Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 225
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
  • shumen
Лили,след болнично лечение дават болнични само докато сте лежали в болницата.След това,ако искате,ако се съгласи ЛЛ или от някои частник.
Мимчо,моя е с 3 сливица и също много боледуваше.Не знам израстна ли го или от ходенето на Трявна,но тая година е една идея по-добре.Устиска здрав цяла зима и чак сега се разболя.Вие от Варна ли бяхте?Аз миналата година водих моя при д-р Дияна Неделчева и с нейното лечение се оправи и спря кашлицата му,а преди това беше изпил няколко АБ и от нищо не се повлияваше и всеки път слизаше надолу.

# 241

Малко встрани от темата, момичета някоя слагала ли е на детето си менингококова ваксина? Честно казано, аз днес разбрах, че има такава и започвам да се замислям. Мисля да говоря с педиатърката, за да чуя и нейното мнение.

Не съм слагала, но искам да сложа. ММ е антивакстър и иска първо да говорим с нашата педиатърка и тогава ще решава ще ходим ли в София да му слагат или няма да ходим.

# 242
Ох danaeka, къде ели не я водих вече, какво ли давах вече и няма излизане от този кръг вече 3 месеца. Нали и за това изписаха тази Ефира уж да не слиза надолу а ето че един месец от както я пие и пак е слязло надолу и това в рамките на няколко дни. Какво се случи от декември насам незнам, а преди това почти година не беше пила АБ. Накрая ще я махна тая сливица че нямам сили вече. Натрових го това дете с боклуци

Лили,след болнично лечение дават болнични само докато сте лежали в болницата.След това,ако искате,ако се съгласи ЛЛ или от някои частник.
Мимчо,моя е с 3 сливица и също много боледуваше.Не знам израстна ли го или от ходенето на Трявна,но тая година е една идея по-добре.Устиска здрав цяла зима и чак сега се разболя.Вие от Варна ли бяхте?Аз миналата година водих моя при д-р Дияна Неделчева и с нейното лечение се оправи и спря кашлицата му,а преди това беше изпил няколко АБ и от нищо не се повлияваше и всеки път слизаше надолу.

# 243

Малко встрани от темата, момичета някоя слагала ли е на детето си менингококова ваксина? Честно казано, аз днес разбрах, че има такава и започвам да се замислям. Мисля да говоря с педиатърката, за да чуя и нейното мнение.

Не съм слагала, но искам да сложа. ММ е антивакстър и иска първо да говорим с нашата педиатърка и тогава ще решава ще ходим ли в София да му слагат или няма да ходим.
До колкото разбрах са 2 ваксините за пълна защита, а в България се предлага само едната. И аз не съм голям почитател на ваксините, но това си е сериозно и мисля че ползата надхвърля риска.

# 244
PureFlower докторът, при когото евентуално ще го заведем зарежда и от двете и има налични при него. Силно се надявам да ги направят задължителни.

# 245
  • shumen
Мимчо,ние се разминахме с ваденето.Давах Лимфомиозот и взе,че се сви и рязко намали боледуванията.

# 246
Давам от месец, както и имунотрофина

Мимчо,ние се разминахме с ваденето.Давах Лимфомиозот и взе,че се сви и рязко намали боледуванията.

# 247
Ох danaeka, къде ели не я водих вече, какво ли давах вече и няма излизане от този кръг вече 3 месеца. Нали и за това изписаха тази Ефира уж да не слиза надолу а ето че един месец от както я пие и пак е слязло надолу и това в рамките на няколко дни. Какво се случи от декември насам незнам, а преди това почти година не беше пила АБ. Накрая ще я махна тая сливица че нямам сили вече. Натрових го това дете с боклуци

Минчо, на мен пулмолог ми е казвал, че ефирната помага да не слиза надолу само ако детето прави бронхити на алергична основа. Ако няма алергии, не се очаква втората да предпази от слизане надолу. На моята дъщеря никаква алергия не й откриха, съответно пулмологът ни каза, че ефирната няма да помогне. Каза ни при проява на респираторни инфекция да започваме пулмикорт+физ разтвор (1+1) по два пъти на ден (5-7) дни. Аз го разбирам, че пори неалергични деца, по-скоро ппулникортът помага да не слиза надолу, а не ефирата.

# 248
Това с болничните и на мен ми е много странно. Възрастен ако влезе в болница и му дават 1 месец + дните болничен престой, а детето след пневмония директно трябва да ходи на ДГ, защото дават само за болничния престой. Бях много изненадана когато го разбрах докато лежах в болница с малкото дете.

# 249
Ефирата е доста кофти лекарство със въпросително действие, но се смята че има ефект при алергични ринити. За чести бронхити се изписва кортикостероид за овладяване и предотвратяване на възпаление.

# 250
Минчо, бих Ви препоръчала доц. Ирен Цочева, детски пулмолог. Задълбочен лекар. Преглежда мисля още в болница Надежда в София (клон Парадайс), а мисля, че завежда и Педиатрията в Пирогов.

# 251
Алергии не се откриха при кръвен тест, но непоносимости да, и от месец е на диета. Веднага докато я усетих започнах с пулмикорт още преди да отидем на лекар и продължих с вентолин и пулмикорт и за 4 дни, айде вирусна плевмония  и сега Аугментин 400мг и вдигнаха вентолина от 0,3 на 0,5мл но мен ме достраша и направих с 0,3 с 1мл пулмикорт и 2мл физиологичен

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 23:14 от mim4o8411

# 252
  • Sofia
Ние сложихме есента и на тримата менингококовата срещу типовете A,C,W и Y.
Миналия месец сложихме на баткото първа доза против тип B, утре ще я поставят и на голямата ми дъщеря, а другия месец и на малката.

# 253
  • shumen
Мимчо,пневмония се лекува с АБ.Аз дори нямам смелост да лекувам вкъщи и предпочитам венозен АБ.
Sweet memory,и за възрастни дават само за болничния престой.След това от ЛЛ.

# 254
Ние сложихме есента и на тримата менингококовата срещу типовете A,C,W и Y.
Миналия месец сложихме на баткото първа доза против тип B, утре ще я поставят и на голямата ми дъщеря, а другия месец и на малката.
А може ли да споделите как си набавихте ваксината, която е тип B? Дали определени педиатри я набавят и работят с нея или я поръчвате от чужбина? И всъщност педиатърът ли ви я препоръча? Моята и дума не е споменавала за това. Ако се размива темата, може да ми пишете и на лични, ако е удобно. Просто аз сериозно се замислям за двете ваксини, ще се консултирам и с педиатър, но нямам идея как да си набавя ваксината, която не се продава свободно в България. Така че, ако някой е минал по този път и може да сподели опит ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт