Избор на телефон - 3 тема

• 15 508
  • 458
  •   1
Отговори
# 135
На телефон за 250 лева черен цвят, розовата му версия беше към 300 лева.

Чудя се за протектор на телефон кое е по-добре - тези пластмасовите кексове от този тип:
https://www.emag.bg/kejs-za-xiaomi-redmi-14c-optim-solution-plyz … ?ref=fav_pd-title

или кожен тип портфейл?

# 136
Което на теб ще ти е удобно и няма да ти се пречка при употреба. Тези които са като порфейл/тефтер може да предпазват телефона отвсякъде, но го правят обемист и поне на мен ми се пречкат. А пък тоя телефон... все пак той служи на мен а не аз на него да слугувам, не ме устройва употребата му да ми е дразнеща по безброй пъти на ден.

# 137
  • Мадрид / София
Има и кейсове дето се пързалят. Миналото лято ми се скъса първия кейс и бързо трябваше да взема нов. Хубавичък обаче се пързаля и така от България си взех друг, с който съм и сега. Много хубава картинка ама е плътна и не се вижда цвета на гърба на телефона. Предния кейс беше прозрачен с картинка, но се виждаше и цвета на гърба като фон и си пасваха добре.

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Кейс тип тефтер не купувам, откакто, въпреки него, телефонът ми падна върху дисплея си и същият се спука (падайки кейсът се отвори). Аз залагам на силиконово гръбче и протектор стъкло. Друго не ми е удобно.

# 139
права е blue.angel. тип тефтер е обемист. добър е, но стига да не падне като се разтвори - или да комбинира тефтера със протектор отпред. най-добре стъкло, има и едни нови самовъстановяващи се протектори за екрана и гръбче

# 140
  • до най-прекрасния мъж
Най-куриозното в случая е, че имах протектор, но понеже беше счупен и  ядяха стъкълца, го махнах с идеята следобед да отида да ми сложат нов. Опитвайки се да си прибера телефона в джоба със затворен кейс (пластмасов беше целият), той се плъзна по крака ми, отвори се и падна на дисплея си. Не му било писано да е мой (на 7 м, в гаранция, но тя не покрива такива случаи).

# 141
Аз пък имам някъде из нас купен протектор, обаче докато се наканя да го сложа телефона ми пада няколко пъти и нищо му нямаше, та се отказах, защото предния протектор от падания беше се пропукал. Та си карам без, а телефона ми напоследък доста полита към земята, но удържа. Има значение какъв е дисплея явно.

# 142
Да, вече не се напуква дисплеят на дребно при горила глас и пр., както ми се е случвало при по-ранни телефони. Аз протектори не съм купувала досега, понеже все евтини телефони купувам и чак толкова не им треперя. Стъклото на дисплея е издържало на многократни падания от височина, обикновено на теракот, защото телефонът обикновено ми се изплъзва от джоба, когато вдигам крака да ходя навън по стълбище, което е с плочки от теракот. Проблемът е, че камерите явно не са от толкова нечупливо стъкло като дисплея и заминават, също така пластмасовият корпус на самия телефон е от евтина пластмаса и там при пластмасата в краищата на дисплея стават поражения. Иначе си продължават да си работят, дори и изпускане във вода изтърпяват. Сега заради камерата реших да му сложа протектор на новия, защото със сигурност ще го изпускам. Дойде с пластмасово гръбче, но камерата пак е открита.

# 143
Има удароустойчиви калъфчета с капачета, но са масивни и тежки.
Имам такова от Тему, но не ми е удобно, отидох в магазин за аксесоари и пробвах наред докато си харесам.

# 144
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук, ако ме насочите и към други теми, ще публикувам и там, тъкмо да събера повече мнения. Взех си модел на Xiaomi от голяма верига. Моделът е от 2023 г. и е ползван за мострен. Идва от друг град, защото тук нямаше цвета. Отворих го и видях, че има много малки, за някои незабележими, драскотини на рамката/ панела на камерата. Мога да го върна, предлагат ми да го сторнират (не знам дали ще върнат парите или ще ми дадат ваучер) или да си взема по-новия модел, който няма да е бил отварян. Консултантите твърдят, че бил под витрината и няма да му окаже влияние на работата, но ако не е бил ползван, как е одраскан?! Та сега се чудя дали да го запазя, защото го харесвам и не ми се дават още 250 лв. за новия модел. Ще се радвам да споделите опит и съвет! Пожелавам Светли празници!

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 00:25 от anmasu

# 145
  • Мадрид / София
Щом като е бил за мостра може да е бил одраскан при поставянето му на мястото за оглед. То зависи как е в магазина това изложение. Това е много малък проблем, който с протектора и кейса се ликвидират, тоест не ги виждаш. Преди да го вземеш попитай как стои въпроса с връщането му в случай, че се окаже дефектен и ти дава проблеми. В зависимост от отговора и дали те устройва, решаваш как да постъпиш - дали да го вземеш или да си вземеш новия модел.

# 146
Аз съм го взела, но няма проблем да го върна. Имам гаранция от 2 г. за устройството и 6 месеца за батерията, но май за всички телефони е така, така че си мисля, че не би трябвало да има проблем. Просто чета за телефони, които са уж нови, пък се оказват ползвани.
Щом като е бил за мостра може да е бил одраскан при поставянето му на мястото за оглед. То зависи как е в магазина това изложение. Това е много малък проблем, който с протектора и кейса се ликвидират, тоест не ги виждаш. Преди да го вземеш попитай как стои въпроса с връщането му в случай, че се окаже дефектен и ти дава проблеми. В зависимост от отговора и дали те устройва, решаваш как да постъпиш - дали да го вземеш или да си вземеш новия модел.

# 147
  • до най-прекрасния мъж
Мострите се вадят, пипат, пробват дори да са зад витрина (макар и не толкова често колкото останалите изложени телефони) и е нормално да имат драскотини и следи от ползване. За мен това си е мострен ползван телефон, аз не бих го задържала или поне не на редовна цена.

# 148
Да, затова се чудя, защото консултантът (който ни е и познат) твърди, че щом нещо се показвало на дисплея, даже не бил включван, което ме притеснява, че е откровена лъжа. Ако не беше включван, щеше да е без драскотина, запечатан и да има фолио и на камерата, а такова няма.
Мострите се вадят, пипат, пробват дори да са зад витрина (макар и не толкова често колкото останалите изложени телефони) и е нормално да имат драскотини и следи от ползване. За мен това си е мострен ползван телефон, аз не бих го задържала или поне не на редовна цена.

# 149
  • Мадрид / София
Щом си притеснена - не го мисли, върни го и си вземи новия модел. Ще дадеш пари в повече, но ще бъдеш спокойна, а това си е печалба. След няколко месеца ще си забравила за тези пари.

Общи условия

Активация на акаунт