Избор на телефон - 3 тема

• 15 522
  • 458
  •   1
Отговори
# 150
Да, затова се чудя, защото консултантът (който ни е и познат) твърди, че щом нещо се показвало на дисплея, даже не бил включван, което ме притеснява, че е откровена лъжа. Ако не беше включван, щеше да е без драскотина, запечатан и да има фолио и на камерата, а такова няма.
Мострите се вадят, пипат, пробват дори да са зад витрина (макар и не толкова често колкото останалите изложени телефони) и е нормално да имат драскотини и следи от ползване. За мен това си е мострен ползван телефон, аз не бих го задържала или поне не на редовна цена.

Аз получих телефон, видимо неупотребяван, отвън запечатана кутията с целофан, вътре телефонът нямаше фолио на дисплея и гърба.

# 151
кукумицинка, и какво стана? На мен ми е за пръв път, но аз бях предупредена, че е мострен и няма да е запечатан. Много благодаря, Angela61 и blue.angel!
Да, затова се чудя, защото консултантът (който ни е и познат) твърди, че щом нещо се показвало на дисплея, даже не бил включван, което ме притеснява, че е откровена лъжа. Ако не беше включван, щеше да е без драскотина, запечатан и да има фолио и на камерата, а такова няма.
Мострите се вадят, пипат, пробват дори да са зад витрина (макар и не толкова често колкото останалите изложени телефони) и е нормално да имат драскотини и следи от ползване. За мен това си е мострен ползван телефон, аз не бих го задържала или поне не на редовна цена.

Аз получих телефон, видимо неупотребяван, отвън запечатана кутията с целофан, вътре телефонът нямаше фолио на дисплея и гърба.

# 152
Отговорите се пишат след цитата отдолу, а не отгоре!

И тези в заключените витрини се показват и пускат, на който поиска. След време всички имат драскотини, но това не пречи на работата, нито на камерата. Фолиата ги махат, за да се вижда хубаво телефона. Няма драма. Проблем е, ако е от тези, които са постоянно включени. На тях батерията е заминала.
За мострените неща предлагат отстъпка, ако е от Технополис, но сигурно важи и за други вериги. Трябва да се попита.

# 153
  • гр. София
След като не пречи на работата на телефона не виждам защо се притесняваш. Би трябвало обаче да си го закупила на по-ниска цена, защото е бил мострен. Аз бих го задържала.

# 154
Намален беше, защото беше във Великденска промоция, а не защото е мострен, сега го гледам пак на старата цена - 800, взех го за 650 лв. Ами как да знам дали му е заминала батерията, тя имала гаранция 6 месеца? Тея неща ме притесняват, а не драскотината, дето не се и вижда от всеки. Аз така и така не пазя много, постоянно изпускам, за сметка на това, слагам протектор и калъф. Но все пак го взимам за нов, а не за 2-ра употреба.

# 155
Щом се притеснявате, върнете го и доплатете нужната сума отгоре, за да вземете по-новия модел. Спокойствието цена няма, а и не става въпрос за телефон 200-300 лв., който и да се развали, бихте прежалили с лека ръка. Не е сигурно дали е бил съхраняван добре, както и как е експлоатиран от клиентите, щом е бил мостра. А дали е държан само и единствено под стъкло, още по-малко може да се каже и твърди с убеденост от служител, пък бил той и приятел, просто защото не е единственият служител в магазина и не е постоянно на смяна. Той отговаря за себе си и за своите действия, но не и за тези на колегите си. Още един плюс към по-новия телефон - по-дълга софтуерна поддръжка.

# 156
инсталирайте приложение като AccuBatter  или подобно за да видите състоянието на батерията. Иначе чревоугодник ви каза, а и аз съм прибирал,изваждал и размествал телефони - колкото и да се пазят като са мострени се появява някоя драскотина. Ако ви е толкова страх си вземете такъв, който сте сигурна, че не е мостра. Коментирахме, че с един калъф няма да разберете цвета на телефона. Аз ако купувах телефон бих си взел модел от който имат няколко бройки да съм сигурен, че не е бил на витрина и постоянно захранване ( както пак каза чревоугодник батерията заминава).
кукумицинка зависи от къде сте получили телефона -явно е бил отварян. после всеки може да сложи фолио на кутията.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 22:33 от pirin2019

# 157
Еее, много Ви благодаря, Andrea и pirin2019! Ще погледна приложенията за батерии. Ако дадат данни, че е добре батерията, ще помисля дали да го оставя. Не ме притеснява драскотината. Просто, когато взимам техника, в частност телефон, го използвам, докато работи. Последният телефон, пак Xiaomi, ползвах над 4 години и нямаше да го сменям, но го откраднаха.

# 158
кукумицинка, и какво стана? На мен ми е за пръв път, но аз бях предупредена, че е мострен и няма да е запечатан. Много благодаря, Angela61 и blue.angel!

Ами, нищо, всъщност не бях забелязала, че няма, чак когато ти писа за липсата на фолио, се присетих, че и моят нямаше, скоро го купувах, също Xiaomi.

# 159
Батерията, ако е добре няма нужда от притеснения - нататък всичко е до късмет и модел ( батерията е консуматив и затова за нея са ви дали само 6 месеца гаранция - някои сервизи пък я считат за част от телефона и за нея дават 2 години гаранция). Може модела просто  така да са си опаковани - трябва да се внимава при отваряне. дали не е бил върнат, почистен и преопакована кутията.

# 160
Батерията, ако е добре няма нужда от притеснения - нататък всичко е до късмет и модел ( батерията е консуматив и затова за нея са ви дали само 6 месеца гаранция - някои сервизи пък я считат за част от телефона и за нея дават 2 години гаранция). Може модела просто  така да са си опаковани - трябва да се внимава при отваряне. дали не е бил върнат, почистен и преопакована кутията.
Това с батерията и 6 месеца гаранция е стара информация. Батерията, която е вградена в телефона, няма как да е консуматив, който можеш да смениш. Длъжни са да уважат гаранцията, ако проблемът е в батерията до 2г. от покупката и го правят, независимо от уреда. Батериите за дистанционните(на ТВ например) са вече консуматив, който сам си сменяш.

# 161
  • до най-прекрасния мъж
Не е по темата, извинявам се за което, но! Видимо разпечатана фурна, видимо била мостра (енергийният ѝ етикет беше залепен на вратата, нещо, което не идва така фабрично) точно в Технополис се опитаха да ми продадат за редовна. Да, беше намалена, но се опитваха да ме убедят, че НЕ Е мостра. Когато все пак, виждайки отваряния кашон, настоях да я отворят, видях етикета и вдлъбнатината на горния капак. Консултантът смотолеви нещо неразбираемо, а аз я отказах. До преди да я отвори ме убеждаваше, че било абсурд да е мостра, нямало кой да пази кашони и да преопакова. Да, бе, да!

# 162
Мили хора, много благодаря! Не можах да се оправя с приложенията за батерия, изтеглих 3, но не съм ги и разучила добре. Но намерих това видео за Xiaomi: https://www.google.com/search?q=how+to+check+battery+health+xiao … :IUeeU-zgR1g,st:0
На iphone май е много по-улеснена информацията за battery health. Много полезни ми бяхте, защото нямаше да знам за какво да гледам - никога не съм се замисляла. А консултантът или не разбира, или ме лъже, защото това което излиза при включване, се показва винаги при нулиране на фабрични настройки. Не разбирам защо човек трябва да се възползва от незнанието на околните, малко са хората, които разбират от всичко и знаят за какво да попитат. Капацитетът на батерията си го сметнах 98%, което мисля, че е добре. Иначе забелязах още драскотини, така че ако се сетите за друг фактор, който да показва изхабяване, ще съм благодарна да споделите. Ааа, и казвате, че и батерията си има 24 месеца гаранция, което има логика, защото е несменяема, тоест аз си имам тези права или зависи от политиката на магазина - от Zora е купен.

# 163
  • гр. София
А какво се показва при включване след нулирате на фабрични настройки?

# 164
Оторизираните сервизи за дадена марка са едни и същи независимо от коя от големите вериги или мобилен оператор е купен апарата. Вече ако е от малък магазин тогава е друго. За батерията - даже вече доста години има само вградени в телефоните и има 2 години гаранция на цялото устройство. Не бях разбрал откъде в купен, че тогава някой може да се опита да я подведе - а после си е занимавка с КЗП.

Общи условия

Активация на акаунт