Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 111
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Танче,за леко запушен нос само са много АБ капки.Щом няма други симптоми детето аз не бих ги слагала.
Рейна,дано подейства вторият АБ.

# 106
Барбалена, то май… нищо от това написаното не беше към теб Simple Smile освен за АБ и какво бих направила аз. Коментирах си по каквото пишат другите момичета, през мойта призма, разбирания и опит за моето боледуващо дете.

Напълно те разбирам между другото, защото аз подобен кошмар играя почти всеки път. Айде наскоро не, ама миналата година… затова чета, чета, чета, информирам се, гледам, чудя се, за да се изкарам от лудостта.

# 107
Бабъл, ето ги, ни цена, ни нищо, само за фирми са май:
https://www.ridacom.com/products/view/7743

Малкият днес ЛЛ отново чуха хрипчета. Заведохме го още един преглед след това, потвърдиха, че се чуват хрипчета/шум, пуснаха тези кръвни, но нямало нужда от снимка. Това са резултатите. На място ни казаха бронхит, в амбулаторния лист пише бронхиолит. Връщат Вентолина за 5 дена, СПИРАТ Пулмикорта и включват Аугментин...

Защо отидохме на лекар? Днес измерих 37.1, детето хърка като спи, плюнчи се и му се разпенва много слюнката. Сополи няма, не кашля, но диша като със запушен нос. Сега не знам как да го лекуваме, с или без АБ, без Пулмикорт, както ни изписаха или да го включа на своя глава. So Close, почва да прилича на вашия случай май.... Ще се гръмна просто...

На мен като 3та сливица ми звучи или се бъркам? Нямам опит, но от това което разказват други майки.

Иначе писах на фирмата дали може да се закупят от името на физическо лице. Ако искат минимимална бройка, мисля че ще се съберем хора. Поне тук от темата 😃😅

# 108
Аз не бих дала АБ на тези изследвания, чакам и наблюдавам. Бронхит/бронхиолит няма разлика в лечението, все е Вентолин.

С или без пулмикорт?

Това е схемата за лечение от детски пулмолог при бронхиолита на сина ми преди година и нещо..

Бабъл, да, чудя се и аз дали не е трета сливица. Ще направим консултация с УНГ, само да прескочим това РСВ Sob

Пиши, ако отговорят за тестовете, бих взела 10-20, според цената Simple Smile

# 109
...
А какво значение има дали е РСВ или нещо друго, че така усилено се търсят тестове? Все се лекува симптоматично, никаква разлика няма да направи + или - на теста. Да е грип разбирам, ама дали е ковид, рсв или нещо друго? Толкова много бацили върлуват, всичките по един и същ начин се проявяват, всичките по един и същ начин се лекуват - спрямо симптомите. Наскоро бях прочела нещо, което се опитвам да си налагам да спазвам, защото и аз имам такива залитания към безкрайно тестване - “не прави тестове, ако резултата няма да промени начина на лечение”. Иначе само си докарваме нерви, стрес, напрежение и в нас и в детето от безкрайно боцкане, бъркане и кво ли още не.

Има значение, всъщност и то е да знаеш какво да очакваш. Грипа очевидно е ясен. Рсв протича често прераства в бронхит, бронхиолит, пневм. Много лекари при положителен тест още в началото почват с отхрачващи, кортикостероиди и тн.
Микоплазмата и хламидия са бактерии.
Парагрипните вируси също типично слизат към дробовете.
Пак казвам идеята е да се знае какво да се очаква и да се преценят кои точно лекарства да се изпишат.

# 110
Да знаеш какво да очакваш - до някъде да. Но няма как да лекуваш преди симптомите да са се изявили. Вентолин при хрипове - бронхит, бронхиолит, пневмония, спазъм. Преди това няма как. Пулм при кашлица, ларингит. Отхрачващо преди да има какво да се отхрачи, е същото като АБ преди да има бактериална инфекция. Затова казвам - лекува се според симптоми при всичките тях. Какво да очакваш - добре. Ама при някои слиза надолу, при други удря в уши. Така че те и очакванията… не винаги се покриват.

Барбалена, пулм е кортикостероид, овладява възпаление. Може с него… някои могат и без него. Ако е суха кашлицата, ларингитна, ще помогне по-бързо да я обърне в отхрачваща. Дават го и при хрипове, пак с цел да се овладее инфекция, но е най-ефективен при ларингити. На моето дете бих го дала, заради начина по който боледува. Ако се чудя, ще задържа, но ако настъпи момент със пристъпна кашлица, ще го направя.

# 111
Но детето не кашля изобщо, или хайде, по 2-3-4 пъти на ден...

Мисля да задържа АБ-то и утре пак на преглед. Не издържам физически и психически вече...

# 112
Най-гадно е да седиш и да чакаш, да видиш как и накъде ще се развие. Колко и дали ще се влоши, как и дали ще почне да се оправя.

# 113
Барбалена, аз пак пиша, че това че има хрипове и не кашля не е добре. Да не му е малко вентолина? Аз бих правила вентолин + пулмикорт, не разбирам защо е това спиране на едното и започване на другото и после пак отначало, като могат да се правят заедно. И бих направила снимка в случая, и след това да преценя за антибиотика.
Танче, не прави нищо, според мен най-много да стане по-зле, давай витамини и добавки да го подсилиш. Не бих дала нито антибиотик, нито капки при това положение и при толкова резистентна бактерия.

# 114
  • shumen
Барбалена,моя е правил и пневмония и бронхеолит почти без Т и кашлица.Аз тогава и двата пъти си мислех,че минава,но педи ни прати на снимка и хоп пневмония и бронхеолит.

# 115
Аз (за мое съжаление) не бих могла да издържа детето 3 дни с температура без да го е видял лекар и да съм му пуснала изследвания. Ако можех, със сигурност щях да не откачам, но след лежане по болници с по-голямото, защото “нещо е настинало”, а всъщност е с пиелонефрит и црп 200 - не бих си простила да ни се случи отново. Объркани диагнози от провинцията, “няма нужда от изследвания, има вирус в момента” и “нищо му няма, чревен вирус” - до прием посреднощ заради обезводняване и липса на пишкане 12+ часа… та така.

# 116
Здравейте , да попитам има ли в момента вирус със сравнително ниска температура- 37.6- 37.9 и бистър сопол?

# 117
Барбалена, аз пак пиша, че това че има хрипове и не кашля не е добре. Да не му е малко вентолина? Аз бих правила вентолин + пулмикорт, не разбирам защо е това спиране на едното и започване на другото и после пак отначало, като могат да се правят заедно. И бих направила снимка в случая, и след това да преценя за антибиотика.
Танче, не прави нищо, според мен най-много да стане по-зле, давай витамини и добавки да го подсилиш. Не бих дала нито антибиотик, нито капки при това положение и при толкова резистентна бактерия.
Какви витамини ще ми препоръчате той е на 4 години и 3  месеца.
Какво подходящо мога да му купя.

# 118
Барбалена, изчакай до прегледа утре и ще вземете решение.

# 119
  • shumen
The doors,и аз бях същата.Но свикнах и не го водя още на ден 1 на лекар.
Fire lady,моя започна РСВ с ниска Т и покашляне.

Общи условия

Активация на акаунт