Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 148
  • 783
  •   1
Отговори
# 120
Барбалена,моя е правил и пневмония и бронхеолит почти без Т и кашлица.Аз тогава и двата пъти си мислех,че минава,но педи ни прати на снимка и хоп пневмония и бронхеолит.
А как разбрахте че нещо не е наред?

# 121
The doors,и аз бях същата.Но свикнах и не го водя още на ден 1 на лекар.
Fire lady,моя започна РСВ с ниска Т и покашляне.
Много благодаря за отговора. А колко дни имахте температура?
С малкия ми син лежахме миналата седмица в Софиямед. Претъпкано беше детското отделение, бяхме три майки с три деца в стая. Едното беше с RSV,  но на следващия ден го преместиха. В мин. понеделник и вторник ни правила 6 кратния тест за RSV корона, гри А и Б, аденовирус и микоплазмена пневмония и беше отрицателен. В четвъртък ни изписаха, имаше бронхиолит на 1г и 7м. Лекуваха го с инхалации с вентолин и пулмикорт ( нашият инхалатор) на системи с натриев хлорид и орбазон щ, без АБ. Също и снимка му правиха. Остана кашлица и лечение за вкъщи. Обаче от събота следобяд вдига температура 37.8-38 в ухото. Изписаха му АБ за нос и нов тест за RSV  не бил бил реален. Аз от днес също имам температура такава. Големият ми син беше с хрема и запушен нос като се прибрахме,  та нещо или от болницата или от него ни е хванало.

# 122
  • shumen
FrozenBuble,прокашляше се по 3-4 пъти на ден тогава и го заведох на лекар за слушалка.Педи го преслуша,чу леки хрипове,но понеже от дълго време си влачеше кашлицата и ни прати на снимка и цъфна пневмония.
Fire lady,кашлицата си я влачи дълго.Но на 5 ден от РСВ  беше вече с бронхит.Щом имате и Вие Т ми прилича точно на РСВ.

# 123
И според мен е РСВ и сте го хванали в болницата. Много е заразен, не знам как може да смесват РСВ с деца болни от друго. Малкият син ни зарази и всички цъфнахме точно около седмица след първите му симптоми.

# 124
Абсурдно е да слагат в 1 стая болни с рсв и болни от друго...лепнали сте го там. Силно заразен е.

# 125
Танче избери някакви витамини, аз в момента на малкия не давам витамини и до сега не съм му давала (3г) освен вит. Д и С. Марсианци и саностол съм давала на големия. На малкия сега давам резиста шоко мечета, те имат вит Д само, давах му и имунобор преди това.

# 126
При нас за 3 дни поддържане на Т със запушен нодс и неповлияващи се от конвекциално лечение пускат ПКК с ЦРП и изписват АБ.

Танче, аз в момента давам на синът ми, който е на 4,1 години Респистим таблетки за смучене (той ги хруска и гълта). Не мога да дам мнение тъй като започва 3та седмица.

Но при сегашното боледуване сефте не се разкашля.

# 127
Абсурдно е да слагат в 1 стая болни с рсв и болни от друго...лепнали сте го там. Силно заразен е.
Когато лежахме в болница с голямото, то тогава беше малко де, в стаята бебе с RSV, а моето с ангина. Сега ми е смешно, но тогава си спомням, че се питах какво ли му е на бебето, да не лепнем още нещо..когато се заговорихме с майката и тя разбра пък, че моето е с ангина и си отдъхна 😀 била се притеснила да не лепне бебето още нещо. А те и двете деца си лежаха в леглата на разстояние. Бебето няма как да стане да де разхожда, а моето толкова зле, че също не ставаше, но ние майките притеснени. После обаче бебето го преместиха другаде защото имаше проблеми с дишането.

# 128
Да се оплача и аз. Писах малко по-назад, че малкият вдигна температура в събота, пускахме изследвания, които бяха добре, бяхме на 2 прегледа и ни изписаха само пулмикорт. Днес бяхме на преглед при частната ни педиатърка, имаше съмнение за пневмония, изпрати ни на снимка и излезе бронхит. Вмомента сме на инхалации с вентолин, пулмикорт, клацид и флудитек. Не знам как стана това чудо за ден и половина. Не сме правили тест, но според мен е  рсв, тестовете за грип и ковид са отрицателни. Не знам как ни дойде това на главата, единствено ходихме на закрито в лидъл и ако го е лепнал от там е супер нелепо. Яд ме е много, защото цяла зима баткото не ходи на градина да пазим малкия и сега тежката артилерия. От друга страна можеше и по-зле да е..с пневмония. В четвъртък сме на преглед да се прецени 7 или 10 дни АБ и колко дни инхалации.

# 129
РСВ е много заразен, не е нужен особен контакт за да се заразиш. В групата в яслата не остана дете, което не го хвана, че и госпожите.

# 130
  • shumen
РСВ е силно заразен.Вкъщи се зарази и майка ми,но с тази разлика,че е без Т.

# 131
И моята се зарази...дойде само за 2 дни да ми помогне с детето. Храни го, приспа го и разви бронхит и тя.

# 132
Pure Flower, А каква е кашлицата? И какви други симптоми има всъщност?
Моето и днес си кашля, влажно, сякаш аха да отхрачи, ама й се получава 1 от 10 пъти...
Утре ще видя как е, би трябвало и тестовете да пристигнат, мисля че вече на пети ден, ако има нещо, ще отчете. И ако няма промяна, ще я водя до ЛЛ...

# 133
Оф и аз карам нещо странно без температура след вируса с температура и кашлица на сина, но и колежка беше болна. Първо ми задрезгавя гласа за кратко в петък сутринта, следобед засякох един път 37 но тази температура спадна сама, на следващата сутрин се чувствах супер, следобед ме задразни трахеята и започна гадна суха кашлица. Като легнах следобед замалко трахеята ме задра толкова че се откъртиха храчки. В неделя същата работа засякох и 37.1, тази сутрин нямах. Днес ми тръгна и течна хрема и нямах позиви да кашлям. Сега хремата спря
 Легнах малко пред телевизора и съм заспала при ставането ми се разкашлях едно и започнаха пак да се къртят храчки. Температура нямам. Чудя се може ли да е същия вирус като на сина, досега такова бързо разкашляне
без температура не ми се беше случвало.
На кой отчита теста за RSV вирус?

# 134
Pure Flower, А каква е кашлицата? И какви други симптоми има всъщност?
Моето и днес си кашля, влажно, сякаш аха да отхрачи, ама й се получава 1 от 10 пъти...
Утре ще видя как е, би трябвало и тестовете да пристигнат, мисля че вече на пети ден, ако има нещо, ще отчете. И ако няма промяна, ще я водя до ЛЛ...
Аз още вчера се усъмних, че не отиват на добре нещата. Кашлицата е груба, на моменти ясно се чува храчката, в други обаче е суха. Всичко се разви за часове, второ дете ми е и такова чудо не съм виждала. Не е като да е бил без лечение, отчитам за себе си като грешка, че се доверих на лекарите и не включих вентолин. Но казаха категорично, че на този етап няма бронхоспазъм и не е необходим. Сега освен пулмикорта и вентолина имаме и бонус - АБ. Поне не е стигнало до пневмония, ни ние имаме опит със спазми при малкия и това ми е най-големия страх. От май миналата година не беше правил и от сега мисля как да процедираме занапаред. Миналата година правихме климатолечение, две седмици на планина и още две седмици на море - да диша йодни пари. Нищо че сме от Варна, ходихме на северното черноморие, че уж там са по-концентрирани. Явно тази година ще повтаряме упражнението.

Общи условия

Активация на акаунт