Избор на телефон - 3 тема

• 28 782
  • 746
  •   2
Отговори
# 705
  • София
Какво се случва когато изтече софтуерната поддръжка? За самсунг ме интересува.
Преди 4 г четях тази тема и тогава това не се обсъждаше.

# 706
Какво се случва когато изтече софтуерната поддръжка? За самсунг ме интересува.
Преди 4 г четях тази тема и тогава това не се обсъждаше.
Нищо. Приложенията се обновяват дълги години след това. Ползваш си телефона нормално.

# 707
един глас за A56. 6 години актуализации, сравнително добра камера, едно от най-добрите менюта Oneui, батерията е добра, някои се оплакват от силата на звънене - но лично на мен ми е ок, според мен едно от нас-стабилните представяния без бъгове.
xiaomi е с повече памет. но тяхната подредба на менюто на мен не ми е толкова интуитивна. камерата е  по-слаба като цялостно представяне ( имат добър основен сензор, но другите два сензора - ултраширокия и макро са като за украса). клиентка снима само с основния сензор. 4 години поддръжка на софтуера.

Чудя се дали има реален смисъл да доплатя около 200 лв. за версията с 12 GB RAM, вместо по-масовата и по-достъпна в момента 8 GB RAM версия, която често излиза на промоции ?

# 708
dudjkolanemie - рамта не е толкова проблем, защото имат функция да заделят част от вътрешната памет за RAM+ и така става повече ( напр. S23 ultra с 256GB има 8 рам, но си е флагман и лети) по-важното е да вземете с 256GB вътрешна памет, а не такъв със 128.
До горните мнения за А56 намира 128 се намира за 520 - 530, а с 256 ГБ над 600 лева. Вече ако давате препоръки в диапазона от около 900-1000 лв може да вземе чист S24 да кажем ( FE версиите сe позиционират между А5.. и чиста S2...), Honor 400 pro

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 15:34 от pirin2019

# 709
dudjkolanemie - рамта не е толкова проблем, защото имат функция да заделят част от вътрешната памет за RAM+ и така става повече ( напр. S23 ultra с 256GB има 8 рам, но си е флагман и лети) по-важното е да вземете с 256GB вътрешна памет, а не такъв със 128.
До горните мнения за А56 намира 128 се намира за 520 - 530, а с 256 ГБ над 600 лева. Вече ако давате препоръки в диапазона от около 900-1000 лв може да вземе чист S24 да кажем ( FE версиите сe позиционират между А5.. и чиста S2...), Honor 400 pro

Много благодаря, наистина помогнахте да се насоча към A56 с 8 GB RAM и 256 GB вътрешна памет. Моделът е доста разпространен при големите търговци като Ozon, eMAG, Technomarket и CityTel и има шанс дори да бъде намален в следващите дни, тъй като е масов модел, а и се очаква новата версия, доколкото ChatGPT спомена.

Компетенцията по тази тема е минимална, затова помощта Ви беше изключително ценна и наистина полезна. Искрена благодарност, че има хора като Вас, които отделят от личното си време, за да помагат на други, които нямат опит в тази област.

Странното е, че в търговските сайтове цената е около 650-680 лв., а в официалния сайт на Samsung е 1000 лв., което е наистина фрапиращо.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 15:58 от dudjkolanemie

# 710
Харесала съм един телефон, който за съжаление, по сайтовете не го намалят и ми е над бюджета. Намират се в OLX модели. Ако реша да си поръчам какво да гледам, какво са рисковете?
Става въпрос за купен от хипермаркет декември месец, гаранционен.
Аз без гаранция не бих взела така или иначе, но има ли някакви уловки?

# 711
Един от рисковете в олх, че може да е на изплащане. И ще му внасяш вноските.

# 712
Ако е платен в брой, и е гаранционен, вземай

# 713
Харесала съм един телефон, който за съжаление, по сайтовете не го намалят и ми е над бюджета. Намират се в OLX модели. Ако реша да си поръчам какво да гледам, какво са рисковете?
Става въпрос за купен от хипермаркет декември месец, гаранционен.
Аз без гаранция не бих взела така или иначе, но има ли някакви уловки?
При получаването още с включването, освен върнати фабрични настройки бих проверила и дали не е заключено устройството от предишния собственик, т.е. ще включа телефона до пълен старт и въвеждане на гугъл акаунт
Скрит текст:
наскоро ми попадна пост из фейса, в който автора, бе купил на мн изгодна цена телефон от заложна къща. Там пробвал само ресетнат ли е и платил. Като се прибрал и тръгнал да активира, направил настройките и, когато дойде момента за използване на телефона иска пин код за отключване и до там. Сподели, че е носен в сервизи, преинсталиран е софтуера, пробвал и тотал рестарт (не разбирам особено, но само с бутоните за звука и за изключване се стига до един вид нулиране на вс настройки и пак не става) Та това си го отбелязах, че е нещо важно при покупка

# 714
Miss M: доста неща се гледат при покупка от олх. най-добре  запечатана кутия - че приказки взел съм го от 3 месеца, ама не е ползван. Бих изисквал дата на покупка - да е купен възможно най-скоро. второ много важно условие особено ако е САМСУНГ - трябва да е купен в брой ( ако е на лизинг го заключват  и после нищо няма да можете на направите - даже и в сервиз) - накарайте да снимат касовата бележка преди да ви го изпратят - трябва да има телефона имеи и да пише в брой. Ако кажат нямаме касова бележка, а само протокол - бягайте далеч.
сравнете имеи номера от гаранционната карта  с имеи на телефона - трябва да съвпадат
при отворена кутия разглеждате внимателно ръбовете,

# 715
Благодаря за помощта за OLX.
Уж платен в брой, подходящ за подарък, а в действителност се мъдри едно там "на кредит". Май не е читава работата...

И това е обява от заложна къща

# 716
На лизинг е взет телефонът, първоначалната вноска е 39.95. Според мен се насочете към друга обява, защото няма гаранция, че човекът, който е взел кредит, ще го изплаща редовно.

# 717
не му е стигнал лимитът за лизинг. или нарочно е пуснал малко в брой за заблуда. някои показват касови бележки пише плащане по фактура - те реално си плащат сметките. Измамници пълно. Имаше в олх един продава телефона си за части -купил го от друг потребител в платформата, измамен и после телефона  заключен  в сервизите не са могли да го отключат. сега има тухла казано на жаргон - няма телефон

# 718
В понеделник купихме на детето така бленувания айфон, твърдо стоя на 12 про макс от Флип, като нов, 256 памет. Доплатих за нова батерия. Стъпи на 418. Вчера го взехме. Наистина външно е неразличим от нов. Имаме проблем с настройките, тъй като аз не съм с айфон, а той няма навършени 12, но ни посъветваха да се обърнем за помощ към един малък сервиз до нас.

# 719
  • Мадрид / София
В понеделник купихме на детето така бленувания айфон, твърдо стоя на 12 про макс от Флип, като нов, 256 памет. Доплатих за нова батерия. Стъпи на 418. Вчера го взехме. Наистина външно е неразличим от нов. Имаме проблем с настройките, тъй като аз не съм с айфон, а той няма навършени 12, но ни посъветваха да се обърнем за помощ към един малък сервиз до нас.
Честито.
Вече може да се прехвърли настройката от Андроид на Айфон. Има опция при началото на настройките. Има ли проблем да го настроиш все едно е твой? Не виждам  да не може, но може да имате друго предвид, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт