Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 178
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
Момичета ние сме с чести ларингити особено като беше по-малък. Сега разредихме. Та за кашлица чести инхалации с физиологичен разтвор и навън. Също на нас ни помагаше и Ксизал преди лягане.
Аз не спя пък, защото сме с ниска температура отново въпреки, че ПКК и CRP са ок. Утре смятам да пусна допълнителни изследвания.

# 136
  • shumen
Sparkles,майка ми е точно така.Няма Т,но кашля ту влажно,ту сухо и гърлото я дразнеше.
So close,моята уж се пазеше,а го лепна и тя.То май няма опазване от него.
PureFlower,ние ходим на Трявна два пъти годишно и вече взех да виждам ефект.

# 137
  • Враца
Няма как да не отбележа, че откакто имам деца и дори преди ясления им период, март месец е най-ужасния месец откъм болести. При нас също нещата не са цветни. Дъщеря ми миналата седмица беше с вирус, уж РСВ, но теста така и не беше положителен. Започна с паднал глас, кашлица, малко температура, удари я в ухото, пихме антибиотик и в петък беше с хрипове. Цял уикенд правим инхалации, уж е по-добре, но междувременно сина ми от петък е с давеща кашлица и температура. Тестовете и на него за всичко бяха отрицателни. В неделя вечерта на фона на антибиотика и всички усилия, които положих за да се по-добри уикенда, тя вдигна температура, в 3 през нощта се събуди с ужасен пристъп на кашлица и каза, че гърдите я болят. Бях сигурна, че е пневмония, облякох я, отидохме в спешното и ни настаниха в детско отделение. Слава богу няма пневмония, а ларинготрахеит, но с положителен тест за грип Б. Не мога да повярвам, че 3 дни правя тестове и на двете деца и бяха отрицателни и чак на 3тия ден позитивира. Пият Тамифлу, тя е и на венозен антибиотик и се надявам да му се вижда края на този ужас. Междувременно и аз от днес съм с 39градуса температура, никога до сега не сме карали грип, но за всичко си има първи път. Та ако видите температура до 39 градуса, червени очи, болки в краката и давеща кашлица, имайте предвид, че още има грип.

# 138
  • shumen
Анелия,има все още грип.За тестовете много зависи колко правилно са направени.

# 139
Oх, аз от това се притеснявам - че тестовете им за рсв са били фалшиво отрицателни 😩 кашлят като магарета и двете, ту влажно, ту сухо. Голямото е на инхалации, малкото на сироп атусин бебе. Като че ли им намаляха сополите, обаче не ми е баш. Може би ще взема днес да им бръкна по носовете в домашни условия. Когато голямата караше грип А в болницата всичко беше отрицателно, у дома на следващия ден светна касетката веднага. Оф оф оф, остарях и побелях с тия деца!

# 140
  • shumen
И аз винаги правя ли тест и излезе ли отрицателен си имам едно наум.При моя така за корона вирус вкъщи излезе положителен,а в лаборатория отрицателен.След ден направих втори в лаборатория и беше положителен.Затова оттогава си имам едно наум.

# 141
Аз за грип правих в нас беше комбиниран за грип А и В и ковид.Нз дали бръкнах достатъчно но имаше бледа черта на В.

# 142
Ох моята снощи почти не е спала от кашлица, в 2:30 не издържах и направих чист пулмикорт и малко я отпусна и заспа. Поддържа си от вчера 37,3 най мн стигна стощи 37,8 и пак падна до 37,3. Носа се запушва пръскам назик кидс, слагам капки в носа и ушите. Преди малко обаче направих инхалация с вентолин и пулмикорт и ще видим до къде ще я докараме.

# 143
Това с кашлица и уши ми прилича на бактерия ,антибиотични капки ли слагате от колко време? Какви са сополите на нас с плевмонито бяха много гъсти ,дълги жълти и на гърпичката направо седяха като желе от тези за игра дето са.А тези от стафилококи ауреус бяха по течни и направо все едно пяна от носа.А моракселата много гъсти и зелени направо си висяха от носа като гаврошче беше.🤣

# 144
Барбалена, как сте вие, днес сте на преглед, нали?

Мимчо, детето има утре Рд, нали? Бързо да се подобрява.

Аз пуснах моето на ясла след над 2 седмици и няколко дни лечение. Със свито сърце, дано скоро не боледува. Вентолинът подейства отлично на кашлицата.

# 145
И моето се обзаведе с кашлица ,влажна отхрачваща ,сопол.не вади толкова ,метнах го от снощи с инхалации с кависепт ,но си кашля почти не съм спала ...от ноември всеки месец съм в болничен буквално ...

# 146
Да, утре е РД - то, сополите са гъсти и жълти, кашлицата става сякаш суха но постоянна, поддържа 37,3 до 37,8 най много снощи. Слагам капки в носа и в ушите Сперсадекс,пръскам в гърлото и Тантум Верде нз дали има смисъл при положение че правя инхалации с вентолин, пулмикорт от днес смесено и физиологичен. Баща й вчера донесе комбиниран тест за грип А, Б И КОВИД  и тази сутрин я тествах, всичко е отрицателно. Сега чакам да ми пратят и за РСВ и евентуално утре да я тествам ако продължава да поддържа тази температура. Имам уговорка с двамата лекари утре да пиша как се държи кашлицата а в четвъртък сме на преглед, но се чудя дали днес да не отида и до личната да я види.

# 147
Като стана въпрос за инхалации с вентолин, някой знае ли точно колко време след вентолин не се чува нищо на слушалка. Знам от пулмолог, че и да има хрип, направиш ли инхалация с вентолин и отидеш на преглед не се чува нищо за няколко часа, но не помня колко. А в четвъртък сме на преглед на обяд и се чудя кога да я направя.

# 148
So Close, чакаме за преглед...

Ох, това за вентолина и прегледа не го знаех. Ние правихме инхалация преди 3 часа

Кошмар... Ако знаете едно дете как буха в кабинета Sob Остава да лепнем още нещо Sob

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 11:50 от Барбалена

# 149
След антибиотично лечение и 6дни температура, лечение за гнойна ангина реших да тествам.картинката е .. Днес имам час при детски пулмолог,надявам се да не е слязло надолу

Общи условия

Активация на акаунт