Боледуване на децата ни-тема 88

• 16 441
  • 783
  •   1
Отговори
# 45
Brumm, ама моето дете не е имало 40 градуса, после 37 и после пак 40. След високата температура е имал ниска. И да, вирусите не се лекуват с антибиитик, но появилите се бактерии - да.

При нас се оказа бронхиолит, не пневмония, както мислихме. Но той и болен от ковид вдигаше 40. Аз на тази пулмоложка се доверявам, защото работи в детско белодробно отделение...има огромен опит. Да, налагар се антибиотици при високо црп и други показатели, при нас според нея е било безсмислено.

# 46
Когато вирусът слезе надолу и предизвика образуването на секрет, бактериите много бързо се размножават в него и става и бакретиално, за това при пневмония, без значение каква, се прилага венозен антибиотик. Бронхит може и да мине без антибиотик, ако е започнат вентолин навреме, дори да няма спазъм. Има ли хрипове, аз си започвам вентолина. Големият до 3 годишен изпи толкова антибиотици, колкото през следващите 9 години от живота си едва ли е изпил. Когато се научих как да го лекувам, започна да оправя и бронхитите без АБ. Разбира се, имал е ангини, скарлатина и други състояния, които изискват антибиотично лечение.

# 47
  • shumen
При моя бронхит без АБ не е минавал.Оставя ли го без АБ и без Вентолин и Пулмикорт слиза веднага надолу и е става пневмония.
So close,ние и бронхеолит сме лекували в болница на венозен АБ,но моя и с него вдигаше Т.

# 48
Край няма тази зима.
Голямото донесе някакви ужасни жълти, упорити сополи, които метна на бебето. То е и с червено гърло, еднократно температура и сега и двете започнаха да подкашлят. Бях с бебето на преглед в четвъртък, изследванията бяха като за вирус, тестовете за грипове и рсв отрицателни. Утре само като си помисля каква лудница ще е по кабинети и лаборатории и ми става зле, но пак ще ходим. Реве ми се.

# 49
Кой ден е първи симптом? При нас RSV-то беше с ужасни жълто-зелени сополи. Силно стискам палци да не е този вирус при вас. А на кой ден правихте теста? При нас си излезе още първия ден, много бледа, но я имаше

# 50
  • shumen
The doors,секрети пускани ли са?Да не е някаква бактерия с тия жълти сополи?

# 51
Голямото започна да посмърча в понеделник, дали даже и от неделя… бебето в сряда вдигна темп еднократно. Още в сряда пуснахме на бебето кръвни и урина. В четвъртък педиатърката я прегледа и видя изследванията, отделно направи някакъв 9-валентен за вируси - отрицателно за всичко. Изписа тантум верде и виброцил. Сополите и ние с мъжа ми ги хванахме, той е и със заглъхнали уши, а аз с главоболие от 2 дни. Започна да ме дращи гърлото и подкашлям и аз. Педиатърката няма часове за утре, та сигурно ще ходим на дежурен кабинет.
А голямото нищо му няма, ако не беше сопола (и от днес подкашлянето) - яде, дивее и прочие. Не знам вече, то е някакъв безкраен кошмар нон стоп

# 52
Ние бронхит без температура сме лекували успешно без антибиотик. Тази зима поне 2 пъти.
Антибиотик за деца и противирусни препарати стават безплатни (не знам от кога елиза в сила). До 7 годишна възраст.

# 53
  • shumen
The doors,на РСВ ми прилича вашето.И при моя педи реши,че е ОВИ и не изписа АБ,но направих тест аз и светна положителен.
Бръм,ако няма Т и аз бих пробвала без АБ,но моя обикновенно вдига Т и започва да буха.

# 54
Brumm, ама моето дете не е имало 40 градуса, после 37 и после пак 40. След високата температура е имал ниска. И да, вирусите не се лекуват с антибиитик, но появилите се бактерии - да.

При нас се оказа бронхиолит, не пневмония, както мислихме. Но той и болен от ковид вдигаше 40. Аз на тази пулмоложка се доверявам, защото работи в детско белодробно отделение...има огромен опит. Да, налагар се антибиотици при високо црп и други показатели, при нас според нея е било безсмислено.
Моля те, дай ми име на лекар и болница! Приятелка има нужда от такъв лекар.

# 55

Доколкото видях 2-3 е било с ниска Т, което в следващитр дни постепенно се е вдигала все по-висока. За мен това е притеснително и обикновено при нашите деца сочи влошаване.

# 56
Ние днес ходихме на два прегледа че така се случи, докато единия лекар ми отговори вече бях записала час за другия. Единия чу хрипове и изписа вентолин а другия от преди час каза че не чува нищо и изписа пулмикорт. Сега вечерта направих само пулмикорт но детето си кашли, даже нз как ще се спи и се чудя да включвам ли изобщо вентолина. В четвъртък сме на контролен

# 57
Ваня А., доктор Митева, Александровска болница, белодробно. Час записах тук, имат график. Аз гледах да е пулмолог с повече опит:
https://superdoc.bg/lekar/pediatrichen-kabinet-umbal-aleksandrovska

Brumm, ами да, влошаване е имало при нас. Вирусът е навлязъл в тялото, детето е поддържало 37 и нещо, после, когато е вдигнал 39, е пикът на болестта..тялото се бори с все сила да изхвърли противника. Сигурно и тогава е станал бронхиолит, защото кашлицата се засили. После просто започна да пада, но няколко дни поддържа 37.4 - четох, че това е характерно за бронхит и бронхиолит.

Мимчо,.каква в кашлицата, суха или мокра?

# 58
Аз само ще кажа, че когато детето е започнало да се оправя, после изведнъж все едно започва да се разболява отново - да не се изключва вероятността за ново разболяване. Не винаги е обръщане в бактериално, особено когато детето се води често по лекари, особено когато црп е ниско. Случвало ми се е, на опашка да хване нов бацил. Също бих казала да не се бърза с изследванията - направени веднага при първи симптоми, не показват абсолютно нищо.

И пак казвам - при бронхит/бронхиолит и темп не е задължителен антибиотик и не означава бактериална инфекция и пневмония при все колко ни е страх от тях. Понякога температурата просто показва възпаление в гърдите, при овладяването на хрипове с вентолин, може да се овладее.

Мимчо, ако детето не спира да кашля и лекар е чул хрипове, и няма ефект от пулмикорта - направи един вентолин и наблюдавай дали ще се успокои от него. Понякога, когато са единични хриповете, може и да не се чуят хубаво. Също ако детето не е дишало хубаво/дълбоко/има много секрети/лекаря не е слушал достатъчно дълго, може да се пропуснат. В такава ситуация един вентолин няма да навреди, но може и да помогне.

# 59
  • shumen
Мимчо,направи един Вентолин,ако не спре да кашля само с Пулмикорт.

Общи условия

Активация на акаунт