.  Какво друго да гледате - зависи какво го интересува младежа. Големината на екрана - според предпочитанията. Ако е ползван телефон да има гаранция поне 1 година ако случайно даде проблем някакъв. Батерията да е над 90% живот. Разлики между 12, 13 дори 14 няма голяма такава. По-значимите разлики са между 12,13,14 и 12,13,14 про макс. Про макс са с повече възможности, но и са по-скъпи. Чистите 12,13,14 (и другите като 15,16) са олекотени версии, базисни модели. Това не ги прави по-лоши като качество, а само с по-малки възможности. Смятам, че за младежа ще са добър вариант. И също смятам, че след като той ще си събира парите и ще ги вложи в телефона, отношението му към телефона ще е по-различно от колкото ако друг му го купи. Ама може и да бъркам.

# 614
Здравейте. Синът ми, който е на 11 е решил да си събере пари за айфон 12 про макс или 13 про макс...
4-5 годишен телефон могат да купят само предпочитащите iPhone и никой друг.

Скрит текст:

Според мен зависи най-вече какво точно търсите в телефона
Скрит текст:

В такъв случай купи най-доброто, което можеш да си позволиш, щом рядко сменяш.

Общи условия

Активация на акаунт