Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 258
  • 783
  •   1
Отговори
# 225
Направих връзка с фирмата за 9 валентния тест. Който желае да ми пише. Продават се в пакет. Не искам да пиша публкчно информацията, за това на ЛС.

# 226
При нас RSV се повтори в групата. Имаме 5 деца с пневмония. Като при едното сутринта е имало лека кашлица, водено е при градският педиатър, който е изписал Изопринозин и вечерта в 00:30 детето е прието по спешност в областната болница със силен спазъм, едвам поемащо си въздух, висока Т. Резултатът - пневмония. Това чудо се развива с часове.

# 227
Добре де, няма ли поне малко имунитет, който да се изгражда след RSV, макар и краткотраен или поне имунната да го помни и да реагира по-леко при повторно? Моето дете го караше за първи път и при нея мина с бронхит. При повторно заразяване, не би ли трябвало поне да е една идея по-леко поне (ние с баща и не се заразихме)?

# 228
Как успявахте да ги  правихте на 8ч, в колко започвахте? Че все смятам и то все се пада да е посреднощ да е третата.

Аз не бих правила инхалацията преди прегледа, доктора да чуе и да каже. Последно вентолина на малкият беше 2 дни на 6 часа и после намалихме на 8ч. Когато го намалихме още се чуваха единични хрипове но нямаше спазъм. Пулмикорт след като се успокои кашлицата го правим само сутрин и вечер, т.е на 12 часа.

# 229
Емилия, според мен не е повторил вирусът в градината, а са се разболели децата, които преди не са били с РСВ (а вероятно с друг вирус). Четох на много места, че поне 1-2 месеца имаш имунитет...

Мимчо, честит рожден ден на детето ти със закъснение! Никакви болести и само здраве и лудуване желая.

# 230
Здравейте отново!
Ние бяхме приети с ларингит в болница.
Искам да попитам на вас какъв болничен ви издадоха след престой в болница - само за дните престой, или и за след това?
Не искам да го пускам на ДГ другата седмица, но споменаха, че болничният бил само за престоя, след това ЛЛ, така ли е , или могат да ми издадат и продължение?

# 231
При нас гърлото е много зле,казва че му щипе а има и точици,направих тест за Стрептококи скарлатина но е отрицателен, може и да е защото беше пил глътка чай час преди теста.

Колко време според вас не трябва да е яло и пило детето за да направя нов тест?
4 часа дали са достатъчни?

Пусната е микробиология вчера сутринта, но докато чакам резултатите,трябва да се предприеме нещо, само се мъчи с това гърло и вече отпадналост.... температура Confounded

Утре пак направете сутринта като стане.
Иначе точици може и от други неща да е.
Ние имахме при коксаки вирус.

FrozenBubble
Оказахте се права,детето е с чист гърлен секрет а точките станаха на мехури и най-вероятно е с херпангина която мисля че се причинява точно от Коксаки  Sad

# 232
Как успявахте да ги  правихте на 8ч, в колко започвахте? Че все смятам и то все се пада да е посреднощ да е третата.

Аз не бих правила инхалацията преди прегледа, доктора да чуе и да каже. Последно вентолина на малкият беше 2 дни на 6 часа и после намалихме на 8ч. Когато го намалихме още се чуваха единични хрипове но нямаше спазъм. Пулмикорт след като се успокои кашлицата го правим само сутрин и вечер, т.е на 12 часа.

Ами посреднощ ги правехме. Той и без това буден стои трудно, като спи ми е по-лесно.

# 233
So close, Благодаря ти Дай Боже всички да са здрави

Mира, относно имунотрофината аз давам от месец и половина заради трета сливица, казаха ми 3 месеца но съм чувала че и по 6 месеца имат изписвана.

# 234
Ние пак бяхме на преглед и изследвания, детето продължава да поддържа температура - за сега е субфебрилна 37-37.2-5 и после сваля, пак качва… кашлицата понамали, стана доста влажна. Преслушаха я, казаха, че няма хрипове, кръвните са ок, ЦРП 5.2 при норма 5. Да продължаваме инхалации и ако не свали температура - утре пак. Вече в чудо се виждам, много съм притеснена от тая температура… не знам какво да правя, не е на антибиотик, реално само инхалации, друго лечение не й изписват. При децата с РСВ колко време продължи температурата?

# 235
Здравейте отново!
Ние бяхме приети с ларингит в болница.
Искам да попитам на вас какъв болничен ви издадоха след престой в болница - само за дните престой, или и за след това?
Не искам да го пускам на ДГ другата седмица, но споменаха, че болничният бил само за престоя, след това ЛЛ, така ли е , или могат да ми издадат и продължение?

Точно така е. Дават болничен само за престоя в болницата. После ЛЛ ако е благосклонен Ви дава, ако не си плащате на някой частник, който издава и си вземате. Общо взето все сме прецакани в това отношение.

the doors при моето дете Т спадна след 2-ри прием на АБ. Но както казах при нас, когато детето е 3 дни с Т изписват задължително АБ.

# 236
the dooor, миналата седмица бяхме така. Детето започна РСВ с 3 дни ниска температура - 37.2. После се влоши кашлицата, вдигна 40 градуса, започнахме антибиотик. Да, ама и с антибиотика качваше, не много, а 38. После към края на лечението си имаше поне 3 дни с 37.2. Според лекарите просто вирусът е по-дълъг и вече всичко е наред. Изчакай, според мен до 3-4 дни ще спре да вдига. Разбира се, следи дали диша добре, следи за хрипове и кашлица.

# 237
Ние продължаваме с инхалациите с вентолин и пулмикорт, понеделник имаме час за преглед, за да се реши дали 7 или 10 дни ще пие АБ. Просто този вирус е нещо страшно.

Малко встрани от темата, момичета някоя слагала ли е на детето си менингококова ваксина? Честно казано, аз днес разбрах, че има такава и започвам да се замислям. Мисля да говоря с педиатърката, за да чуя и нейното мнение.

# 238
Нашето малко дете има срещу Менингокок Б (доколкото помня това слагаха в Англия). Една доза има.

# 239
Ко да ви кажа аз момичета, поредния АБ изписаха сега на фона на пулмикорт и вентолин и ефира е слязло надолу. Сега се моля само да не вдигне температура че лекаря каза че ще минем на венозен АБ. Направо ми се реве вече от януари до ден днешен 4 ти АБ.

Общи условия

Активация на акаунт