Избор на телефон - 3 тема

• 28 781
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
# 691
  • Мадрид / София
На кои марки?

# 692
Сменял съм на apple watch 3 и 6. Само предполагам, че на всичко което не тип гривна може да се замени.

# 693
На Самсунг съм сменяла аз.

# 694
Въпрос: могат ли да се сменят батериите на смарт часовниците?
За моженето може, но ако е бил водоустойчив, след това може вече да не е.

# 695
Това е сигурно. След такава "операция" губи всякакви такива екстри

# 696
  • Мадрид / София
За смарт часовник на Ейпъл не сменят батерията, а ти дават друг часовник реновиран от същия модел с гаранция 3 месеца ако имат от този модел. Има някои модели, които вече са извън класацията и ги няма никъде за продажба/ремонт. Не ги приемат. Стана ми интересно дали се прилага същата практика и за другите марки смарт часовници.

# 697
Реновираният е със сменена батерия. Най-често китаец, с поносими характеристики.

# 698
  • Мадрид / София
Реновираният е със сменена батерия. Най-често китаец, с поносими характеристики.
Става дума за практика на официален сервиз на Apple. Заменят твоя с реновиран, като заплатиш 100€ и ти дават такъв с батерия 100% и гаранция 3 месеца от централата на Apple. Това за модел Apple watch 7 + cellular (телефон). В България каква е практиката на официалните сервизи?

# 699
Нямам представа. Не "консумирам" ябълки. Това какво общо има с първоначалния въпрос?

# 700
За смарт часовник на Ейпъл не сменят батерията, а ти дават друг часовник реновиран от същия модел с гаранция 3 месеца ако имат от този модел. Има някои модели, които вече са извън класацията и ги няма никъде за продажба/ремонт. Не ги приемат. Стана ми интересно дали се прилага същата практика и за другите марки смарт часовници.
Каква е разликата дали ще сменят батерията на твоя или на някой друг и ще ти дадат другия??? Rolling Eyes Значи реално сменят батерията. Твоят пък в последствие ще се озове в ръцете на някой друг.

# 701
  • Мадрид / София
Каква е разликата дали ще сменят батерията на твоя или на някой друг и ще ти дадат другия??? Rolling Eyes Значи реално сменят батерията. Твоят пък в последствие ще се озове в ръцете на някой друг.
Нямам представа. Изненадана съм от тази практика и се запитах дали така се постъпва и с другите марки смарт часовници. И дали в България има такава практика.

# 702
нуждая се от мнения и съвети при избор на телефон.
Търся издръжливост и добра камера, без да се играят игри на него
В момента се колебая между два модела:

📱 Samsung Galaxy A56 5G 12/256 GB – около 860 лв.
📱 Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512 GB + 12 GB RAM – около 720 лв.

И двата телефона изглеждат добри, но искам реални впечатления по отношение на:
• качество на камерата при снимки/видео
• софтуер и ъпдейти
• батерия и издръжливост
• ежедневна работа и стабилност на системата

Кой от двата бихте препоръчали и защо?
Благодаря предварително за мненията!

# 703
един глас за A56. 6 години актуализации, сравнително добра камера, едно от най-добрите менюта Oneui, батерията е добра, някои се оплакват от силата на звънене - но лично на мен ми е ок, според мен едно от нас-стабилните представяния без бъгове.
xiaomi е с повече памет. но тяхната подредба на менюто на мен не ми е толкова интуитивна. камерата е  по-слаба като цялостно представяне ( имат добър основен сензор, но другите два сензора - ултраширокия и макро са като за украса). клиентка снима само с основния сензор. 4 години поддръжка на софтуера.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 15:58 от pirin2019

# 704
Изисквнането за добра камера е препани камък - бюджетните телефони правят в най-добрия случай прилични снимки.

Проверете в големите вериги дали няма останал Samsung Galaxy S24 FE - май се движи около 900 лв. Това е миналогодишен модел, обаче камерите на серия A (A56 и подобни) като качество са по-слаби от флагманските S. S24 FE има обявени 7 години ъпдейти, което в момента означава почти 6 години софтуерна поддръжка, и като цяло си заслужава за тази цена. Наследникът Galaxy S25 FE е около 1460 лв, но като характеристики двата модела са близки.

Samsung A56 е приличен телефон, но с неоправдано висока цена - по време на Черния петък в немския Amazon миналогодишния стандартен Pixel 9 беше на сходна стойност. Сега само базовия Pixel 9a е на някакво намаление и се вмества в бюджета. Пикселите също имат 7 години софтуерна поддръжка и при снимане се представят по-добре от A56. Pixel 9a има голяма батерия, но се зарежда сравнително бавно и не на всеки допада големия безел на екрана.

В китайския лагер интересен вариант е Xiaomi 15T 256GB / 12GB, който може да се намери за около 950 лв. Снима добре, модел от тази година и има 4 години ОС ъпдейти + още 2 години секюрити пачове. Миналогодишния Xiaomi 14T излиза по-изгоднно, но софтуерната подръжка е по-кратка.

Общи условия

Активация на акаунт