Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 110
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
Според мен не е за АБ.
Дай линк за тестовете.

# 91
Поръчах от Гален,но дали ще дойдат утре нз, ММ обиколи 8 аптеки и в половината не са ги чували, но температура стигна до 37,8 дали от ушите или друго нз. Ще пиша на лекаря да видим но сигурно ще изпише АБ

# 92
Бабъл, ето ги, ни цена, ни нищо, само за фирми са май:
https://www.ridacom.com/products/view/7743

Малкият днес ЛЛ отново чуха хрипчета. Заведохме го още един преглед след това, потвърдиха, че се чуват хрипчета/шум, пуснаха тези кръвни, но нямало нужда от снимка. Това са резултатите. На място ни казаха бронхит, в амбулаторния лист пише бронхиолит. Връщат Вентолина за 5 дена, СПИРАТ Пулмикорта и включват Аугментин...

Защо отидохме на лекар? Днес измерих 37.1, детето хърка като спи, плюнчи се и му се разпенва много слюнката. Сополи няма, не кашля, но диша като със запушен нос. Сега не знам как да го лекуваме, с или без АБ, без Пулмикорт, както ни изписаха или да го включа на своя глава. So Close, почва да прилича на вашия случай май.... Ще се гръмна просто...

# 93
барбалена това за кое детенце е? Малкия или голямото след болничното лечение. Бая си напатихте вие Sad Пожелавам ви това да е финала при вас и да няма повече разболявания:)

# 94
За малкия е Sad

# 95
Според мен към момента не е за АБ, но аз не съм лекар. Това е вирус, ЦРП му е ниско...

# 96
На моето изследванията излезнаха. Има някаква микоплазма, но не можело да се каже дали е сега или предишна инфекция. Чернодробните леко завишени, но можело да е от АБ дето го пи миналата седмица. ЦРП е 47 и лекарят не може да каже, че е точно бактериално. Предложи или да изпише друг АБ или в болницата да влезе за изследвания. Реших да опитаме с АБ, направо не ми се мисли за болница.

# 97
Записах час за този белодробен кабинет към Александровска болница за утре. Ако устискам да не почваме антибиотика...

Рейна, няма ли IgG, IgM, едното е за стара инфекция, другото за прясна. Стискам палци да подейства вторият АБ!

# 98
Ние се връщаме от преглед... Момичета, може ли да погледнете тези изследвания? За АБ ли е?

Ох, че неприятно, значи с лев са нагоре...
Аз намерих тестове 9 в 1, но са за фирми, май не продават на частни лица... Ако някой има фирма, да пускаме питане за цена и да зареждаме домашните тестове Simple Smile
Неутрофилите се повишават при бактериална инфекция. Ако пиете в момента антибиотик трябва да се види дали са намалели спрямо предишна кръвна картина ако имате, може да са се подобрили, ако не пиете може би ще е необходим

# 99
Аз не бих дала АБ на тези изследвания, чакам и наблюдавам. Бронхит/бронхиолит няма разлика в лечението, все е Вентолин.

Не бих и капала АБ капки в нос при единствен симптом “леко запушен нос”. Давайте им шанс на тея деца да ги преборват тея бацили. Утре ще иде на градина, ще лепне същата бактерия пак и какво ще правим?

А какво значение има дали е РСВ или нещо друго, че така усилено се търсят тестове? Все се лекува симптоматично, никаква разлика няма да направи + или - на теста. Да е грип разбирам, ама дали е ковид, рсв или нещо друго? Толкова много бацили върлуват, всичките по един и същ начин се проявяват, всичките по един и същ начин се лекуват - спрямо симптомите. Наскоро бях прочела нещо, което се опитвам да си налагам да спазвам, защото и аз имам такива залитания към безкрайно тестване - “не прави тестове, ако резултата няма да промени начина на лечение”. Иначе само си докарваме нерви, стрес, напрежение и в нас и в детето от безкрайно боцкане, бъркане и кво ли още не.

# 100
Да, това каза лекарката, високи неутрофили и левкоцити, за АБ си е. Детето е с положителен тест от 07.03, уж чисти гърди цяла седмица. После миналия понеделник се чуха хрипове. Изписаха Вентолин и АБ капки (без пулмикорт) за 5 дена. И така в петък отново се чуха хрипове, спряха вентолина, изписаха Пулмикорт за 5 дена. Утре сутрин трябваше да е последната инхалация и днес това 37.1...и отново се чуват хрипове, или не грипове, хрипчета. Сега пък спират пулмикорта, включват АБ и Вентолин......

Мира, (сега видях, че това за "леко запушеният нос не било към мен, но няма да махам написаното Relieved) не знам от колко време четеш темата, но кръвни при боледуване съм пускала по 1-2 пъти на дете досега. Носен секрет спрях да пускам. Сиропи за кашлица не давам. АБ капки също спрях да капя, най-много Виброцил... При температура, не водя веднага на лекар, изчаквам си 3 дена и евентуално тогава. Обаче това влизане в болница ме срина... Вече не знам как да ги лекувам тези деца, защото освен температурата на 7-ия ден на каката и болката в гърдите, нямаше нищо притеснително. Деца в кондиция, кашлящи, но в един момент уж започнаха да отхрачват, а после и почти спряха да кашлят. А то явно не било отхрачаваща кашлица, а бронхитна. Не знам дали ще мога да се отърся от стреса и да си бъда пак по-лежерна, без да истерясвам и да тичам за кръвни, снимки, прегледи....

Вижте как диша и каква пяна има на устата... Сополи няма, носът уж е проходим...
https://streamable.com/x3arbh

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 18:51 от Барбалена

# 101
Момичета,отново съм аз.Понеже за първи път ми вдига Т толкова висока и продължителна (от четвъртък вечер) при ангина това нормално ли е? Колко дни държи тази Т 😩

# 102
  • shumen
Барбалена,настоявай за снимка.С тази пяна и дишане да не е пневмония,а не бронхеолит.А и това повторно вдигане на Т не ми харесва на мен.СРП е ниско,но моя и с ниско е бил с пневмония.
Мимчо,от ушите е сигурно.От отит се вдига Т.
Петя,при гнойна ангина Т се вдига докато избият налепите.

# 103
Здравейте.
Звъннах на личната лекарка и тя ми каза 10 дни да слагам Моксифлоксан каки 3х 2 в носа
След това 7 дни Левофлаксан капки 3х2 в носа.
Според вас това не са ли много капки.

# 104
Рейна, няма ли IgG, IgM, едното е за стара инфекция, другото за прясна. Стискам палци да подейства вторият АБ!
Говорихме по телефона, ще ходим в четвъртък и ще видя кое какво..но все си мисля, че не може да е толкова смотан, че да не прави разлика. Просто каза. че не е ясно.
Петя нормално е при ангина. Моето е било по 10 дни с 40-41°, пие един АБ, не действа, втори после. Ако имахме късмет минаваше с вторията, ако не, болница на венозен. И така цели 2 години и безкрайни ангини едно след друго.
Танчето това лечение само за леко запушен нос ли? Уауу...аз значи от сепември до април трябва да капя на моето без прекъсване АБ капки 😀

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 18:30 от Рейна

Общи условия

Активация на акаунт